En Sıcak Konular

MHP'li vekillerin Küba sevgisi

24 Mart 2008 10:53 tsi
MHP'li vekillerin Küba sevgisi TBMM Küba Dostluk grubunu MHP'liler doldurdu. Üyeleri arasında, Başbuğ Türkeş’in oğlu Tuğrul Türkeş ile MHP davası sanıkları da var. MHP’nin emekli general iki vekili de Küba dostu oldu.

Yıllar önce Che şapkasıyla verdiği pozla hafızalara kazınan MHP’li merhum milletvekili Mehmet Gül’ün ardından, MHP milletvekilleri de sosyalist Küba’nın dostu oldu. Bir zamanların hızlı ülkücüleri TBMM ile Küba arasında kurulan Dostluk Grubu’na akın etti. Alparslan Türkeş’in oğlu Tuğrul Türkeş’in yanı sıra, geçmişte MHP davasının sanığı olan milletvekilleri de Küba grubuna üye oldu. Üyeler arasından MHP’li eski Bakanlar Reşat Doğru, Tunca Toskay ve Kenan Tanrıkulu da bulunuyor.

BAŞKAN DA ESKİ SOLCU
Meclis Küba Dostluk Grubu’nda büyük bir sürpriz yaşandı. Toplam 392 milletvekili üye listesine adını yazdırırken, en çok başvuru iktidar partisi AKP ile MHP’den geldi. Dostluk grubu başkanlığını 30 yılı aşkın sol kimliğiyle tanınan ve bir dönem SHP Kadın Kolları Başkanlığı da yapan, AKP İstanbul milletvekili Ayşenur Bahçekapılı yapacak. Daha önce, Türkiye Barolar Birliği ve Çağdaş Hukukçular Derneği yönetiminde bulunan Bahçekapılı, TCK 301’den açılan davalarda sanık yazarları da savunmuştu.

Yönetime ayrıca, AKP’li milletvekilleri İhsan Demirel, Mir Dengir Mehmet Fırat, Salih Kapusuz, Hüseyin Besli ve Haydar Kemal Kurt da girdi. Yönetimde CHP’den Şahin Mengü, DTP’den Akın Birdal ve MHP’den de Erkan Akçay görev aldı. ÖDP’li Ufuk Uras da dostluk grubunun denetim kurulu üyesi oldu. Uras ‘’Asıl sosyalist benim ama beni yönetime almadılar’’ diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

İŞTE O VEKİLLER
Fidel Castro’nun ülkesi Sosyalist Küba’ya, MHP’li milletvekilleri büyük ilgi gösterdi. Parlamentoda 70 milletvekili bulunan MHP’den 48 milletvekili bu gruba üye oldu. ‘’Başbuğ’’ Alparslan Türkeş’in oğlu Tuğrul Türkeş, emekli Generaller MHP milletvekilleri Erdal Sipahi ve Kürşat Atılgan da Küba ile dost oldu. Eski Başbakan Ferit Melen’in oğlu Mithat Melen ile eski emniyet müdürü Hasan Özdemir’in yanı sıra, 12 Eylül döneminde Sıkıyönetim askeri mahkemesinde MHP davasından yargılanan bugünkü MHP milletvekillerinin de yer aldığı Küba Dostluk Grubunun MHP’li üyeleri şunlar:
Kürşat Atılgan, Muharrem Varlı, Recai Yıldırım, Tankut Yılmaz, Tunca Toskay, Deniz Bölükbaşı, Yıldırım Türkeş, Osman Ertuğrul, Cumali Durmuş, Mustafa Enöz, Ahmet Orhan, Erkan Akçay, Mehmet Serdaroğlu, Metin Çobanoğlu, Mustafa Kalaycı, Kenan Tanrıkulu, Erdal Sipahi, Şenol Bal, Hasan Çalış, Mehmet Akif Paksoy, Mithat Melen, Durmuş Ali Parlak, Ümit Şafak, Atilla Kaya, Gündüz Aktan, Nevzat Korkmaz, Turan Çirkin, Murat Özkan, Beytullah Asil, Hasan Özdemir, Ertuğrul Kumcuoğlu, Ali Uzunırmak, Hamit Homriş, İsmet Büyükataman, Necati Özansoy, Mustafa Kemal Cengiz, Haluk Ayhan, Ahmet Duran Bulut, Cemaleddin Uslu, Mehmet Ekici, Süleyman Yunusoğlu, Kemalettin Nalcı, Reşat Doğru, Münir Kutluata, Hakan Coşkun, Metin Ergun Mehmet Şandır, Behiç Çelik”

GAZETEPORT



Bu haber 1,398 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,684 µs