Mahalle kabadayıları var | " /> Mahalle kabadayıları var | "/>

En Sıcak Konular

Bakan Yazıcı: Mahalle kabadayıları var

22 Mart 2008 18:09 tsi
Bakan Yazıcı: Mahalle kabadayıları var "Bu ülkede insanlar neye inanıyorsa onu ifade edebilmeli" diyen Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, mahalle kabadayılarına kesinlikle pabuç bırakmayacaklarını söyledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, ''Bu ülkede yaşayan insanlar her neye inanıyorsa onu ifade edebilmeli, onu yaşayabilmeli. Parti olarak biz buna karışmayız. Bizim görevimiz insanların inancını ifade edebileceği ve yaşayabileceği özgür ortamı hazırlamaktır'' dedi.

Bakan Yazıcı, Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen halk günü toplantısında, hükümetleri döneminde yapılan icraatları anlattı.

AK Parti'nin milletle bütünleştiğini, milletle arasında bir sevda oluştuğunu ifade eden Yazıcı, ''Bazıları mahalle baskısından bahsediyor. AK Parti ile millet arasındaki bu sevdayı çekemeyen bazı mahalle kabadayıları var. Biz bunlara kesinlikle pabuç bırakmayacağız. Biz doğru bildiğimizi yapıyoruz'' dedi.

Türkiye'nin en önemli sorunlarından birinin terör olduğunu belirten Yazıcı, şöyle konuştu:

''Bu konuda AK Parti olarak dirayetli, basiretli, duygusallıktan uzak bir politika izliyoruz. Terörle mücadele için Meclisten yetki aldık. Ama yetki almakla olmuyor. Harekat tarzının altyapısını oluşturmak üzere Başbakanımız, Dışişleri Bakanımız ve diğer yetkililer, diplomatik girişimlerle Kuzey Irak'a terör nedeniyle yapılan müdahalenin gerekli olduğunu anlattılar, ikna ettiler ve ardından operasyon başladı.''

Kendilerinin etnik, dini milliyetçilik yapamadıklarını ifade eden Yazıcı, ''Bu ülkede yaşayan insanlar her neye inanıyorsa onu ifade edebilmeli, onu yaşayabilmeli. Parti olarak biz buna karışmayız. Bizim görevimiz insanların inancını ifade edebileceği ve yaşayabileceği özgür ortamı hazırlamaktır. Parti olarak bizim misyonumuz budur'' dedi.

Türkiye'nin yapısına yönelik çeteleşme türü örgüt yapılarının tek tek tek çözümlenmekte ve yargı önüne çıkarılmakta olduğunu ifade eden Yazıcı, ''Bundan kaygı duyanların avazları bugünlerde biraz fazla çıkabilir. Ama Türkiye hukuk dışı, insan haklarına aykırı çeteleşmeden kurtulmak zorundadır. Bu konuda da AK Parti iktidarı olarak kararlıyız'' diye konuştu.




Bu haber 340 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,812 µs