büyük sırrı! | " /> büyük sırrı! | "/>

En Sıcak Konular

Oval Ofis'in büyük sırrı!

21 Mart 2008 20:27 tsi
Oval Ofis'in büyük sırrı!
Hillary’nin Beyaz Saray’daki 8 yılının 11 bin sayfalık tutanakları yayınlandı. İşte sonuçlar:

Başkan Clinton’ın, stajyer Monica Lewinsky ile aşk seansları sırasında Hillary hep Beyaz Saray’daydı.  Bill Clinton krizlere müdahale ederken, Beyaz Saray’da tecrübe kazandığını iddia eden Hillary hep gezideydi.

ABD’de Demokrat Parti’nin başkan aday adayı Hillary Clinton, kampanya stratejisini kocası Bill Clinton’ın başkanlığı döneminde Beyaz Saray’da edindiği "deneyim"ler üzerine kurdu. Ancak "tecrübe" sloganıyla kampanya yapan Hillary’nin, kocası önemli krizlerle uğraştığı sırada hep Beyaz Saray dışında olduğu ortaya çıktı.

ABD’de, Demokrat Parti’nin "başkan aday adayı" olan New York Senatörü Hillary Clinton’ın seçim kampanyasının temel tezi haline getirdiği "dış politika deneyimi" konusunda doğru söylemediği resmi belgelerle kanıtlandı. Belgelere göre, Hillary Clinton, "First Lady" olduğu dönemde yaşanan önemli dış politika krizleri sırasında Beyaz Saray karar verme sürecinin dışında kaldı.

Muhafazakar "Judicial Watch" kuruluşunun talebi üzerine, Ulusal Arşiv ve Bill Clinton Kütüphanesi, Hillary’nin First Lady olduğu dönemdeki günlük programlarını içeren ve 11 bin sayfayı aşan belgeleri serbest bıraktı. Belgeler, Başkan Bill Clinton’ın stajyer Monica Lewinsky ile aşk seansları yaşadığı günlerin çoğunda, Hillary Clinton’ın Beyaz Saray’da olduğunu da ortaya koydu.

İLK GÜNDE HAZIR MI

Senatör Clinton, seçim kampanyası boyunca, parti içindeki rakibi Senatör Barack Obama’nın "tecrübesiz" olduğunu, bunun aksine, kendisinin ulusal güvenlikle ilgili krizlere daha ilk günden hazır olacağını, çünkü bu konuda deneyimli olduğunu öne sürüyor. Clinton, Kuzey İrlanda’da barış sağlanmasında önemli rol oynadığını da iddia ediyor.

İŞTE FIRST LADY TUTANAKLARI

Ancak, çok farklı bir resim sunan belgelerdeki bazı kritik olaylar şöyle:

Kosova krizinde, Mısır’da 1999’da, Kosova nedeniyle ABD’nin Sırbistan’a füze yağdırdığı sırada First Lady Hillary Clinton Mısır’da piramitleri geziyordu. Clinton, aynı gün "Çocuk Firavun Tutankamun"un mezarını ve Luksor Tapınağı’nı da ziyaret etti.

İrlanda ile ilgisiz Nisan 1998’de, ABD’nin kritik rol oynaması sonucu Kuzey İrlanda’da sağlanan "Paskalya Barış Anlaşması"nın imzalandığı günde, Hillary Clinton, Washington’daki Ulusal Basın Kulübü’nde bir süre önce ölen bir Kongre üyesinin anısına düzenlenen bir toplantıya katıldı. Hillary, aynı gün, Filipinler’in First Lady’si Amelita Ramos ile biraraya geldi. Oysa Hillary, "Kuzey İrlanda’da barışın sağlanmasına katkım oldu" dedi.

Dayton yerine başkentte Kasım 1995’te, Balkanlar’da barışın yolunu açan Dayton Anlaşması’nın imzalandığı günde ise Hillary Clinton Washington’daydı. Anlaşma, müzakerelerin ardından Ohio Eyaleti’nde imzalanmıştı.

Hillary, 21 Nisan 1999 günü Washington’daki Makedonya Büyükelçisi ile yarım saat görüştü ve 14 Mayıs’ta da Balkanlar’ı ziyaret etti. Ancak, bu toplantı ve ziyaret ile Hillary Clinton’ın "Kosova’dan kaçan mülteciler için sınırın açılmasını sağladım" iddiasını kanıtlayacak herhangi bir veri yok.

NAFTA YALANI

Belgeler, Senatör Clinton’ın NAFTA (Kuzey Amerikan Serbest Ticaret Anlaşması) konusundaki tutumunu da açığa çıkardı. Clinton, eşi Başkan Bill Clinton döneminde imzalanan NAFTA’ya şimdi karşı çıkıyor. Ancak, belgeler, Hillary’nin 1993’teki çeşitli toplantılarda NAFTA’yı açıkça savunduğunu ortaya koyuyor. Senatör Clinton, şimdi ise, NAFTA’nın istihdam kaybına yol açtığını ve yeniden müzakere edilmesini savunuyor.

hurriyet



Bu haber 428 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,616 µs