En Sıcak Konular

Alemdaroğlu tutuksuz yargılanacak

24 Mart 2008 08:00 tsi
Alemdaroğlu tutuksuz yargılanacak ''Ergenekon soruşturması'' çerçevesinde sevk edildiği nöbetçi mahkemece serbest bırakılan Alemdaroğlu hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

''Ergenekon soruşturması'' çerçevesinde sevk edildiği nöbetçi mahkemece serbest bırakılan eski İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

Nöbetçi mahkemenin kararında, ''Kemal Alemdaroğlu'nun üzerine atılı olan suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunduğuna'' dikkat çekilerek, ''bunun tutuklamanın şartlarını oluşturacağı'' ifade edildi.

Kararda, ''şüphelinin yaşı ve sağlık durumu dikkate alınarak, CMK'nın 109. maddesinin 3. fıkrası uyarınca yurt dışına çıkışının yasakladığı'' belirtildi.

Kemal Alemdaroğlu'nun aynı madde uyarınca, mahkemeye bildirdiği ikamet adresinin bulunduğu yerin polis merkezine her ayın 1. ve 15. günlerinde kendisi için uygun herhangi bir saatte başvurarak imza vermek şeklinde adli kontrol altına alınmasına hükmedilen kararda, Alemdaroğlu'nun, ''bu uygulamaya bir gün bile uymadığı takdirde CMK'nın 112. maddesi gereğince hakkında hemen tutuklama kararı çıkarılabileceği'' konusunda ihtar edildiği de kayda geçirildi.

-ALEMDAROĞLU'NUN AÇIKLAMASI-

Bu arada, Alemdaroğlu, adliyeden çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, hakkındaki suçlamanın, Anayasa'ya, yasalara saygılı, demokrasi hayranı kişilere yakıştırılamaz bir suçlama olduğunu söyledi.

''Aslında hepinizin takdir edeceği nedenlerle yapılmıştır'' diyen Alemdaroğlu, yargıya saygılı olduğunu ifade etti.

Emniyet güçlerine de kendisini gayet güzel ağırladıklarını belirterek teşekkür eden Alemdaroğlu, ''Birilerinin, iktidar sahiplerinin Ergenekon üzerinden birtakım mesajlar iletmesini ve Ergenekon üzerinden birtakım çalışmalar yapmasını mutlaka ödeyecektir. Ben Türk toplumunun gücüne, özverisine, sağduyusuna inanıyorum. Ve yargı da bunu en güzel şekilde gösterecektir'' diye konuştu.

-ALEMDAROĞLU'NUN AVUKATI ÇETİNBAŞ-

Alemdaroğlu'nun avukatı Metin Çetinbaş da Türkiye'nin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini ifade ederek, ''yargı bağımsızlığının zedelenmeye çalışıldığını'' ileri sürdü.

Herkesi hukuk devleti kurallarına uymaya davet ettiğini belirten Çetinbaş, şu görüşleri savundu:
''Başta sayın Başbakan ve bazı bakanlar olmak üzere Türkiye ve dünya kamuoyunun gündeminde olan bu soruşturmada şüphelilerin aleyhine art arda açıklama ve yayınlar yapılmaktadır. Yargıyı etki altına alma gayreti gösterilmektedir. Anayasal suç işlenmektedir. Yetkili ve görevli adli makamların şüpheliler hakkında yasal gereğini yapacağına inanıyorum.''

''Birbiriyle hiç ilgisi olmayan iki farklı olayın karşılaştırılmaya, kamuoyunun yanıltılmaya çalışıldığını'' öne süren Çetinbaş, ''Görev ve unvanı ne olursa olsun, kimsenin yüce Türk adaletine etki edemeyeceğini, son kararlar verildiğinde göreceğimize inanıyorum. Türk adalet sistemine, yargıç ve savcılarına güveniyoruz, güvenmeye devam edeceğiz'' diye konuştu.

Çetinbaş, Alemdaroğlu'nun gözaltına alınmasıyla birlikte kurallara uygun ve insanca uygulamalarından dolayı kolluk kuvvetlerine de teşekkür etti.

samanyoluhaber



Bu haber 255 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,639 µs