tehlikenin farkındalar! | " /> tehlikenin farkındalar! | "/>

En Sıcak Konular

Evet, tehlikenin farkındalar!

22 Mart 2008 09:02 tsi
Evet, tehlikenin farkındalar! Ergenekon soruşturması kapsamında Selçuk, Perinçek, Alemdaroğlu ile bazı işadamlarının gözaltına alınmasının ardından Ulusalcılar şokta. Zehir zemberek açıklamalar, tehdit dolu çıkışları izliyor. En ağır sözler, Ulusalcı cephenin 'en ağır toplarından Tür

Türkan Saylan: İntikam olarak görüyorum

İlhan Seçuk'un göz altına alınmasıyla ilgili olarak sabah saatlerinde Cumhuriyet gazetesine gelen ÇYDD Başkanı Türkan Saylan, konuyla ilgili açıklamalar yaptı. Saylan "İlhan Selçuk gibi yaşını başını almış insanların gece yarısı evlerinden alınmalarını bir nevi intikam olarak görüyorum." yorumunu yaparak "Birileri bu insanların yazdıkları ve düşündüklerinden belki intikam almak istiyor. Bu insanlardın kaçma durumları yok. Bunların ifadeleri gündüz alınabilirdi. Demek iki hepimizin başına gelebilir. Habersizce herhangi bir imzasız mektup karşısında tutuklanabiliriz. Ergenekon ve JİTEM'in açıklanmasını istiyoruz. Hepimiz zaman zaman tehditler alıyoruz. Ama bu şekilde tutuklanılmasını doğru bulmuyorum. Bu bir nevi göz dağı vermektir." şeklinde konuştu.

İstanbul Baro Başkanı Kazım Kolcuoğlu: Savcı operasyonu biran önce sonuçlandırmalı

İstanbul Baro Başkanı Kazım Kolcuoğlu ise "Savcı bir an önce uzun bir zamandır süren bu operasyonu bir sonuca bağlamalı. Durmadan insanlar apar topar alınıp götürülüyor. Bazı noktalar açıklanmıyor. Bir an önce her şeyin açıklanmasını istiyoruz." dedi.

Eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş: Yasadışı en ufak işe karıştıklarına inanmıyorum

"Ergun Poyraz, son dönemdeki eylem söylemleriyle Doğu Perinçek, Kemal Alemdaroğlu ve İlhan Selçuk'un en ufak bir yasadışı işe karıştığına inanmıyorum. Bütün gaye bu gözaltına alınmalarda 'İşte bunlarda Ergenekon'a bulaşmış kişiler' ithamını etrafa yaymak. Dikkat edin her gün ağızlarından hazırladığı kapatma iddianamesi hazırladı diye Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nı Ergenekon'a bulaştırmaya çalışan şerefsiz insanlar. Açık söylüyorum"

CHP milletvekili Çetin Soysal: Ertuğrul Günay'ın gösterdiği hedeflere dikkat çekmek istiyorum

"İlhan Selçuk gibi bir bilgi birikimini toplumumuz tarafından büyük saygınlığı olan bir gazetecinin bu şekilde gözaltına alınması üzücü bir durumdur. Bunu kabul etmek mümkün değil. Gerçekten ülkemizin gelmiş olduğu noktayı görme şansını vermiştir. Bununla ilgilide Ertuğrul Günay'ın göstermiş olduğu hedefe de herkesin dikkatini çekmek istiyorum." dedi.

Ulusal Kanal Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Büyükdağlı: Son kapatma davası ile ilgilidir.

"Tamamen politik bir karardır. Son kapatma davası ile ilgilidir. AK Parti anayasayı ihlal etmiştir, çiğnemeye girişmiştir. Anayasa ihlalini engelleyebilecek kurumlara yönelik de bir saldırıya girişmişlerdir. Olay da bundan ibarettir. AK Parti anayasayı iki şekilde ihlal etmiştir. Birincisi Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Orta Doğu Projesi'nin eşbaşkanı olduğunu yıllardır söylemektedir. İkincisi de laiklik ilkeleri yerle bir edilmekte. Bir yandan anayasayı ihlal ediyorlar, diğer yandan da Ergenekon bahanesiyle yaptıkları bu tür saldırılarla kendilerini engelleyebilecek kuvvetlere karşı saldırıya geçmişlerdir. "

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter: Türbanla ilgili intikam alıyorlar

"Son derece üzgün ve şaşkınım. Türk vatanını seven, bayrak diyen, ulus devlet diyen insanlar gözaltına alınabiliyorsa Türkiye ciddi bir tehdit altında demektir. Bütün yaşamı içinde laik Türkiye için mücadele vermiştir. Kemal Alemdaroğlu'nun hiçbir şekilde gizli bir örgütle ilişkisi yoktur. Herkes basiretli davranmalı. Ergenekon gibi henüz ne olduğu belli olmayan ve henüz iddianamesinden dahi haberdar olmadığımız bir gizli örgütten olduğu varsayılarak gözaltına alınmıştır. Zaman zaman bir intikam planı gibi algılıyorum. Yargı en doğru kararı verecektir. Türbanla ilgili bunu söylüyorum. Çünkü türbanla ilgili ilk yasa İstanbul Üniversitesi'nde uygulandı. Biz bu konuyla ilgili tehdit aldık. Kendisi çok sevdiğim biridir."



Bu haber 1,707 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,231 µs