bir, beraber ve diri... | " /> bir, beraber ve diri... | "/>

En Sıcak Konular

70 milyonuyla bir, beraber ve diri...

24 Mart 2008 00:17 tsi
70 milyonuyla bir, beraber ve diri... Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Birliğimizi, beraberliğimizi hazmedemeyenler çıkabilir. Ama bu oyuna gelmeyeceğiz. Türk milleti 70 milyonuyla bir olacak, beraber olacak ve diri olacak, biz bunu istiyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan, medyayı, hükümete fatura kesmeyi bir kenara bırakıp ülkenin birliğine hizmet etmeye davet etti. Erdoğan, "Devamlı bu ülkenin iktidarına fatura kesmeye gayret etmesinler. Faturayı millet keser merak etmeyin" diye konuştu.

Manisa'daki mesir dağıtım törenine katıldıktan sonra TBMM eski Başkanı Bülent Arınç'ın evinde bir süre dinlenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 7 tesisin toplu açılışı için düzenlenen törene katılarak bir konuşma yaptı. Konuşmasında icraatlarını anlatan Erdoğan, medyayı, hükümete fatura kesmeyi bir kenara bırakıp ülkenin birliğine hizmet etmeye davet etti.

Manisa'da yapılan tesislerin toplu açılış töreni, Hükümet Konağı Meydanı'nda yapıldı. Tören, Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar'ın icraatlarını anlattığı konuşmayla başladı. Manisa Valisi Refik Aslan Öztürk'ün konuşmasının ardından kürsüye gelen TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, bu sene mesir şenliklerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı sayesinde daha canlı geçtiğini belirterek kendisine teşekkür etti. Şenliklere eşi ile birlikte gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a da teşekkürlerini ileten Arınç, açılışı yapılan tesislerin son 1 yıl içinde yapıldığını vurgulayarak, "İnsanı mutlu eden bir Manisa ile karşı karşıyayız" dedi.

Arınç'tan sonra konuşma yapan Başbakan Erdoğan, konuşmasının büyük kısmını yaptıkları icraatları anlatmaya ayırdı. Erdoğan, konuşmasının sonunda halkın bazı oyunlarla karşı karşıya olduğunu belirterek medyanın daha dikkatli olmasını istedi. Erdoğan, şöyle dedi:

"Maalesef bir politik olayı germe gayreti içinde olanlar var. Bu oyunlara lütfen gelmeyelim. Biz tüm insanları sevmekle mükellefiz. Biz beraberiz. Birliğimizi, beraberliğimizi hazmedemeyenler çıkabilir. Ama bu oyuna gelmeyeceğiz. Türk milleti 70 milyonuyla bir olacak, beraber olacak ve diri olacak, biz bunu istiyoruz. Sevgili vatandaşlarım, ileri geri uydurulan haberlere de uymayın. Ben bu konuda medyanın üzerine büyük sorumluluklar düştüğüne inanıyorum. Özellikle, lütfen barış için, birlik beraberlik için zaman zaman yapmakta oldukları bu yanlışları değil, lütfen bunu düzenlesinler yeniden bir düşünsünler de bu ülkenin barış ortamına katkıda bulunsunlar. Devamlı bu ülkenin iktidarına fatura kesmeye gayret etmesinler. Faturayı millet keser merak etmeyin. Millet keser. Vakti saati geldiğinde millet keser faturayı. Onun için demokrasiyi bir kenara koymayın. Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti içinde yaşıyoruz, bu mücadelemizi veriyoruz ve bu kavramların hepsine saygınız olsun. Ve buna saygınız olduğu zaman inanıyorum ki mesafeleri çok daha hızlı adımlarla alacağız."

Sosyal güvenlikle ilgili düzenlemelerin de suistimal edilmek istendiğine dikkat çeken Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: "Sistemin içinde olan çalışan tüm vatandaşlarımız bugünkü hakları neyse bundan sonraki süreçte de o devam edecek. Yasa çıkıpta Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra işe girenler yeni sistemin haklarını kazanacaklardır. Onda da mağduriyet söz konusu değil. Burada da oyunlara gelmeyelim."

Doğalgaz kullanan il sayısını 9'dan 55'e çıkardıklarını, çiftçilere verdikleri destekleri artırdıklarını, banka faizlerini düşürdüklerini, eğitim, sağlık ve adalette büyük atılımlar yaptıklarını vurgulayan Başbakan, "Asla tamamdır, asla bu kadardır demeyeceğiz. Daha iyisini daha güzelini yapacağız. Çünkü benim milletime daha iyisi yakışır, daha güzeli yakışır" diye konuştu.

Manisa'da açılışı yapılan tesisler şöyle: "Vergi dairesi binası, Fatih Köprülü Kavşağı, yeni hal tesisleri, hayvan bakım tedavi merkezi, Manisa Fuar Merkezi, gençlik merkezi ve Laleli Ticaret Merkezi"

CİHAN



Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,930 µs