En Sıcak Konular

Galatasaray'da Adnan Polat devri

22 Mart 2008 20:22 tsi
Canaydın dönemi kapandı. Çanaydın'ın yardımcısı Adnan Polat, rakibi Nazım Duruk'a tarihi fark atarak Sarı Kırmızılı kulubün 33. başkanı oldu.

 Galatasaray, bugün yapacağı genel kurulla 33’üncü başkanını seçiyor. Az sonra başlayacak olan seçimde Adnan Polat kırmızı, Nazım Durak ise mavi pusula ile yarışacak.. 5 bin 327 üyenin sandık başına gideceği seçimde büyük bir sürpriz olmazsa Polat 2010’a kadar başkanlık koltuğuna oturacak

İşimi yarım bırakmam

Polat kendisine muhalif G.Saraylılar Cemiyeti’nde ‘Son 2 yılda başlayan projeleri bitirmek istiyorum’ diye konuştu

Seçim öncesi en güçlü aday Adnan Polat, son  konuşmasını, kendisine muhalif olan Galatasaraylılar Cemiyeti’nde yaptı. Özhan Canaydın döneminde başlatılan projeleri tamamlamak için göreve talip olduğunu belirten Polat, Sarı-Kırmızılı kulübü ileri taşımak için ‘Tek yürek, tek hedef’ sloganıyla yola çıktıklarını dile getirdi. Polat ‘Kulüpteki mektepli-alaylı ayrımını bir kenara bırakmalıyız. Tek aşkımız olan Galatasaray’ın iyiliği için seçimden sonra güçbirliği içinde hareket etmek gerektiğine inanıyorum. Başlattığımız işi yarıda bırakmak istemiyorum. Galatasaray iyi olduğu vakit, hepimiz kenimizi iyi hisseder ve mutlu oluruz. Projelerimizi tamamlamak, taraftarın yüzünü güldürmek istiyoruz. 2 sene sonra, bugün konuştuğumuz sıkıntılardan arınmış bir kulüp vaadediyorum’ dedi.


POLAT'IN LİSTESİ


Faruk Bil
Mehmet Helvacı
Işın Çelebi
Sinan Kılıç
Haldun Üstünel
Yiğit Şardan
Ali Haşhaş
Mümtaz Tahincioğlu
Murat Yalçındağ
Cemal Özgörkey
Ahmet Dedehayır
Metin Karakaya
Nejat Uygur
Tunca Hazinedaroğlu
Adil Emecan

NAZIM DURAK'IN LİSTESİ

Ayşe Gürsoy
Haldun Gediz Şener
Cüneyt Cezayirli
Vedat Gürer
Hikmet Kocaoğlu
Deha Orhan
İhsan Yalmaç
Secaattin Sarıkaya
Ayhan Akbin
Hasan Basri Uğurlu
Okan Böke
Mehmet Yiğit
Meral Kosif
Ender Merter
Önder Mercangöz

Genel Kurul için Divan Kurulu oluşturulurken, başkan adaylarından ilk konuşmayı kimin yapacağı konusunda kura çekimi yapılmasını reddeden başkan adayı Nazım Durak ilk konuşmayı Adnan Polat'ın yapmasını teklif etti.

Adnan Polat şu anda delegelere sesleniyor. Polat tesisleşme projelerine ağırlık vereceklerini belirtirken, iletişim için de yeni bir proje geliştirdiklerini söyledi.

Polat'tan sonra kürsüye gelen Nazım Durak  sert açıklamalarda bulundu. Kulübün bu zamana kadar çok kötü yönetilerek borç batağına saplandığını belirten Durak, Simsar operayonuna adı karışan Adnan Sezgin'in kulüpte yönetici olmasını sert bir dille eleştirdi. Durak Polat'ın kulübün borçlarını gayrimenkul satarak ödeyeceğini ifade ederek, "Bu külübün hiç bir şeyini sattırmam" dedi. Durak, Galatasaray Kulübü'nün Galatasaraylılara ait olduğunu göstermek için başkanlığa adaylığını koyduğunu da sözlerine ekledi.

YETERLİ SANDIK GÖREVLİSİ YOK

Başkanlık seçimi için yapılacak seçimde şu anda 'sandık görevlisi' krizi yaşanıyor. Toplma 12 sandıkta yapılacak olna seçimlerde olması gereken 24 sandık görevlisin olmadığı için bir türlü oy kullanma işlemine geçilemiyor. Her iki başkan adayının da her sandık için birer sandık görevlisi görevlendirmesi gerekilirken bu görevlilerin salonda olmadığı belirtildi.

Başkanlık seçiminde sandık krizi aşılırken şimdi de başka bir kriz çıktı. Çok ilginçtir ki, kulübün aidatlarını yatırmadığı için başkan adayı Nazım Durak'ın oy kullanmasına izin verilmedi. Genel Kurul salonundaki başkanlık yarışında şimdi de Durak'ın oy kullanamaması tartışılıyor.

Başkan adaylarından Nazım Durak, Galatasaray Kulübü'nün aidatlarını yatırmadığı gerekçesiyle oy kullanamadığı açıklandı.

Durak bu iddiaları yalanlarken, Galatasaray Kulübü'ne aidatlarını ödediğini belirterek itirazda bulundu.

Bu arada, Nazım Durak'ın yönetim kurulu aday listesinden Cüneyt Cezayirli'nin aynı zamanda Beşiktaş Kulübü'nün kongre üyesi olduğu ortaya çıktı. Cezayirli'nin oy kullanma işleiminden önce listeden çıkarıldığı öğrenildi.

Başkanlık seçimi için oy kullanana Galatasaray delegesi eski Başbakan Mesut Yılmaz da oy kullandı. Yılmaz oy kullanma işleminden sonra yaptığı açıklamada, oyunu kime verdiği belirtmezken, zor dönemde kulübe başkanlık yapmanın çok zor olduğu ifade etti.

Eski başkanlardan, Mehmet Cansun, Faruk Süren ve Özhan Canaydın da oylarını kullandı.

Bu arada Genel Kurul salonundaki oy verme işlemi sona erdi. Şu anda oy sayma işlemi sona ererken kesin sonuçların 2 saat içinde belli olacağı belirtiliyor.

5 bin 327 üyeden 2724 kişinin oy kullandığı da belirtildi.

ADNAN POLAT YENİ BAŞKAN


Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda süren oy sayım işlemlerinde 9. sandıkta, kullanılan toplam 2 bin 724 oyun 1464'ünü alan Adnan Polat, 3 sandıkta daha sayım tamamlanmadan başkanlığını ilan etti.

Geride kala 9 sandıktan başkan adaylarından Nazım Durak'a ise 169 oy çıktı.

Diğer yandan, genel kurul divan başkanı Anıl Büyükeroğlu, beyaz listelerden çıkan oyların sayımının oldukça uzun zaman alacağını belirterek, 6. sandıktan itibaren yalnızca başkanlık seçiminin sayımının yapılması için genel kurul üyelerinden izin istedi. Yalnızca başkanlık seçiminin sayımının yapılması kabul edilirken, ayrıntılı sayımın ise yarın gerçekleştirileceği ifade edildi.
 
 



Bu haber 696 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,616 µs