MÜEBBET şoku | " /> MÜEBBET şoku | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekonculara MÜEBBET şoku

24 Mart 2008 13:33 tsi
Ergenekonculara MÜEBBET şoku Ergenekon terör örgütü soruşturması; 313, 314 ve 317. madde kapsamına alınıyor. Halkı isyana karşı teşvik ve gizli örgüt kurmak suçları isnat edilen çete üyeleri müebbetle yargılanabilir.

Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında tutuklanan 40 kişi için iddianame yakında hazır olacak. Çete üyeleri için TCK'nın 313, 314 ve 317'inci maddeleri kapsamında ceza talep edilecek

Müebbet hapis talebi
Terör örgütü Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklanan zanlılarla ilgili iddianamenin hazırlanmasında sona yaklaşıldığı ve en geç 15 gün içinde mahkemeye sunulacağı öğrenildi. İstanbul Cumhuriyet Savcıları Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın'ın tutuklu bulunan 40 zanlı için halkı hükümete karşı kışkırtmak, terör örgütü kurmak veya üyesi olmak, devletin gizli belgelerini bulundurmak suçlarından müebbet hapis cezası ile 3 yıldan 43 yıla kadar değişen hapis cezaları isteyeceği öğrenildi.

40 KİŞİ TUTUKLANDI

Türkiye'de yıllardır konuşulan ancak bir türlü ortaya çıkarılamayan Ergenekon isimli örgüte yönelik olarak yürülen soruşturmada sona doğru yaklaşıldığı öğrenildi. Ümraniye'de bir gecekonduda ele geçirilen el bombaları ve TNT kalıpları üzerine başlatılan ve daha sonra Ergenekon isimli örgüte yönelik genişletilen soruşturma kapsamında aralıklarla gözaltı ve tutuklamalar devam eden ederken, bugüne kadar 40 kişi tutuklandı.

15 GÜN İÇİNDE HAZIR

Yaklaşık dokuz aydır soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcıları Öz, Pekgüzel ve Taşkın'ın beklenen iddianameyi 15 gün içerisinde tamamlayabileceği ifade ediliyor. Soruşturma kapsamında aralarında Veli Küçük'ün de bulunduğu 40 şüpheli hakkındaki tutuklama gerekçeleri hakkında 'örgüt kurmak ve yönetmek' suçlaması kimse için kullanılmadı.

İSYAN, ÖRGÜT, GİZLİ BELGE

Terör örgütü Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan 40 kişi hakkında TCK'nın üç ayrı maddesinden ceza istenecek. Zanlılar hakkında TCK 313. madde 'Halkı hükümete karşı isyana tahrik etmek', TCK 314. madde 'Terör örgütü üyesi olmak' ve TCK 327. madde 'Devletin gizli belgelerini bulundurmak' suçlamalarından müebbet hapis ile 3 yıldan 43 yıl arasında değişen hapis cezası isteneceği belirtiliyor.

Star



Bu haber 543 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,957 µs