tam Perinçek'in tipi!' | " /> tam Perinçek'in tipi!' | "/>

En Sıcak Konular

'Alparslan Aslan tam Perinçek'in tipi!'

24 Mart 2008 08:31 tsi
'Alparslan Aslan tam Perinçek'in tipi!' İşçi Partisi (İP) lideri Doğu Perinçek'in eski danışmanı ve sağ kolu emekli Binbaşı Mehmet Zekeriya Öztürk, gözaltında ilginç açıklamalarına devam ediyor. Danıştay baskıncısı Alparslan Aslan ile Doğu Perinçek'in ilişki yumağı çözülüyor...

Ergenekon terör örgütüne yönelik operasyonda ele geçirilen bilgisayarlarda harf, rakam ve işaretlerden oluşan şifreler çözülüyor.

Terör örgütü Ergenekon'a yönelik operasyonlarda ele geçirilen bilgisayar ve notların her birinin ayrı ayrı şifrelendiği ortaya çıktı. Operasyon kapsamında gözaltında bulunan İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in bilgisayarında Yargıtay'a yönelik saldırı planlarının olduğu ileri sürüldü.

Yakalanan zanlıların örgüt ile ilgili bilgileri bilgisayarlarında dosyaladıkları, bu dosyaları açmak için bile çok karışık bir şifre kullandıkları belirtildi. Dosyanın açılmasından sonra, polisin karşısına yeni bir şifre ortaya çıktı. Şifrelerin, önce küçük harf, ardından bir rakam, daha sonra yabancı bir alfabeden bir harf ve noktalama işareti şeklinde dörtlü kombinasyonlardan oluştuğu tespit edildi.

YARGITAY KROKİLERİ ORTAYA ÇIKTI

Polisin son operasyonunda yakalanan zanlılardan birinin ajandalarında da şifreli notlar bulundu. Yakalanan zanlıların notları arasında Yargıtay ile ilgili krokiler bulunduğu iddia edildi.

Polis ayrıca Ergenekon terör örgütünün hücrelerini tek tek deşifre ederken 3. Hücre'den sonra bir üst hücreye ulaşmaya çalışıyor. Örgütün finans kaynaklarının olduğu düşünülen bu hücrenin yanısıra örgütün yurtdışı bağlantıları araştırılıyor. Polisin elde ettiği bilgilere göre örgütün Rusya ile bağlantılarının bulunduğu belirtildi.

İDDİANAME METNİ 2 GÜN ÖNCEDEN

Diğer zanlıların notları arasında Yargıtay'ın krokileri ele geçirilirken, İP lideri Doğu Perinçek'in bilgisayarında da bir ay öncesine ait 'Yargıtay'a yönelik eylem' şeklinde değerlendirilen 'şifreli notlar' bulunduğu ileri sürüldü. Bu planın AK Parti hakkında açılan kapatma davasını etkilemek amacıyla yapıldığı değerlendiriliyor.

Perinçek'in bilgisayarında ayrıca Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın AK Parti hakkında açtığı kapatma davasının iddianamesinin de bulunduğu ileri sürüldü. İddianame metninin davanın açıldığı 14 Mart 2008 tarihinden 2 gün önce bilgisayara kaydedildiği belirlendi.

Danıştay saldırganı tam Perinçek'in aradığı tip

İP lideri Perinçek'in eski danışmanı emekli Binbaşı Öztürk: Perinçek her türlü eylemi yapabilir. Danıştay saldırganı Alparslan Arslan'ın profili Perinçek için tercih sebebi.

Danıştay saldırganı tam Perinçek'in aradığı tip

İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek'in Ulusal Kanal televizyonu ve Aydınlık dergisinde danışmanlık, yazarlık ve program yapan emekli Binbaşı Mehmet Zekeriya Öztürk, Danıştay saldırısı, saldırgan Alparslan Arslan'ın üzerinden çıkan 'Ulusal Haber' kimlik kartı ve Cumhuriyet'e attığını itiraf ettiği el bombalarıyla Ümraniye'de bulunan Ergenekon'un el bombalarının aynı seriden olması nedeniyle sorgulanması sırasında Perinçek-Arslan bağlantısı imasında bulundu.

Öztürk, 17 Mayıs 2006'da kendisinin kaleme aldığı 31 sayfalık savunması ve Emniyet ifadesinde, Perinçek'in 2003 yılından beri 'askeri darbe' beklediğini, bu amaçla orduya yakın görünmek için Türk Silahlı Kuvvetleri stratejilerine benzer politikalar ürettiğini, ancak aslında Rus ve Çin istihbaratıyla yakın bilgi alışverişi olduğunu söyledi.

PERİNÇEK-ARSLAN İLİŞKİSİ İMASI

Perinçek ile Danıştay tetikçisi Alparslan Arslan'ın ilişkisine de işaret eden Öztürk, “Perinçek her türlü imkana sahip. Alt kadrolarıyla bir eylemi planlayabilir, destek verebilir, hatta eylem yapabilir. Alparslan Arslan ve benzeri kişilerin profilleri ve eylemsel yapıları, Perinçek için tercih sebebidir. İstek ve amaçlarına ulaşmak için her türlü yolu deneyebilecek yapıda biridir” dedi.

Öztürk, “kuşkulandığı” için Nisan 2004'te Ulusal Kanal, Aydınlık dergisi ve danışmanlıktan ayrıldığını söyledi.

'Ulusal Haber' kartviziti vardı

Kamuoyu, emekli Binbaşı Mehmet Zekeriya Öztürk adını, Danıştay baskınından sonra silahıyla yakalanan Avukat Alparslan Arslan ile ilişkisi nedeniyle aranmaya başlanan emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin'i evinde saklayan ve 'intihar girişimi'nde bulunan Tekin'i hastaneye getiren kişi olarak tanıdı. Öztürk tutuklanırken, hemen ardından Ümraniye'de içinde 27 adet el bombası bulunan bulunan el bombalarıyla ilgisi bulunan kişilerden biri olarak Tekin'le birlikte tutuklandı. Daha sonra yapılan incelemede, 30'luk kasada bulunan 27el bombasıyla Cumhuriyet gazetesine atılan 3 bombanın aynı seriden olduğu ortaya çıktı.Danıştay saldırganı Alparslan Arslan'ın yakalandığı sırada üzerinden Ulusal Haber kimliği ile Vatansever Kuvvetler Güçbirliği Hareketi kartı çıkmıştı.

YENİ ŞAFAK



Bu haber 925 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,738 µs