En Sıcak Konular

'Demokratik bir ülkede çeteye yer yok'

22 Mart 2008 16:14 tsi
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Yer altında çeteleşerek, ülkenin yönetim erkini zaafa uğratmaya yönelik faaliyetlerde bulunan yapılara demokratik bir ülkede izin verilmesi mümkün değildir" dedi

Yazıcı, ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Rize'de, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Hayati Yazıcı, iktidara geldiklerinde Türkiye'de yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklarla mücadele edeceklerini söylediklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Elbette bu üç şey içinde Türkiye'nin demokratikleşmesi, hak ve özgürlüklerin öne geçmesi, karanlık ilişkilerin ortadan kaldırılması önem arz ediyor. Bu çerçevede Türkiye'de karanlık güçlerin, çeteleşmelerinin, örgüt yapılarının ortaya çıkarılması Türkiye'nin geleceği açısından büyük önem taşımaktadır. Hiç kimse ve örgüt, devletin resmi örgütünden daha büyük veya güçlü değildir. Bu ülkeye hizmet etmek isteyenler için hizmet etmenin yolu siyasettir. Siyasi partilerde çalışmak veya sivil toplum örgütü kurmaktır. Bunun ötesinde yer altında, başka şekillerde çeteleşerek ülkenin yönetim erkini zaafa uğratmak, birtakım insanları, kendi mantalitelerine göre hüküm tesis etmek suretiyle ortadan kaldırmaya yönelik faaliyetlere, demokratik bir ülkede izin verilmesi mümkün değildir."

Ergenekon operasyonunun yargıya intikal etmiş bir konu olduğunu kaydeden Yazıcı, şunları söyledi:

"Somut olgular var. Elbette o çerçevede o faaliyete, çeteleşmeye kimler katılmışsa kiminin bilgisine başvurmak, kimisi sanık sıfatıyla derlenip toparlanıyor. Bu Türkiye'nin hayrına olan bir çalışmadır.

Bunu karalamaya yönelik birtakım faaliyetler var. Herhalde bunlar birtakım şeylerden kaygı ve kuşku duyuyorlar. Ama sonuna kadar gidilmesi gerekmektedir. Özellikle şunu ifade etmek istiyorum: AK Parti iktidarı döneminde hiçbir karanlık oda kalmamıştır. Amblemimizde olduğu gibi bu tür karanlık yerleri aydınlatıyoruz."

Bakan Yazıcı, hak ve hukukun üstünlüğünün egemen olduğu bir ülkede faili meçhul olmayacağını, olmaması gerektiğini belirterek, "Bu anlamda devletin kamu görevlileri, yargı erki, herkes devletin dışında oluşmuş bu çeteleşmeleri ortadan kaldırmaya çalışacaktır. Doğru çalışan kim varsa da Hükümet onun arkasındadır" diye konuştu.

haber10



Bu haber 611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,383 µs