En Sıcak Konular

Tapınak Şövalyeleri ‘Ortadoğu’ için diriliyor!

25 Mart 2008 21:43 tsi
Tapınak Şövalyeleri ‘Ortadoğu’ için diriliyor! 1314 yılında emsali görülmemiş biçimde ‘katledildikten’ sonra ortadan kaybolan ve ancak ‘Da Vinci Şifresi’ kitabı ile anımsadığımız ‘Tapınak Şovalyeleri” dönüyor! Hem de böyle bir dünya ‘zamanlaması’ ile. Ka

Bu “eski” dostlarla hukukumuz elbette yeni değil. Değil ama Dan Brown’un “Da Vinci Şifresi”ni saymazsanız, yaklaşık 700 yıldır bağımız kopmuştu! Unutmasına unutmadık ama ortada yoklardı. Pek özlemedilsek de, şimdi anlaşılıyor ki, “Tapınak Şovayleri” yeniden dirilmeye çalışıyor.

Avrupa tarihini şekillendiren ve amaçlarının dünyayı  yönetmek olduğu iddia edilen tarikatın bugün sadece hayır işleriyle uğraşan kolu, 18 Mart’ta İngiliz Daily Telegraph gazetesine bir ilan verdi.

(Her adımları sembol olan bu tarikatın ilanı verdikleri 18 Mart’ın da elbette anlamı var. Tarikatın büyük ustaları (Grand Master) Jacques de Molay ve Geoffrey de Charney 18 Mart 1314’de Paris’te yakılarak öldürülmüştü)

İlan, açık ve tahrikkar biçimde “Antik ve Asil Tapınak Şovalyeleri geri dönün ve birleşin” çağrısı yaptı.

Doğal olarak böylesi bir çıkışın yaratacağı etkiyi yaptı ve hemen seri komplo teorileri üretimleri başladı. İddialara göre “Tapınakçılar” 700 yıl önce Katolik Kilisesi’nin el koyduğu kale ve kiliselerini geri almak istiyor.

Bu ilk talep, aslında bankacılığın mucidinin Tapınak Şovayleri olduğu anımsandığında eski bir ticari hesabın kapatılması anlamına gelebilir.

Fakat siyasi iddialar gösteriyor ki “haçlı savaşları”na modern bir dönüş de söz konusu. Zira “uyuyan Şovalyeler döndüğünde yine rotaları yine Ortadoğu olacak gibi. Örneğin El Kaide ile savaşacaklar!

Tarikatın kurulma amacı da zaten 13’üncü yüzyılda Kudüs’ü ziyaret eden Hıristiyan hacıları korumaktı. Peki bu ilanla birlikte “uyanmaya/dirilmeye” davet edilen Tapınak Şovalyeleri ne zaman bir araya gelecek?

En yakın ve manidar tarih Haziran 2008. Zira bu ayın içindeki önemli bir kronolojik tesadüf, birleşme için yine anlamlı bir mesaj verebilir. Bu mesajın niteliği yine tarihin derinliklerinde gizli.

1314 yılında Fransa Kralı 4’üncü Filip ve Papa 5’inci Clement (Vatikan) ortak ve gizli bir planla Tapınak Şovaylerini tüm Avrupa’da katleder. Bir gün içinde yüzlerce şovalye “kafir”lik iddiasıyla kılıçtan geçirilir.

Bu olay kıta Avrupası’nda etkileri bugünde hissedilen kuvvetli çağrışımlar bırakır.

Tapınak Şovalyeleri 2008 yılının hangi gününde dirilecek? O “uğursuz günün” öyküsü için TIKLAYINIZ!

Ve o günden sonra tarikat sessizliğe bürünür. Haklarında sayısız öykü ve efsane çoğalır. Yüzlerce kitap, film ve belgesel yapılır. Hala bir çoğunun soyunun devam ettiğine, bir coğunun özellikle dini ve ekonomik sırları muhafaza ettiklerine kuvvetlice inanılır.

Ancak orijin olarak Tapınak Şovalyeleri’nin siyasi iddiası “haçlı bakışı”dır. Bugün Ortadoğu’nun ana kriz arteri olan bölgelerin kontrolü ve elbette Kudüs, tarikatın temel ve vazgeçilmez hedefidir.

Doğal olarak şovalyelerin yeniden dirilişi, Ortadoğu’ya yeniden Tapınak Şovalyeleri’nin dönüşü, bir mânada da, moderleşmiş haçlı seferlerinin yeniden gündeme gelmesi anlamını taşır. 



Bu haber 6,521 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,619 µs