En Sıcak Konular

İşçi Partisi avukatlarından açıklama

23 Mart 2008 22:53 tsi
İşçi Partisi avukatları davayı 'Enginizisyon mahkemesine' benzetti...

Ergenekon operasyonunda gözaltına alınan İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Kemal Alemderoğlu, Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever, Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bolluk, İşadamı İbrahim Benli ve Adnan Akfırat'ın sorgularının biterek Savcılığa sevk edilmesinden sonra İşçi Partisi'nin hukukçuları da Adliye'ye geldiler. İstanbul Adliyesi'ne gelerek durumla ilgili bilgi alan İşçi Partisi Genel Başkan yardımcısı Avukat Mehmet Cengiz ve Genel Sekreter Avukat Nusret Seren, habercilerin sorularını yanıtladı.

İlk açıklamayı yapan Avukat Nusret Seren, Savcılık sorgularının başladığını ifade ederek, "İlk olarak Adnan Akfırat sorguya alındı. Sorgu uzun sürecek. Ardından Ferit İlsever'i alacaklar. Genel Başkan Doğu Perinçek'in emniyet sorgusu devam ediyor. Bitmek üzere olduğu şekilde bilgi aldık. Önümüzdeki saatlerde gelmesi söz konusu. Sorgunun uzun süreceği anlaşıldı. Sabah saatlerine kadar sürebilir. Adnan Akfırat ile görüşme fırsatımız oldu. İlgisi olmayan bir sürü sorularla muhatap olduğunu ifade etti. Yazmış olduğu kitaplarda neleri anlattığı sorulmaya başlanmış. Bunların sorguyla bir alakası yok. Böylesine ayrıntılı, lüzumsuz, insanların bütün hayatını anlatmaları istenen sorguları ilk defa görüyoruz. 12 Mart ve 12 Eylül gibi hukukun ayaklar altına alındığı dönemleri yaşadık. Böyle bir manzara ile karşılaşmadık. Bu da Tayyip Erdoğan'ların demokrasi dedikleri oyunun parçası olsa gerek. Suçlamanın mahiyeti Ergenekon iddiası ile ilgili. Bu iddianın belgeleri hiç bir arkadaşımıza gösterilmiş değil. Ferit İlsever'e Talat Paşa Komitesi ile ilgili sorular sorulmuş. Talat Paşa Komitesi emperyalist odakların Ermeni soykırımı yalanına karşı yürüttüğü mücadele ile dünya çapında bilinen, Avrupa Konseyi'nin aldığı kararlarla dağıtılması hükümete dayatılan bir komite.Türkiye'nin onur örgütlerinden birisi. Rauf Denktaş'ın başında olduğu bir örgüt. Bu örgütle bazı bağlantılar kurulmaya çalışılıyor"dedi.

İşçi Partisi Genel Başkan yardımcısı Avukat Mehmet Cengiz ise,"Şu anda bir engizisyon sorgulaması ile karşı karşıyayız. 30 yıllık meslek yaşamımda ilk kez böyle bir sorgulama ve soruşturma görüyorum. Engizisyon diyorum,  çünkü bugün sorulan sorulardan bir örnek göstereceğim. NATO'ya karşı mısınız? Kitaplarınızda ne anlatmaya çalışıyordunuz? Bu iki soru soruşturmanın mahiyetini ve hedefinin ne olduğunu göstermek açısından son derece anlamlıdır. Şu anda yasaların öngördüğü gözetim süresi bitmiştir. Şu anda sorgulama bu süre aşılarak devam etmektedir. Usul açısından yasalar ihlal edilmektedir. Sabaha doğru olumlu haberler verebileceğimizi umuyorum. Ek gözaltı süresi Doğu Perinçek için 4 güne kadardır. Diğer sanıklar için ise bugün saat 4'e kadardı. Şu anda saatimiz 7'yi geçmektedir. 3 saati aşkın süredir gözaltında tutuluyor olmaları ve yargıç önüne çıkarılmamaları bir yasa ihlalidir. Perinçek'in sorgusu bitmek üzere. Sorgudan sonra kısa bir süre istirahat edilip sevk edileceğini tahmin ediyoruz" diye konuştu.
 
hurriyet



Bu haber 851 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,637 µs