En Sıcak Konular

Şener daha titiz davranılmasını istedi!

21 Mart 2008 20:42 tsi
Başbakan eski yardımcısı Şener, Ergenekon çetesine yönelik operasyonda gözaltına alınan şahısların herkes tarafından bilinen insanlar olduğunu belirterek daha titiz davranılmasını istedi.

Başbakan eski yardımcılarından Doç. Dr. Abdüllatif Şener, AK Partinin kapatılmasına yönelik açılan davanın sürecinde yasa değişikliği konusunda konuşmasının herhangi bir anlamı olmayacağını söyledi.

Ergenekon çetesine yönelik yapılan gözlatılar ilgili alınan şahısların hepsinin herkes tarafından bilinen insanlar olduğunu belirten Şener, bundan dolayı gözaltı süreci ile ilgili biraz daha titiz olunması gerektiğini söyledi.

Akdeniz Üniversitesi Girişimcilik ve Kariyer Topluluğu ile Ekonomi Topluluğu tarafından, Türkiye'nin Ekonomik ve Güncel Sorunları konulu konferans düzenledi. Üniversitenin Atatürk Konferans Salonunda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak, Başbakan eski yardımcılarından Doç. Dr. Abdüllatif Şener katıldı.

Konuşma öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Şener, AK Partinin kapatılmasına yönelik süreç devam ederken yasa değişikliği hakkında yorum yapmasının herhangi bir anlamı olmayacağını söyledi. Şener, yasa değişikliğini meclisin yaptığını, bunun denetimini de yargı birimlerinin yaptığını söyledi. kendisinin ne meclisin içerisinde, ne de hukukun içerisinde olmadığını belirten Şener, "Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk devletinde kurallar ve kurumlar vardır. Her kurumun kendi anayasa sorumluluğu anayasada belirtilmiştir. Ben hukuk devletine ve düzenine inanıyorum" dedi.

AK partinin kapatılmasına yönelik iddianamede kendisinin de isminin geçtiğini, ancak daha sonradan çıkarıldığı yönündeki soruya, bu konuda haberi olmadığını belirten Şener, siyasete gireceği yönündeki soruya öncelikli olarak yazacağı kitap ve makaleleri olduğunu, ondan sonra gelen taleplere göre karar vereceğini söyledi.

Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınanlar arasında siyasetçi rektör ve basın mensuplarının da bulunduğu, bu konudaki düşünceleri hakkında bilgi veren Şener, konuyla ilgili ayrıntılı bir bilgi alamadığını söyledi. Şener, "Türkiye'de bu süreç böyle işliyor. Buradaki süreç konusu tartışılabilir bir konudur. Yargının çalışma birimiyle ilgili herhangi bir yorum yapmam doğru olmaz. Ama toplumda tanınmış ve herkes tarafından bilinen insanlar daha titiz bir şekilde gözaltına alınarak ifadeleri alınabilirdi. Çünkü bu insanların suçsuz olması durumunda pek güzel bir görüntü olmayacaktır. Bunun yanında tüm kurumlar Türkiye Cumhuriyetinin kurumlarıdır. Kurumların kişiler üzerinden yıpratılması devlete zarar verir" şeklinde konuştu. Daha sonra konferans salonuna geçen Şener, Türkiye'nin Ekonomik ve Güncel Sorunları hakkında bilgi verdi.

hurhaber



Bu haber 650 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,873 µs