En Sıcak Konular

Tatvan'da dini temalı nevruz

23 Mart 2008 22:16 tsi
DTP, Nevruz alanında çok sayıda peçeli ve başörtülü kadının platforma yakın durmasıyla yükselen İslami değerleri sahiplenme çabasındaydı.

Demokratik Toplum Partisi (DTP)'nin organize ettiği Nevruz kutlaması, Bitlis'in Tatvan ilçesinde gerçekleştirildi.

Bitlis'in Tatvan ilçesi fuar alanında yaklaşık bin kişinin katılımıyla başlayan kutlamalar akşam saatlerinde olaysız sona erdi. DTP Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş, DTP Bitlis İl Başkanı Hüsamettin Zenderlioğlu, DTP Genel Merkez yöneticileri ile ilçe başkanlarının katıldığı Nevruz olaysız bir şekilde sona ererken, DTP'nin din olgusuna vurgu yapması dikkatlerden kaçmadı.

Nevruz alanında toplananlar kürtçe müzikler eşliğinde halay çekerken, Nevruz ateşi yakılmadan önce "Tekbir" ve "La İlahe İllallah, Muhammeden Resulallah" sözlerinin kitle tarafından toplu bir şekilde dillendirilmesi, yaklaşan yerel seçimler öncesi Demokratik Toplum Partisi'nin bölge halkının kabarık dini duygularına hitap etmeğe çalıştığı şeklinde yorumlandı.

Tavanı sosyalist olan, ancak tabanında destek bulamayan sosyalizm vurgusunu son dönemlerde din olgusuna yönelerek halk içindeki desteğini arttırmayı düşünen DTP, Nevruz alanında çok sayıda peçeli ve başörtülü kadının platforma yakın durmasıyla yükselen İslami değerleri sahiplenme çabasındaydı.

DTP Nevruzunda dikkat çeken bir başka olguysa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik, AK Parti'nin dinin temsilcisi olmadığı yönündeki toplu tezahüratlardı. Efsanevi Van Gölü Canavarı adına okunan bir Nevruz mesajında da yine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hedefteydi. Başbakan Erdoğan'ın canavarlıkla suçlandığı mesajda "Bana yıllardır canavar denilerek halk korkutulmak isteniyor. Asıl canavar dini ve islamiyeti kendi tekelinde görüp, insanları katleden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'dir" denildi.

DTP Bitlis Milletvekili M. Nezir Karabaş, konuşmasında, yükselen İslami değerlere AK Parti'nin tek başına sahip çıkamayacağını söyledi. DTP'li Karabaş, sınır ötesi operasyonlar konusunda da "1 yıl boyunca yaygara koparıp gerekirse Bağdat'a kadar gideceklerini söyleyen AK Parti neden 9 günde geri döndü. Kürt halkının özgrülük talepleri ve sınır ötesi operasyonlara karşı çıkması AK Parti'ye geri adım attırdı. Ancak 9 günlük savaşta ölen Kürt ve Türk gençlerinin hesabını nasıl verecek ?" şeklinde konuştu.

DTP'li Karabaş'ın konuşmasının ardından müzik dinletisinne geçildi. Genç kızların ve küçük çocukların terör örgütü PKK ve elebaşı lehinde sloganlar attığı DTP Nevruzu'nda çok sayıda başörtülü hanımın da bulunması dikkat çekti.



Bu haber 557 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,023 µs