En Sıcak Konular

İlahi okuyan ünlüler geliriyle okul açacak

22 Mart 2008 12:31 tsi
Türkiye'nin 11 ünlü sanatçısı “İftihar abidemiz/Efendimiz” adlı ilahi albümü için biraraya geldi. Albümden elde edilecek gelirle her sanatçı adına birer okul yaptırılacak.

Ünlü sanatçılar, Peygamber Efendimiz için bestelenen eserlerin yer aldığı 'İftihar abidemiz/ Efendimiz' adlı ilahi albümünde bir araya geldi. İlk kez bir albümde birlikte ilahi okuyan Ferdi Tayfur, Muazzez Ersoy, Funda Arar, Hakan Altun, Uğur Işılak, Erhan Güleryüz, Fatih Kısaparmak, Zara, Murat Göğebakan, Orhan Hakalmaz ve Ahmet Özhan adına, albümün gelirleri ile birer eğitim kurumu yaptırılacak. Eğitim kurumlarının yerleri, sanatçıların istekleri doğrultusunda ve ihtiyaca göre şekillenebilecek. Okumalarda yer alan Funda Arar annesi Vanlı olduğu için Van'ı tercih ederken, Ferdi Tayfur'un tercihi memleketi Adana, Fatih Kısaparmak'ın isteği de Elazığ oldu. 'İftihar abidemiz/ Efendimiz' albümünde Ferdi Tayfur'un seslendirdiği 'Ay Doğdu Üzerime' adlı eser, Peygamber Efendimiz (sav) Mekke'den Medine'ye hicreti sırasında, Medine halkı tarafından söylenmişti. Fatih Kısaparmak ise henüz 14 yaşındayken kaleme aldığı 'Seni Buldum'adlı eserini besteleyerek okudu. Prodüktörlüğünü Fon Müzik Yapım-Gürkan Vural'ın yaptığı albüm, 1 Nisan 2008'de satışa sunulacak.

HER OKULA 100 BİN YTL

Konsept çerçevesinde albümün devamının geleceğini de belirten Vural “Albümden elde edilen gelirle Türkiye'nin değişik bölgelerinde yaşayan çocuklar için 11 adet Etüd Eğitim Merkezi yaptıracağız. Eğitim merkezlerine, albümün okumalarında hiçbir ücret talep etmeyen sanatçılarımızın adlarını vereceğiz' dedi. Gönüllü Milli Eğitim öğretmenlerinin görev yapacağı merkezlerde, bilgisayar sınıfı, kütüphane, dinlenme ortamları ve ders çalışma sınıfları bulunacak. Her biri yaklaşık 100 bin YTL'ye mal olacak ve 350 öğrencinin eğitim alabileceği merkezlerden önümüzdeki yıla yetişecek.

yeni şafak



Bu haber 952 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,120 µs