dokunulmayanlar tedirgin | " /> dokunulmayanlar tedirgin | "/>

En Sıcak Konular

'Henüz' dokunulmayanlar tedirgin

24 Mart 2008 19:32 tsi
'Henüz' dokunulmayanlar tedirgin İddialara göre Ergenekon'da 6. şok dalga kapıda; pek çok anlı şanlı Ulusalcı büyük bir korku içinde. Anlatılanlara göre savcının elinde çok büyük deliller var. İlhan Selçuk'un suskunluğunun ardındaki şifreler bunu doğruluyor...

Ergenekon yapılanmasına yönelik 9 aydır süren operasyon kapsamında Cuma günü sabaha karşı gözaltına alındıktan sonra 48 saat sonra salıverilen İlhan Selçuk’un suskunluğu kamuoyunu şaşırtıyor.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sorgulanan Selçuk, önceki gece yarısı özgürlüğüne kavuştu. Mahkeme önünde saatlerce slogan atan coşkulu bir kalabalığın izdihamı arasında önce Cumhuriyet Gazetesi’nin Şişli’deki bürosuna, ardından evine giden Selçuk, iki gündür suskunluğunu koruyor.

Hemen hemen tüm gazetelere konu olan iddialar, Ergenekon savcısı Zekeriya Öz’ün Selçuk’tan soruşturmanın selameti için hiçbir açıklama yapmamasını ‘rica ettiği’ yönünde.

Selçuk'un yüzündeki korku

iyibilgi kaynakları ise bunun bir rica ya da talep değil, kesin bir istek olduğunu ifade ediyor. Yaklaşık 4 günden beri gece gündüz 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kapısında bekleyen gazeteciler, sorgusu tamamlandıktan sonra salıverilen Selçuk’un yüzündeki korkunun, Ergenekon savcısının önüne koyduğu belgelerden ileri geldiğini iddia etti.

Soruşturmayı yakından takip eden gazetecilerden aldığımız kulis bilgileri; Ergenekon çetesine bir şekilde buluşmış olan ve şu an dışarıda olan bazı önemli isimlerin, savcının ve Emniyet’in elinde olan çok ciddi delillerden ürktüğü yönünde.

Bu kulis bilgileri, Ergenekon savcısının çeteyi tümüyle deşifre etmiş durumda olduğu yönünde. İddialara göre, savcının ve emniyetin elinde öyle deliler var ki, 6. kez düğmeye basılması halinde bu kez çok daha önemli isimler gözaltına alınabilir.

Cumhuriyet Gazetesi sus pus

Bizi asıl şaşırtan şey ise Cumhuriyet Gazetesi’nin halen kapkara bir manşet ile okurlarını selamlamaması.

iyibilgi kaynakları, İlhan Selçuk’un serbest kalışının ardından sert açıklamalar yapmamasını da, Cumhuriyet’in büyük bir tepki göstermemesini de sorgu sırasında savcının gösterdiği büyük delillere bağlıyor.

İddialar, sadece gözaltına alınan isimlerin değil, Ergenekon'a bir şekilde bulaşmış olan başka ulusalcı isimlerin de şu an büyük bir korku içinde olduğu yönünde. Gelen kulis bilgileri, soruşturmanın kapsamının her an genişletilebileciğini gösteriyor.

www.iyibilgi.com kulis Ahmet Onurlu



Bu haber 4,371 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,679 µs