En Sıcak Konular

'Gittiğimiz yoldan dönmeye hakkımız yok'

22 Mart 2008 16:20 tsi
'Gittiğimiz yoldan dönmeye hakkımız yok' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmada 'Gittiğimiz yol milletin yoludur' derken, 'Türkiye kazanacaksa biz kaybetmeye razıyız' sözünü tekrarladı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendisi için bazılarının, "öfke dağıtıyor" şeklinde eleştirilerde bulunduğunu ifade ederek, "Kusura bakmasınlar yeri geldiği zaman, bu vatandaşın, bu başbakanın öfkesi, bizden adalet isteyenlere değil, imtiyaz isteyenleredir" dedi. Erdoğan, partisinin Gaziantep Kadın Kolları 2. kongresinde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin bir zümre değil, ülkeyi bir bütün olarak kucaklayan bir parti olduğunu bildirdi. Varlığını, millet iradesinden alan bir parti olduklarını belirten Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin, Türkiye için kurulan güzel hayallerin, beslenen umutların takipçisi olduğunu kaydetti. "AK Parti, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu ilkesindendoğan, milli iradeyi iktidara taşımaktan başka muradı olmayan bir partidir" diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Siz hanım kardeşlerim, sadece bir partinin mensupları değil, kalpleri Türkiye sevdasıyla dolu hizmet gönüllülerisiniz. AK Parti'nin her toplantısını, her kongresini Türk siyasetinin gelişimi adına önemli bir fırsat olarak görüyorum. Bizim varlık sebebimiz, Türkiye'ye hizmettir. İnsanımıza hizmet etmektir. Bizim gözümüzde herkesin önemi, bu millete, bu vatana yaptığı hizmet nispetindedir. AK Parti'nin sahip olduğu siyasi anlayış, Türkiye'nin muasır medeniyet seviyesinin ötesine uzanan yolculuğu için büyük önem taşımaktadır. Bizim taşıdığımız emanet millet emanetidir. Gittiğimiz yol, milletimizin yoludur. Ulaşmaya gayret ettiğimiz hedefler, milletimizin hedefleridir. Zaten geçen 5 yıllık başarı hikayesinin ana fikri de budur. Bizim siyasetten muradımız, bu millete, bu ülkeye hizmet etmekten başka bir şey değildir.

Her zaman söylediğimiz gibi, bu ifadelerimi dikkatle takip ediniz, her zaman söylüyorum, şimdi de altını çiziyorum tekrar; eğer Türkiye kazanacaksa, biz kaybetmeye hazırız. Hepimiz aynı gök kubbe altında yaşıyoruz. Bizim gök kubbemiz, Türkiye Cumhuriyeti'dir. Bizden evvel bu makamlarda başkaları vardı. Yarın da başkaları olacaktır. İktidarlar gelir ve gider. Bu dünya Sultan Süleyman'a kaldı mı? Kalmadı. Dünya bir sultana az, ikisine çok. Biz bunu böyle biliyoruz. Bizler kalıcı değiliz, aslolan millettir, aslolan bayraktır, aslolan vatandır, aslolan devlettir. Aslolan baki kalan bu kubbede hoş bir sadadır.

Öyle insanlar gelip geçmiştir ki isimleri anılmaz. Öyle insanlar gelip geçmiştir ki isimleri hala hatıralarımızda sürekle anılır. İşte AK Parti, o anılanlardan olmanın gayreti içindedir. Bugün milletimiz büyük teveccühü ile Türkiye'yi hepimizin özlemle beklediği o aydınlık yarınlara taşımak sorumluluğunu hamdolsun partimiz kurulduktan 16 ay sonra partimize yüklemiştir."

22 Temmuz seçimlerinden önce de Türkiye'de, AK Parti'ye sağdan soldan nasıl saldırıldığını milletin bildiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, "Ama ne oldu? Milletimizin aklıselimi bu defa demokratik laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye'mizi, aydınlık yarınlara siz başarıyla taşıdınız, bu defa buyur size yüzde 47 dedi. 'Tekrar yola devam' dedi" diye konuştu.

"HİÇ GEREK YOK"

Partililerin, "AK Parti'ye uzanan eller kırılsın" şeklindeki sloganları üzerine araya giren Başbakan Erdoğan, "Hiç bunlara gerek yok. Demokrasilerde bizim talebimiz, ellerin kırılması olmaz, bizim talebimiz zulüm olmaz, bizim talebimiz şifa dağıtmak olur. Biz kavga için gelmedik, sevgi için geldik. Bizim farkımız bu" dedi. Kendilerini anlamak istemeyenlerin olabileceğini dile getiren Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben bu aralar bazı televizyon kanallarını zaman zaman izliyorum.

Diyorlar ki işte 'Başbakan öfke dağıtıyor, işte Başbakan 'şöyle' diyor, 'böyle' diyor. Başbakan'ın o öfke dağıttığı anda bile bu ülkeye hizmet vardır. Kusura bakmasınlar yeri geldiği zaman, bu vatandaşın, bu başbakanın öfkesi, bizden adalet isteyenlere değil, imtiyaz isteyenleredir. Bunu da böyle bilin. Çünkü, 5 yıllık süre içinde biz imtiyaz dağıtmadık. Biz imtiyazın sadece millete ait olduğunu bildik ve millete imtiyaz dağıtmaya gayret ediyoruz. Milletimizden esirgenenleri milletimize veriyoruz. Nasıl mı verdik. Göreve geldik, o günden bugüne kişi başına düşen milli gelir 2 bin 500 dolar iken, şimdi 7 bin doların üzerine çıktı. Türkiye'nin milli gelirini 79 senede 189 milyar dolara çıkarabilenler, 5 senede bunun üzerine 308 milyar dolar ilave eden AK Parti iktidarına hangi yüzle acaba sataşmaya kalkışıyorlar?.

79 senede Türkiye'nin ihracatını 36 milyar dolara çıkaranlar, 5 senede bunun üzerine 71 milyar dolar ilave eden AK Parti iktidarını hangi dille eleştiriyorlar? Bitmedi, göreve geldik Merkez Bankası'nın kasasında 26 buçuk milyar dolar vardı. Şimdi kasada, 72 milyar dolar var. Birileri boşalttı, biz dolduruyoruz. Bunu da mı yanlış yaptık? Yanlışımız burada mı? Bitmedi, IMF'ye bizden öncekiler hep borçlandı. Geldik baktık ki 23.5 milyar dolar burcumuz var. Şimdi IMF'ye 7 milyar dolar borcumuz var. Bunda mı yanlış var? Nasıl oldu? Hortumlar kesildi, hortumlar. Artık o imtiyaz isteyenlere, o imtiyaz yok, bitti. Şimdi nerede imtiyaz? Millete."

yeni şafak



Bu haber 505 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    22,327 µs