Bu defa kriz çıkacak! | " /> Bu defa kriz çıkacak! | "/>

En Sıcak Konular

Bu defa kriz çıkacak!

23 Mart 2008 12:43 tsi
Bu defa kriz çıkacak!
Gözaltına alınacaklarını 1.5 aydır bilen Selçuk, Perinçek ve Alemdaroğlu teknik takibe takıldı. Selçuk’un ‘Davayı açtırıyoruz. Bugüne kadar ekonomik kriz çıkmadı bundan sonra mutlaka çıkar’ dediği saptandı.

Ergenekon terör örgütüne yönelik 4. dalga operasyon kapsamında gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu polisin yaptığı teknik takibe takıldı. Gözaltına alınan bu isimlerin son 2 aydır yoğun bir şekilde Ak Parti’ye yönelik kapatma davası açtırmak için kulis yaptıkları ve davanın açılmasını ardından gerçekleştirilmesi gereken eylemler için plan yaptıkları ortaya çıktı.

SÜRECİ BİZZAT YÖNETMİŞ

İstanbul terörle mücadele ekipleri Ergenekon terör örgütüne yönelik soruşturma kapsamında örgütün fikir lideri olduğu değerlendirilen İlhan Selçuk’u 2 ay önce teknik takibe aldı. Kapatma davası ve iddianame sürecini aktif bir şekilde yöneten Selçuk’un üçüncü şahıslarla yaptığı telefon görüşmelerinde kapatma davasını açılacağından ve davanın kapatmayla sonuçlanacağından kesin olarak söz ettiği tespit edildi.

BUNDAN SONRA KRİZ ÇIKAR

Selçuk’un teknik takibe takılan bir telefon görüşmesinde muhatabına “davayı açtırıyoruz, iddianame hazırlanıp dava açılacak. Bugüne kadar Türkiye’de ekonomik kriz çıkmadı ama kapatma davasından sonra mutlaka kriz çıkar. Bunlardan kurtulmak lazım” dediği tespit edildi. Ergenekon trafiğinin fikir yöneticiliğini yapan Selçuk’a bilgi veren bir kişi ise kapatma davasından önce sarf ettiği “ilgili kişilerle görüştüm merak etmeyin. Durumlar iyi havamız çok güzel sözleriyle dikkat çekiyor.

DARBEYE ZEMİN HAZIRLAYIN

İlhan Selçuk’un bir başka telefon görüşmesinde ise kapatma davasının açılmasını ardından yapılması gerekenlerle ilgili talimat verdiği belirlendi. Selçuk’un, davanın açıklamasının hemen ardından ses getirici eylemler düzenlenerek Türkiye’yi yönetilmez hale getirmek için çalışılmasını istediği belirlendi. Selçuk’un Ergenekon üyeleriyle yaptığı konuşmalarda da darbeye zemin hazırlamak için sarsıcı eylemler yapılması talimatı verdiği kayıtlara girdi.

star
 



Bu haber 1,465 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,767 µs