En Sıcak Konular

Şikenin göbeğindeki Cemal Baba!

24 Mart 2008 10:54 tsi
Futbolda şike iddiaları çorap söküğü gibi... Şimdi de şikenin göbeğindeki isim ortaya çıktı. Hem de bir klüp başkanı...

Futbolda şike trafiğinin eski Ankaragücü Başkanı Cemal Aydın üzerinden yürüdüğü öne sürüldü.

CEMAL BABA HAKEMİ AYARLA

Futbolcularına verilen cezanın düşürülmesini ya da hakem veya rakip takımın ayarlanmasını isteyen futbol takımlarının, Ankaragücü Başkanı Aydın'la irtibat kurdukları iddia ediliyor.

Bu özelliği nedeniyle Cemal Aydın'ın ismi futbol kulüpleri arasında "Cemal Baba" olarak geçiyormuş.

YİNE ÖZCAN ADI

İddiaya göre; Cemal Aydın'ın tüm bu istekleri yerine getirebilmesi için gerekli olan ikinci kişiyse PFDK Başkanvekili Recep Özcan...

Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin yürüttüğü Simsar operasyonu sonucunda ortaya çıkan futbolda şike iddiaları için Futbol Federasyonu da harekete geçti.

Başkan Hasan Doğan, Futbol federasyonu olarak iddialarla ilgili bu hafta içinde bir açıklama yapacaklarını belirtti. Şike iddiaları karşısında duyarlı olduklarını kaydeden Doğan, "Federasyon olarak bu hafta içinde gerekli adımları atacağız" dedi.

ŞİKE VAR, CEZA YOK

Öte yandan Simsar operasyonu ile futbolda şike iddiaları bir kez daha gündeme gelirken, bu konuda yasal bir düzenleme olmaması işi zorlaştırıyor.

Futbol Federasyonu'nun şike iddiaları karşısında Profesyonel Disiplin Kurulu'nu harekete geçirebileceği ancak buranın da yetkisinin hak mahrumiyeti ya da saha kapatma gibi gibi cezalarla sınırlı olduğu belirtiliyor. Bu konuda yasal boşluk bulunması nedeniyle şike olaylarının bir türlü önüne geçilemiyor.

Şike olaylarıyla ilgili ayrı bir yasal düzenleme ya da Türk Ceza Kanunu'nda (TCK) bir madde bulunmaması nedeniyle şike olaylarının önüne de geçilemiyor.

YASAL DÜZENLEME ŞART

Şike iddialarının sık sık gündeme gelmesi nedeniyle bu konuda yasal bir düzenlemeye gidilebileceği belirtildi. Bunun için ayrı bir sporda şikeyle mücadele ve önleme yasası çıkarılabileceği gibi Türk Ceza Kanunu içinde de bu tür düzenlemenin yapılmasının mümkün olduğu belirtildi.

Yapılacak yasal düzenlemede şikenin tarif edilmesinin yanısıra şike iddialarını araştıracak, soruşturacak ve şike olaylarını ortaya çıkarabilecek bir polis gücünün kurulması istendi.

ŞİKE POLİSİ GEREKİYOR

Futbol Federasyonu'nun şike iddialarını araştırmak ve ortaya çıkarmak için elinde bir kolluk kuvveti bulunmaması nedeniyle, savcılığın verdiği bilgi ve belgeler ışığında işlem yaptığına dikkat çekilerek, şike olaylarının ortaya çakırılabilmesi için ayrı bir polis gücüne ihtiyaç duyulduğu kaydedildi.

Yeni Şafak



Bu haber 561 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,994 µs