En Sıcak Konular

Dick Cheney'e düşük düzeyde karşılama

24 Mart 2008 14:51 tsi
ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney, iki günlük çalışma ziyareti için Ankara'ya geldi. Havalimanında Başkan Yardımcısı Dick Cheney'e düşük bir karşılama uygulandığı gözlendi.

ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney'i taşıyan uçak saat 13.00'te Ankara Esenboğa Havalimanı'na indi. Uçak havalimanına inmeden önce alandaki basın mensupları sıkı güvenlik kontrolünden geçirildi. Çevredeki araçlar ve uçağa yanaştırılacak merdiveni taşıyan araçlar Amerikalı görevliler tarafından elle ve köpekle kontrol edildi. Basın mensuplarının malzemeleri de X-Ray cihazından geçirilerek alana alınmasına rağmen polis köpeğine tek tek koklatıldı.

Dick Cheney'in uçağının inişinden birkaç dakika önce de diğer heyet üyelerini taşıyan ve Amerikan Hava Kuvvetleri'ne ait bir uçak alana iniş yaptı.

Çevre güvenliği ve çatılarda Türk güvenlik görevlileri bulunurken, alandaki güvenlik genel olarak Amerikalı görevliler tarafından sağlandı.

Amerikan heyetini taşıyan araçlar arasında frekans bozucu jammerlar ve Amerikan korumalarını taşıyan özel kamyonetler de dikkatlerden kaçmadı. Konvoyda Cheney'i taşıyan Cadillac benzeri iki adet daha Cadillac olduğu görüldü.


DÜŞÜK PROTOKOL


Çalışma ziyareti için Türkiye'de bulunan Başkan Yardımcısı Dick Cheney'e havalimanında düşük düzeyli bir protokol uygulandığı gözlerden kaçmadı. Kabineden herhangi bir bakan karşılamada yer almadı. Cheney'i havaalanında Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ertuğrul Apakan, Ankara Valisi Kemal Önal, Belediye Başkan Yardımcısı Seyfi Saltoğlu, Ankara Merkez Komutanı Tuğgeneral Naci Özdemir ve ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson karşıladı.

Uçaktan eşi Lynn ve kızı Elisabeth ile inen Başkan Yardımcısı Cheney, buradan Çankaya Köşkü'ne geçti. Cheney, bugün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile görüşecek.

Cheney'nin, eşinin isteği üzerine yarın İstanbul'a geçeceği ve tarihi ve turistik yerleri gezeceği belirtildi.

Cheney, en son Türkiye'ye DSP-MHP-ANAP Koalisyonu döneminde 19 Mart 2002'de Türkiye'ye gelmiş ve Türkiye'de Irak'a olası bir saldırı konusunda nabız yoklamıştı.

Cheney'nin, görüşmelerinde Irak, Afganistan ve İran konularında görüşmelerde bulunması bekleniyor.
 
Cihan



Bu haber 547 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,514 µs