gözaltılar görmüştü! | " /> gözaltılar görmüştü! | "/>

En Sıcak Konular

Türkiye ne gözaltılar görmüştü!

22 Mart 2008 18:12 tsi
Türkiye ne gözaltılar görmüştü! 83 yaşındaki ünlü bir yazarın gece baskını ile gözaltısı vicdanları rahatsız etti ve hukuki uygulamaların insanilğini sorguya açtı. Hazır vicdanlar sızlarken geçmişi de hatırlayalım...

Geçmişte insanların tüylerini ürpetecek kadar yasaların ve yönetmeliklerin dışına çıkmış pek çok gözaltı var hiç şüphesiz. Ama biz sırf medyada şov malzemesi olarak kullanılan iki medyatik gözaltıyı hatırlatmayı yeterli buluyoruz... Çünkü bu iki davaya imza atan isimler, bugün İlhan Selçuk'un gözaltısını bile hukuk dışı bulanların alkışladığı isimlerin imza attığı operasyonlar.

Hukunun herkese lazım olduğu hatırlatıldığında sağır kesilen bu isimlerin bugün İlhan Selçuk'a yapılanları bile ağır ve kınayıcı bulmaları manidardır. Ünlü Yazar İlhan Selçuk'a yapılan tasvip edilemez ama bu gerçeği bugün görenler bakın dün neleri alkışlamışlardı...

NUH METE YÜKSEL ŞOV!

Ankara DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel, tebligat dahi göndermeden, RP eski Milletvekili Merve Kavakçı'nın kapısına polislerle dayanmıştı. Üstelik savcı ve polislere gazeteciler de eşlik ediyordu. Gece yarısı polisle birlikte bir hanımın kapısına dayanılmasını medyanın büyük bir kısmı o dönem ayıplamamış ve yapılanları eleştirmek bir yana Nuh Mete Yüksel'e övgü bile dizilmişti.

Aslında bu şov Savcı Yüksel'in ilk icraatı değildi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i de bir gün sabahın erken saatlerinde evinden polis zoruyla aldırmış, DGM'ye götürmesi gerekirken doğrudan Terörle Mücadele Şubesi'ne göndermişti. Gökçek, tutuklanmaktan son anda Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in devreye girmesi sayesinde kurtulmuştu. Yüksel, Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan'ı da polis zoru ile ifade için getirtmekle tehdit ettiği için uyarı almıştı.

Kaderin cilvesine bakın ki Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, daha sonraki yıllarda İstanbul'daki bir otelde görüntülenmiş seks kasedinin ardından 'kınama cezası' vermişti. Skandal kaset, İstanbul Terörle Mücadele ekiplerinin Çağdaş Eğitim Vakfı'na yaptıkları aramada ele geçirilmişti.

ÇOCUKLARI GÖZALTINA ALIP İŞKENCE EDİLİRKEN...

Ama daha beteri de vardı. Tam altı kez polislikten azledilen Eski İstanbul Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürü Adil Serdar Saçan'ın imza attığı daha büyük gözaltı rezalet vardı ki bugün yapılanı kınayanlar o zaman da susmayı tercih etmiş ve operasyonu yapaları alkışmayı ihmal etmemişlerdi.

Düzmece belgelerle yapıldığı sonradan anlaş'Albayrak operasyonu'nu yürütmek adına yaşları 5 ila 11 arasında değişen üç çocuk polis tarafından gözaltına alınmış, ilkin çocukların kaçırıldığı söylenmiş ama kaçırıldığı ileri sürülen çocuklar Emniyet'te bulunmuştu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı bir grup ekip, bir gece yarısı Albayrak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Nuri-Kazım-Muzaffer Albayrak'ların evlerine geceyarısı operasyonu düzenleyerek, yatak odalarına kadar girdi. Evde suç unsuru bulamayan ve hane halkına fiziki cebir kullanan polis, komşuların ve ailelerin çığlıklarını kesmek için çocukları bile gözaltına almaktan çekinmemişti.

Nuri Albayrak'ın eşi Havva Albayrak ve 5 yaşındaki oğlu Faruk, 11 yaşındaki oğlu Muhammet ile Muzaffer Albayrak'ın eşi Ayşe Albayrak ve 6 yaşındaki kızı Meryem Albayrak'ı adeta kaçıran polis, olayı, gözaltına alınanların ailesi ve avukatlarından bir süre gizlemişti!

Hukuk, insan hakları ve Polis İç Hizmet Yönetmeliği'nin ayaklar altına alındığı operasyon kapsamında 27 kişi gözaltına alınmıştı.

İçişleri Bakanı Yücelen'in ilk icraatlarından biri de Albayrak Şirketler Grubu'na yönelik, daha önce soruşturma konusu olmuş ve mahkemelerin verdiği takipsizlik kararıyla sonuçlanmış olayları yeniden ısıtmaktan ibaret operasyon için görevlendirilen Mülkiye Başmüfettişi Candan Eren hiçbir maddi bulguya dayanmayan taraflı ve sonradan düzmece olduğu ortaya çıkan bir rapor hazırlamıştı.

Hazırlanan düzmece rapor, İstanbul polisinin önceki gece kanundışı ve keyfi tutum takınmasına gerekçe oldu.

Saçan: Kaçırılmışlarsa buluruz

Polis, gözaltına alınan isimlerin kaçırıldığını bile öne sürdü! Gözaltına alınanlar yakınlarına telefon ederek Organize Şuçlar Şube Müdürlüğü'nde gözlem altında olduklarını bildirdiler. Bu gelişmeler üzerine, gelişmeler hakkında bilgi almak üzere aranan Mali Şube ve Organize Suçlar Şube müdürlerininin istirahate çekildikleri(!) dile getirildi!.. Girişimlerden sonuç alınamaması üzerine, Albayrakların "kendilerine polis süsü veren dört kişi tarafından kaçırıldığını" belirtir haberin baskıya verildiği dakikalarda, sürpriz bir telefon geldi: İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şube Müdürü Adil Serdar Saçan, gazetmizi arayarak: "Ahmet Albayrak bize faks çekmiş; kendisinin gelip bize müracaat etmesi lazım. Kendisi gelirse biz kaçırılan çocuklarını ve eşlerini buluruz" dedi!.. Ancak daha sonra aranan Emniyet yetkilileri ise Havva Albayrak ve çocukları Faruk ile Muhammet Albayrak'ın Organize Suçlar'da, Ayşe Albayrak ve 6 yaşındaki kızı Meryem'in ise Mali Şube'de tutulduğunu doğruladılar...

Gözaltında işkence

Sabah saatlerinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne ifade vermeye giden gazetemizin sahibi ve Albayrak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu üyelerine işkence yapıldığı öğrenildi.

Hazır vicdanlar sızlamışken, Hukuk uygulamalarının insaniliğinin önemi ortaya çıkmışken geçmişteki uygulamalar da hatırlansa ve bunları seyredenler kendilerdinden bir özür dilese fena olmayacak...  Medyadan gizlenen ve hukukla uzaktan yakından ilgisi olmaksızın bir gece yarısı ansızın ortadan kaybolan gözaltı vakalarını hiç hatırlatmaya gerek yok sanırız...

(Haber 7)



Bu haber 529 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,413 µs