En Sıcak Konular

Demirel devlete 6 milyar dolar taktı

24 Mart 2008 14:36 tsi
Demirel devlete 6 milyar dolar taktı Demirel alisenin devlete maliyeti inanılmaz boyutlara çıktı. Egebank vurgununun korkunç bilançosu ortaya çıkartıldı. Ve rakam hergün büyüyor..

Demirel ailesinin el konulan Egebank'tan kaynaklanan borçları 5 milyar 893 milyon dolara ulaştı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'ndan (TMSF) elde edilen bilgilere göre ailenin borcu temerrüt faizlerinin işletilmesiyle birlikte sürekli artıyor.

Demirel ailesinin el konulan Egebank'tan kaynaklanan borçları 5 milyar 893 milyon dolara ulaştı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'ndan (TMSF) elde edilen bilgilere göre ailenin borcu temerrüt faizlerinin işletilmesiyle birlikte sürekli artıyor.

Şevket Demirel'in oğlu Yahya Murat Demirel'e ait Egebank'a 1999 yılında el konulmuştu. O günden bu yana borçlarının sadece 130 milyon dolarlık bölümünü ödeyen Demireller'in kalan borçlarını ödemek için herhangi bir çaba göstermemesi, sorunun giderek büyümesine neden oluyor.

Aileyi masaya oturmaya ikna edemeyen TMSF ise 2005 yılında Demirel Grubu'na ait Göltaş Çimento, yonga levha üretimi yapan Orma ile birlikte 9 şirketin yönetimine el koydu. Şirketlerin yönetimini özel sektör kökenli Hidayet Nalçacı'ya emanet eden fon yönetimi ile Demirel Grubu arasındaki soğuk savaş ise hâlâ sürüyor. Fon yönetimini zor duruma düşürmek için Danıştay'da karşı davalar açan Demirel ailesi ile TMSF arasındaki sürecin uzaması kamunun sırtındaki kamburun artmasına neden oluyor.

Göltaş İcra Kurulu Başkanı Hidayet Nalçacı, devlet tarafından yapılan tahsilatın yüzde 30'luk bölümünün Göltaş'a el konulduktan sonra gerçekleştiğini belirterek, Yargıtay'daki davaların en kısa zamanda sonuçlanması halinde şirketi satışa çıkaracaklarını açıkladı. Göltaş'ın piyasa değerinin yaklaşık 700 milyon dolar olduğunu kaydeden Nalçacı, "Yargı süreci biter bitmez Göltaş'ı satacağız. Bu sayede tahsili gecikmiş alacakların önemli bir bölümü çözülmüş olacak." dedi.

İcra Kurulu Başkanı, Göltaş'ın satışıyla ilgilenen yatırımcıların olduğu yönünde duyum aldıklarını, ancak bugüne kadar kimseyle görüşmediklerini ifade etti. Nalçacı, şirketin Türkiye'nin en büyük 5 çimento fabrikası arasına girdiğini ve cirosunun Aralık 2007 itibarıyla 174,5 milyon YTL olduğunu aktardı. 2008 yılında 200 milyon YTL ciro hedefleyen şirketin ihracatının da 500 bin tona ulaşması bekleniyor. Göltaş'ta kapasite artırımı planlamadıklarını aktaran Nalçacı, sadece zorunlu yenileme çalışmaları için 7,5 milyon Euro bütçe ayırdıklarını kaydetti.

Aktifhaber



Bu haber 538 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,430 µs