En Sıcak Konular

Erdoğan: "Oyunlara gelmeyin"

24 Mart 2008 10:59 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Manisa'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde Ak Parti hakkında açılan kapatma davası ile ilgili soruşturmaya değindi

Erdoğan, vatandaşları "Oyunlara gelmeyin, birlik ve beraberliğinizi bozmayın" diye uyardı.

Başbakan Erdoğan, iktidarın gerçek sahibinin millet olduğunu dile getirerek, "Şuna inanıyorum, sizler Türkiye'nin nabzısınız. Çünkü Türkiye'nin sesi sizlersiniz. Çünkü iktidarın gerçek sahibi sizlersiniz. Ben şuna inanıyorum. Kim milleti küçümserse, kim milletin iradesini, tercihini, arzusunu yok sayarsa o kaybeder o kaybetmiştir" dedi.

Başbakan Erdoğan, hükümetinin çalışmalarını anlatırken "Antalya'daydım bundan birkaç gün önce. Antalya'ya Türkiye'nin bir numaralı turizm merkezine bir tane katlı köprülü kavşak gelmemişti bizim iktidarımıza kadar. Ama şimdi 10 tane yapıldı" dedi.

Erdoğan bazı vatandaşların "Vur vur inlesin, Baykal dinlesin" diye bağırmaları üzerine "Anlamaz o işlerden, anlamaz, anlamaz. Her zaman söylüyorum. Milletvekili seçildiğin ilde yıllarca çakılı bir tane çivin, bir tane dikili ağacın var mı onu söyle diyorum" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, sağlık alanında yaptıklarını anlatırken sözü Anayasa'daki "Demokratik, laik sosyal hukuk devleti" ilkesine getirdi.

"Sağlık alanında devrim yaptık" diyen Erdoğan, şu anda bütün vatandaşların istedği hastanede tedavi olabildiğini ifade etti.

Hastanede ilaç kapısında kuyrukta beklenilen günleri hatırlatan Başbakan Erdoğan, yaptıkları reformlar sayesinde istenilen eczaneden ilaç alındığını kaydetti.

"İşte demokratik laik sosyal bir hukuk devleti budur. Biz sosyal devlet olmanın gereğini yapıyoruz" diyen Erdoğan, "Demokrasiyi bir kenara koyun, laikliği bir kenara koyun, sosyal devleti bir kenara koyun, ama lafla biz 'hukukun üstünlüğüne inanıyoruz.' lafla hukukun üstünlüğüne inanmak olmaz, yaşanır hukuk yaşanır" dedi.

"Emeklilerin kazanılmış hakkı alınmayacak"

Başbakan Erdoğan, protestolara neden olan Sosyal Güvenlik Yasası'nı da savundu.

Erdoğan, "Sosyal Güvenlik Yasası'yla ilgili ilgili benim emekli vatandaşlarımı sürekli aldatıyorlar. Şu anda sistemin içinde olan hiçbir emekli vatandaşımın kazanılmış hakkı geri alınamaz bunu biliniz. Bu kesinlikle böyledir" diye konuştu.

"Sistemin içinde olan çalışan tüm vatandaşlarım bugünkü hakları neyse bundan sonraki süreçte de o devam eder" diyen Erdoğan, hükümetlerinin erken yaşta emekliliği istemediğini, vatandaşın çok çalışmasını ve çok kazanmasını istediklerini söyledi.

"Hedefimizi bunun üzerine bina ettik" diyen Erdoğan, "Burada da oyunlara gelmeyin diyorum. Yapılanlar hep ortada. Ne aldatan ne de aldanan bir iktidar olmayacağız. Ülkemizde maalesef psikolojik havayı germe gayreti içinde olanlar var. Bu oyanlara lütfen gelmeyelim" diye konuştu.

"Önümüze bariyer çekmeye çalışıyorlar"

Erdoğan, Manisa Anemon Otel'de AK Parti Manisa İl Teşkilatı temsilcileriyle biraraya geldiği yemekte yaptığı konuşmada da, Manisa'da 468'inci Mesir Şenlikleri'ne katılmanın yanı sıra 7 önemli tesisin açılışınıda gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Milletin AK Parti'ye gösterdiği ilgi ve sevgiyi çekemeyenlerin olabileceğini ifade eden Erdoğan, kendilerinin ise aklıselim ve sağduyuyla hareket ederek, hiçbir zaman bir gerilimin tarafı olmadıklarını kaydetti.

Erdoğan, "Bu iktidar her zaman işi yumuşatmadan yana olmuştur ama 'iftira at, tutmazsa izbırakır' anlayışıyla bu iktidarı gerilimin tarafı olarak göstermeye gayret edenler var. Yanılıyorsunuz. Bunu halka soracaksınız. Halkımız bir iktidarın gerilimden yana mı olduğunu, hizmetten yana mı olduğunu en güzel şekilde değerlendirecek terazidir" dedi.

"22 Temmuz akşamı hangi konuşmayı yaptıysak bugün de aynı yerdeyiz" diyen Başbakan Erdoğan, ayaklarını yere sağlam basacaklarını ama gururlanmayacaklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan, hiçbir zaman krize destek veren siyaset anlayışı benimsemeyeceklerini ve doğru bildikleri yoldan vazgeçmeyeceklerini belirterek, hortumcularla, mafyayla, çetelerle mücadele etme konusunda halka verdikleri sözü tutmayı sürdüreceklerini söyledi.

AK Parti'nin bu politikasından rahatsız olanlar bulunduğunu, bu kesimleri iyi izlemek gerektiğini belirten Erdoğan, "Neden rahatsız olanlar var? İşte bunu iyi takip etmeniz gerekir. Geçmiş dönemlerde krizlerin bu ülkeye, bu millete neler kaybettirdiğini bizler de milletim de çok iyi biliyoruz. Onlar hep imtiyaz sahibiydiler" dedi.

İmtiyazı dağıttıklarını belirten Erdoğan, "Eğer bu ülkede imtiyaz dağıtacaksak, bu imtiyazın dağıtılacağı yer millettir. Biz milletimizin bir gecede nasıl fakirleştiğini, faizlerle oynanarak 2.5 katrilyonun bir kaç tane seçilmişe dağıtıldığını çok iyi biliyoruz" diye konuştu.

Bu durumun birileri tarafından çok iyi bilindiğini belirten Başbakan Erdoğan, "Önümüze bariyer çekmeye çalışıyorlar. Başarılarımızın önüne bariyer çekmek istiyorlarsa bilsinler ki, tarih onları affetmeyecektir. Biz milletimize fatura ödettirmedik, ödettirmeyeceğiz. Türkiye kazanacaksa biz kaybetmeye razıyız" dedi.

cnntürk



Bu haber 453 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,957 µs