Hz. Muhammed’i anlatıyor! | " /> iyibilgi zoom" /> Hz. Muhammed’i anlatıyor! | "/> iyibilgi zoom"/>

En Sıcak Konular

Bu kanal sadece Hz. Muhammed’i anlatıyor!

23 Mart 2008 03:35 tsi
Bu kanal sadece Hz. Muhammed’i anlatıyor! Hz. Muhammed’e hakaret içeren karikatür krizi Müslümanları karşı tedbirler almaya yöneltti. Katar’da, sadece Efendimiz’in anlatılacağı bir televizyon kanalı kuruldu. iyibilgi zoom

Avrupa’da art arda patlayan karikatür krizleri Müslümanları harekete geçirdi. Katar, Hz. Muhammed’e (S.A.V) hakaret içerikli yayınlar yapılması üzerine uydu üzerinden yayın yapacak bir televizyon kanalı kurma çalışmalarını başlattı. Uluslararası Şeyh Abdullah El Ensari Akademisi’nin öncülüğünde yürütülen Şair el Resul kanalı hazırlıklarında son aşamaya gelindi. Çalışmalar perşembe günü doğumunu kutladığımız Peygamberimiz Muhammed (sav)’in şanına uygun olarak yürütülüyor.

1 NİSAN’DA YAYINA BAŞLIYOR

Kanal müdürü Ahmed El Kadı basına verdiği demecinde kanalın “1 nisanda yayın hayatına başlayacağını” söyledi. Kanal ismini Büyük Peygamber Muhammed (sav)’den alıyor.

El Kadı kanalın amacını “dünya genelinde İslam düşmanları tarafından Yüce Yaradanın hoşgörülü öğretileri ve Sireti Nebevi şerifle uzaktan yakından alakası olmayan şayialarla zedelemek istenen İslamın ve onun hoşgörülü öğretilerin gerçek ve olumlu yüzünü göstermek” olarak açıkladı.
El Kadı kanalın İslam ve Arap toplumunu kültürel olarak kalkındırmaya çalışmak,diğer medeniyetlerin olumsuz etkilerinden uzak kendi ilkelerini koruyan bilinçli ve olgun bir gençlik yetiştirmek istediklerini söyledi.
El Kadı İslama davet edilirken ilk iletişim aracı olarak şiirin kullanıldığını ve Peygamber efendimiz (sav)’in de şiire çok önem verdiğini söyledi.


BELGESEL FİLMLER

Bu bağlamda kanal birinci derecede “peygamberler diyarı” gibi belgesel filmlere yer verecek.Bu belgeselde Allah’ın nebi ve resullerinin yaşadığı topraklar tanıtılacak.Bir diğer belgesel ise“Peygamberimiz Muhammed (sav)” olacaktır.Bu belgeselde peygamber efendimizin vefatına kadar olan hayatı ve peygamberliği anlatılacak. “İslam Minareleri” belgeselindeyse dünyada bulunan en önemli camiler tanıtılacak.

Kanal ayrıca gayri müslimler için İngilizce olarak peygamber efendimizin ahlakını ve hayatını anlatan programlar hazırlayacak.

Aralık ayından itibaren “Arabsat” uydusu üzerinden test yayınlarına başlayan kanalın yayını dini programlarla sınırlı kalmayacak.Kanal yetkilileri Ekim 1’de “Şair Er Resul” adında uluslar arası bir festival düzenleme kararı almışlar.
Dünya genelindeki şairleri buluşturacak olan festivalde bir de şiir yarışması düzenlenecek.Yarışacak kasidelerin konusu düşmanların öne sürdüğü iddia ve yalanları çürütmek ve Peygamberimiz (sav)’in faziletleriyle güzel ahlak,hoşgörü ve insani değerleri yaygınlaştırmak için oynadığı büyük rol olacak

Yaklaşık dört ay sürecek olan festival Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenecek.Yarışmaya katılacak olan şairler için katılım şartları ve kazanacakları ödüllerle ilgili bilgi akışı ve tanıtım için Mayıs başından itibaren tanıtımlar başlayacak .Festivalde verilecek ödüller arasında Peygamber efendimizin cübbesine benzer bir cübbe (entari) de bulunacak


KANALIN PROGRAMLARI

Test yayınından yayınlanan programlar arasında Dr.Ömer Abdulkafi’nin hazırladığı “Nebevi Hadisler”, Dr.Ali Abdurrahman El Ömeri’nin sunduğu “Medine Günleri” ve Davetçi Nevvare Haşim’in takdim ettiği “Allah’ın huzurunda” adlı programlar bulunuyor.

Ayrıca Şeyh Aid El Karni’nin hazırladığı “şaheserler” programı da yayında olacak.1 nisanda resmen açılacak olan kanalın yayını 12 saat olacak ve dini içerik ağırlıklı haber bültenleri de sunulacaktır.

Kanal ayrıca yetkililerle seyirciler arasındaki iletişimi sağlamak amacıyla bir de internet sitesini devreye koydu.

Bilindiği gibi Danimarka’da önde gelen 17 gazete geçen ay peygamber efendimize hakaret içeren ve ilk defa 2005 yılında yayınlanan karikatürleri yeniden yayınlama kararı almıştı.Bu karikatürlerin birinde peygamber efendimiz (sav) el bombası şeklinde bir sarık giyerken gösterilmişti.

timeturk

 



Bu haber 2,943 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,998 µs