En Sıcak Konular

Yüksekova’da olaylar: 1 gösterici öldü

23 Mart 2008 22:01 tsi
Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde, Nevruz kutlamaları sonrasında çıkan olaylarda bir kişi öldü.

Yüksekova’da saat 10.00’da başlayan olaylar, asker ve polisin yoğun çabası sonucu saat 14.00’ten sonra kontrol altına alındı. Olayların önlenmesinde polisin yetersiz kalması üzerine Yüksekova Komando Taburu’ndan gelen askerler devreye girdi. Güvenlik güçleri Milli Egemenlik ve Cengiz Topel caddelerinde ‘Her Türk asker doğar’ sloganları attı. Van’da dün izinsiz Nevruz kutlamaları sonrasında çıkan olaylarda da bir gösterici göğsünden kurşunla yaralanarak ölmüştü.

Valiliğin izin vermemesine rağmen, aralarında Hakkari Bağımsız Miletvekili Hamit Geylani’nin de bulunduğu bir grup, sabah saatlerinde DTP İlçe Binası önünde toplandı.

Kutlamanın ardından kalabalık, terör örgütü lehine sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Polis göstericileri biber gazı ve tazyikli su ile engellemeye çalıştı.

Kalabalığın da taşla karşılık vermesi sonucu yaşanan arbedede bir polis ile göstericilerden 20 yaşındaki İkbal Yaşar yaralandı. Göğsünden kurşunla yaralandığı öğrenilen Yaşar, hayatını kaybetti.  

Olayların önlenmesinde polisin yetersiz kalması üzerine Yüksekova Komando Taburu’ndan gelen askerler devreye girdi. Askerler de göstericilere karşı cop kullandı.

Yüksekova’da saat 10.00’da başlayan olaylar, asker ve polisin yoğun çabası sonucu saat 14.00’ten sonra kontrol altına alındı. Güvenlik güçleri Milli Egemenlik ve Cengiz Topel caddelerinde ‘Her Türk asker doğar’ sloganları attı.

1 ÖLÜ, ÇOK SAYIDA YARALI VAR

Ölen İkbal Yaşar’ın cenazesinin bulunduğu Yüksekova Devlet Hastanesi’nin çevresinde askerler güvenlik kordonu oluşturdu.

 İstanbul’da Nevruz kutlamalarında 49 gözaltı

Yüksekova’daki olayların ardından göstericilerin bulunduğu Esentepe Mahallesi’nin girişinde patlama meydana geldi. Patlamada ilk belirlemelere göre 3 polis memuru yaralandı. Yaralı polisler Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bu arada Nevruz kutlamaları için geldikleri Hakkari’de gözaltına alınan 5 kişilik İtalyan heyet serbest bırakıldı.  

Van’da dün izinsiz Nevruz kutlamaları sonrasında çıkan olaylarda da bir gösterici göğsünden kurşunla yaralanarak ölmüştü.

Doğu’da olaylı Nevruz kutlaması: 1 ölü

İZMİR’DE OLAYLI GÖSTERİ

İzmir’de DTP il başkanlığı önünde toplanarak izinsiz gösteri yapan grup, polisin müdahalesi ile dağılırken çevredeki iş yerleri ve araçların camlarını kırdı.

Gündoğdu Meydanı’nda Nevruz yürüyüşüne valilikçe izin verilmemesi üzerine, grup Hürriyet Bulvarı üzerindeki DTP İzmir İl Başkanlığı önünde toplandı.

Polisin burada toplanmalarına izin verdiği grup, terör örgütü elebaşı lehine slogan attı, terör örgütünü simgeleyen bez parçalarını açtı ve ateş yakarak, halay çekti. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı bulvar üzerinde bazı göstericiler, kaldırımlardan söktükleri taşları polise attı.

DTP Milletvekili Akın Birdal, emniyet yetkilileri ile görüşerek Konak Meydanı’ndaki eski Sümerbank binası önüne yürümek istediklerini bildirdi. Birdal’ın bu talebi kabul edilmedi.

Gündoğdu Meydanı’na gitmelerine izin verilmeyen grup, dağılırken, taş atarak çevredeki iş yerlerinin, belediye otobüslerinin ve otomobillerin camlarını kırdı. Polis göz yaşartıcı gaz kullanarak olaya müdahale ederken, bazı göstericilerin gözaltına alındığı bildirildi.

ntvmsnbc.com



Bu haber 833 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,540 µs