En Sıcak Konular

Albay Öz'ün Küçük'le olan dostluğu

24 Mart 2008 13:39 tsi
Albay Öz'ün Küçük'le olan dostluğu Hrant Dink suikasti sonrasında gündeme gelen Jandarma komutan Ali Öz'ün Ergenekon operasyonunun kilit isimlerinden Veli Küçük'le yakın dostluğu olduğu iddia edildi.

Agos Gazetesi Yayın Yönetmeni Hrant Dink suikastinde ihmali olduğu gerekçesiyle, Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz hakkında ilk ifadelerde müfettişlerin istemesine rağmen soruşturma izni alınamamıştı.

Dink suikastinin ardından Yasin Hayal'in eniştesi Coşkun İğci, suikasti jandarmaya ihbar ettiğini öne sürünce, iki müfettiş olaylarda jandarmanın ihmali olup olmadığını soruşturdu. Müfettişler, jandarma huzurunda yaptığı yüzleştirmede Coşkun İğci, uzman çavuş Veysel Ş.'yi göstererek, "İhbarı bu komutanıma verdim" dedi. Bu ifadenin ardından soruşturmayı tamamlayan müfettişler hazırladıkları raporu Trabzon Valiliği İl İdare Müdürlüğü'ne gönderdi. İddialar Albay Ali Öz'ün geçmişini de gündeme getirdi. Sanık ifadelerine göre Albay Öz, cinayetten sonra bilgiyi veren İğci'nin konuşmaması için de çaba harcamış.

Ali Öz için herhangi bir soruşturma veya dava açılmazken, Ali Öz Trabzon Jandarma Komutanlığı’ndan Bilecik’e gönderilmiş ve görevine burada devam etmişti.

Dink Cinayeti’nde ki sanık ve tanıkların ifadelerine tekrar başvurulmaları sonucunda Ali Öz hakkında davanın açıldığı ve Trabzon Jandarma Eski Komutanı Albay Ali Öz’ün Bilecik’teki görevine de son verilip, Bölgeye çekildiği iddia edildi. Ali Öz hakkında açılan davanın ayrıntıları ise henüz açıklanmadı.

Ali Öz’ün son günlerde Ergenekon Davasında gözaltına alınan Emekli Tuğgeneral Veli Küçük’le de sıkı bir dostluğunun olduğu ileri sürüldü. Veli Küçük’ün Bilecik’te milyon dolarlık beton imalat fabrikasının olduğu ileri sürülürken, Küçük’ün bu fabrikaya her gelişinde Öz ile mutlaka görüştüğü iddia edildi. Ali Öz’ün görevinden uzaklaştırılmasının ve rütbesinin alınmasının Ergenekon’la ilgisi olup olmadığı ise bilinmiyor.

İşte Albay Ali Öz’ün Geçmişi

Trabzon'un Pelitli Beldesi'nin güvenliğini polise teslim etmemesi ve "Trabzon Jandarma Komutanlığı'ndan duyuru. Beldemizin asayişi jandarma sorumluluğunda olması nedeniyle yanında resmi kıyafeti olmayan kişiler haricinde hiç kimseye bilgi verilmemesi ve kesinlikle herhangi bir yere gidilmemesi önemle duyurulur" şeklinde anons yaptırmasıyla dikkat çeken Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Öz'ün adı Ankara İl Jandarma Alay Komutanı Albay Kemal Bayalan'ın yardımcısı olarak görev yaptığı sırada gerçekleştirdiği Ulucanlar Cezaevi baskınında da geçmişti.

Ali Öz'ün 26 Eylül 1999'da gerçekleştirdiği baskında 10 tutuklu hayatını kaybetmişti. Mahkemeye intikal eden baskının davası halen sürüyor.

Öte yandan 21 Ekim 1999 tarihinde Prof. Ahmet Taner Kışlalı Ankara Çayyolu Engürü Sitesi'ndeki evinin önünde bombalı suikastle hayatını kaybetmişti.

Suikast sonrasında Ankara İl Jandarma Komutan Yardımcısı Ali Öz, olay yerinde ilk incelemeleri yapan askeri yetkililer içinde yeralmıştı.

Haber5.com-ÖZEL
 



Bu haber 2,916 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,312 µs