En Sıcak Konular

Arınç: AK Parti yüzde 70'le ellerinde patladı

21 Mart 2008 20:34 tsi
TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, "2002'den beri söylüyorum AK Parti en az 3 dönem bu ülkede iktidardadır" dedi.

Arınç: AK Parti daha 15 sene iktidarda
Meclis eski Başkanı AK Parti Milletvekili Bülent Arınç kapatma davasındaki gerekçelerin çok basit olduğunu savundu, AK Parti'nin ne kadar daha iktidarda olacağının tarihini verdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) eski başkanı AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, kapatma davasıyla ilgili hazırlanan iddianamede basit suçlamalara yer verildiğini ve Anayasa Mahkemesi'nin bunu göreceğini ifade ederek, "Bu dava hukuki bir dava olarak görülse bile Anayasa Mahkemesi'nin vereceği karar mutlaka siyasi sonuçlar meydana getirecektir. Sonucu siyasi olacağına göre Anayasa Mahkemesi'nin kararından önce meclis bu konuya bir çözüm bulması berekir. O çözüm Türkiye'de demokrasi adınadır" dedi.

468. Uluslararası Mesir Festivali'ne katılmak üzere memleketi Manisa'ya gelen AK Parti Milletvekili Bülent Arınç, Akpınar mesire yerinde Belediye Başkanı Bülent Kar ve partililerle biraraya geldi. Burada bir süre dinlenen Arınç, daha sonra parti kapatmayla ilgili son gelişmeleri değerlendirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 23 Mart günü gerçekleşecek mesir saçım törenine katılacağını hatırlatan Arınç, "Özellikle bu son Başsavcı'nın iddianamesi dolayısıyla bütün gözlerin AK Parti'nin üzerinde olduğunu, Başbakan'ın üzerinde olduğunu hepimiz biliyoruz. Pazar günü büyük bir coşku büyük bir kalabalıkla kenetlenerek AK Parti'nin gücünü, haklılığını, ülkemiz ve milletimiz için neler yaptığını bir kez daha bütün dünyanın gözleri önüne sereceğiz" dedi.

BU DAVA TÜRKİYE'NİN İTİBARINI RENCİDE ETTİ

Açılan dava sebebiyle bir tereddüt, bir korku veya endişe içinde olmadıklarını vurgulayan Arınç, buna sadece üzüldüklerini ifade ederek şunları söyledi:

"Neden üzülüyoruz? Çünkü bu dava Türkiye'nin itibarını malesef rencide etmiştir. Dışarıda böyle birşeye kimse inanmıyor. Kimse bunu doğru ve haklı bulmuyor. 'Demokrasilkerde böyle birşey olmaz. Bu nerden çıktı' deniyor. Bu kadar büyük mesafeler alınırken, gecesini gündüzüne katan bir hükümet var gücüyle çalışır da Türkiye'nin eğitimine, sağlığına, bayındırlığına, ulaştırmasına, bütün sektörlerine hakikaten çağ atlatırken ve çok büyük gelişmelere imza atarken bizim suçlanmamız ve geçmişteki alışkanlıkların tekrar gündeme gelmesi bizleri sadece üzmektedir. İddianameyi okuduk, iddianamede hiçbir şey yok.

Bugüne kadar biz bunları bir kaç defa yaşadığımız için biliyoruz. Bunlar basit suçlamalardır. Bunların ne kadar basit ve temelsiz olduğunu elbette Anayasa Mahkemesi de gösterecektir. Ankara'da da söylemiştim, bu dava hukuki bir dava olarak görülse bile Anayasa Mahkemesi'nin vereceği karar mutlaka siyasi sonuçlar meydana getirecektir. Sonucu siyasi olacağına göre Anayasa Mahkemesi'nin kararından önce Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bu konuda bir çözüm bulması gerekir. O çözüm Türkiye'de demokrasi adınadır. Sadece bir başsavcının yazdığı iddianame, 8-10 kişinin vereceği kararla milyonları temsil eden bir partinin varlığına son verilemesin. arzumuz isteğimiz budur."

AK PARTİ YÜZDE 70'LE ELLERİNDE PATLADI

Gücünü ve desteğini halktan alan partilerin kapatılmakla zarar görmeyeceğini kaydeden Bülent Arınç, ulusal bir kanalın haber bülteninde yaptığı anketi hatırlatyarak, "Show TV haberler içerisinde bir anket yaptı. Bunu hayrına yaptığını da düşünmüyorum. Onu niçin yaptıklarını biliyoruz ama ellerinde patladı, AK Parti yüzde 70 çıktı. Bu halkı bilenlerin söyleyeceği biz sözdür. Ama tepeden bakanların, pencereden halkı gözetleyenlerin, onunla hiçbir gün biraraya gelmemiş, derdine ortak olmamış, çayını içmemiş ama hasbel kader adına siyaseçti denen garip mahluklar bu işi bilemezler. Hiç endişemiz, hiç kafamızda bir korku veya yarına ait bir düşünce olmasın. Allah'ın izniyle bu iş tertemiz olacaktır. Bu bir sınavdır. Biz bu sınavlardan çok geçtik. Bundan da başarıyla geçeceğiz. Neye güveniyoruz? Milletimize güveniyoruz. Varsa hukuk ona güveniyoruz ve artık Türkiye'de insanların 2008 yılında geşişi güzel 'Ben istiyorum, o zaman kapansın' sözlerinin geçerli olmadığına inanıyoruz. Anayasa Mahkemesi bizce uygun bir karar verecektir ve çok geciktirmeden bu işi sonuçlandıracaktır. Ama ona bile kalmadan milleti temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin buna karşı mutlaka bir netice bir sonuç alacağını da düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

AK PARTİ 3 DÖNEM İKTİDARDA

Sözlerinin sonunda demokrasilerde iktidarların nasıl değişmesi gerektiğine dikkat çeken Arınç, "Biz sandıkla gelmeyi seçimle gitmeyi kabul ediyoruz. İyi yaparsak millet bize oy verecek, yanlış yaparsak millet sandıkta bize cezamızı verecek. Biz buna razıyız. Demokrasilerde iktidarlar ancak böyle el değiştirir. 'Ama hayır. Sen daha 15 sene iktidardasın. Benim gözüm korktu, seninle başedemiyorum. Ben seni kapatmaktan başka çare göremiyorum' şimdi söylenen odur. 2002'den beri söylüyorum AK Parti en az 3 dönem bu ülkede iktidardadır" ifadelerini kullandı.

dunyabulteni



Bu haber 718 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,944 µs