En Sıcak Konular

"Sezer de sorgulanabilir!"

23 Mart 2008 10:31 tsi
Vakit, Ergenekon operasyonunda dün gözaltına alınan İlhan Selçuk’un sık sık görüştüğü 10. Cumhurbaşkanı Ahmet N. Sezer’in de sorgulanabileceğini ileri sürdü...

Vakit Gazetesi, eski Cumhurbaşkanı Sezer’in de sorgulanabileceğini ileri sürdü. Konu hakkında 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eski danışmanı olan Mustafa Başoğlu'nun açıklamalarına yer veren gazetenin haberine göre Sezer'in sorgulanması hukuken mümkün.

İşte gazetenin tartışılacak haberi:

Sezer'in Cumhurbaşkanlığı döneminde Selçuk'un özellikle kritik kararlar öncesinde Çankaya Köşkü'ne çıktığı, kapalı kapılar ardında ikili arasında uzun değerlendirmeler yapıldığı biliniyor. Aralarından su sızmayan Sezer-Selçuk ikilisinin Köşk'te neler konuştukları hep merak konusu oldu. Selçuk'un Ergenekon Operasyonu kapsamında gözaltına alınmış olması, dikkatleri Sezer'e çevirdi.

HUKUKEN MÜMKÜN

Hukukçular Derneği yöneticilerinden avukat Selçuk Kar, Cumhurbaşkanlığı görevi süresi sona ermiş ve emekliye ayrılmış bir ismin artık sıradan bir vatandaş olduğunu dolayısıyla anayasal korumaya ihtiyacının olmadığını ifade ederek, Soruşturma kapsamında gerek görülmesi halinde 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in de ifadesine başvurulabileceğini söyledi.

'GÖRÜŞTÜĞÜ TEK GAZETECİ'

Hukukçular Birliği Vakfı Genel Başkanı Sinan Kılıçkaya da, Ahmet Necdet Sezer'in Cumhurbaşkanlığı döneminden itibaren baş başa görüştüğü tek gazetecinin İlhan Selçuk olduğuna dikkat çekerek, "Selçuk'un ifadesinden yola çıkılarak gerek görülürse Ahmet Necdet Sezer'in bile beyanına başvurulabilir. Sezer'in eski bir Cumhurbaşkanı olması buna engel oluşturmamaktadır" diye konuştu.

SEZER HABERSİZ MİYDİ?

Cumhurbaşkanı Demirel'in eski danışmanlarından Sağlık İş Başkanı Mustafa Başoğlu ise, şu hususa dikkat çekti: "Cumhurbaşkanı devletin başıdır. Ülkede olup biten her şeyden Çankaya Köşkü'nün haberinin olması gerekir ve olur. Yine görülen o ki, bu Ergenekon yeni bir oluşum değil, kökleri derinlerde olan bir yapı. Ancak bugün üzerine gidilebiliyor, su yüzüne çıkartılıyor. Bu noktada şunun sorgulanması gerekir, Köşk'e önceki dönemde bu çeteyle ilgili bilgiler gelmiyor muydu? Sayın Sezer'in de ifadesine başvurulmasının faydalı olacağını düşünüyorum."

SONUNA KADAR GİDİLMELİ

Memur Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Dr. Ahmet Aksu, Ergenekon soruşturmasında ucu kime dayanırsa dayansın sonuna kadar gidilmesi, sorumlu ve bağlantıları tespit edilen herkesin ifadesine başvurulması ve gerekirse bu kişilerden hesap sorulmasını istedi. Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası Genel Başkanı Mürsel Turbay da, Vakit'e yaptığı açıklamada, "Hukuksuzluk, illegalite neredeyse oraya kadar gidilmeli, herkes hak ettiğini bulmalı, yaptığının cezasını çekmelidir" dedi.

Vakit 



Bu haber 566 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,340 µs