En Sıcak Konular

Kapatma iddianamesini kim hazırladı?

24 Mart 2008 15:38 tsi
Kapatma iddianamesini kim hazırladı? Ak Parti'nin kapatılmasına yönelik hazıralanan iddianamenin terör örgütü Ergenekon Operasyonu kapsamında tutuklanan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) tarafından verildiği iddia edildi.

Ak Parti Kapatma Davası İddianamesi'nin Abdullah Gül bölümünün YARSAV Başkanın Ömer Faruk Eminağaoğlu tarafından hazırlandığı iddia edildi.

Taraf gazetesinin haberine gören İşçi Partisi'nde yapılan aramalarda bir CD ele geçirildi. CD'de Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın Ak Parti aleyhine 14 Mart'ta Anayasa Mahkemesi'ne açtığı kapatma davasına ilişin iddianamenin bir bölümü çıktı. İP Genel Merkezi'nde bulunan bir CD'nin kullanıcı adı "Başsavcılık" olan bir bilgisayarda 24 Nisan 2007 tarihinde hazırlandığı ve "Abdullah Gül(Danıştay'ın türban kararına tepkisi)" isimli bir belgeyi içerdiği anlaşıldı.

ABDULLAH GÜL BÖLÜMÜNÜ YARSAV HAZIRLAMIŞ
Bu belgenin Yalçınkaya'nın hazırladığı iddianamede yer alan "C-Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün Laik Devlet İlkesine Aykırı Eylem ve Demeçleri"bölümünün birebir aynısı olduğu saptandı. Bu belgenin bulunduğu klasöre "a.GÜL'' adının verildiğini ve bu ismin yanına parantez "ö.faruk hazırladı" yazıldığı belirlendi. İddianamenin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le ile ilgili bölümünün Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı ve Yargıtay Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu tarafından İp'e önceden verildiği önce sürüldü. Eminağaoğlu'nun Ak Parti'nin kapatılmasına yönelik iddianame çalışmalarını, Ergenekon Operasyonu kapsamında daha önce tutuklanan Ergün Poyraz, Jandarma İstihbarat eski Başkanı Levent Ersöz ve İp Avukatı Nusret Senem ile birlikte yürüttüğü iddia edildi.
 

8 sütun



Bu haber 571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,468 µs