ŞOK bilgiler! | " /> ŞOK bilgiler! | "/>

En Sıcak Konular

Alemdaroğlu ile ilgili ŞOK bilgiler!

21 Mart 2008 18:59 tsi
Alemdaroğlu ile ilgili ŞOK bilgiler!
Ergenekon soruşturmasında gözaltına alınan Kemal Alemdaroğlu'nun rektörlüğü yaptığı dönemdeki ilginç bağlantıları ortaya çıktı.

Alemdaroğlu’nun ilginç bağlantıları

Rektörlük döneminde Alemdaroğlu ile birlikte hareket ettiği isimlerden Güneş Ayas, "Tanıdığım Alemdaroğlu, Üniversitede Bir Deli Dumrul" adıyla yazdığı kitap tam anlamıyla şok edici bilgilerle dolu.

İddialarda bir dönem yardımcılığını yapan CHP Millet vekili Nur Serter ve Doğu Perinçek'in adı geçiyor.

Bir dönemin iç yüzüne tanıklık eden kitapta birbirinden ilginç iddialar yer alıyor. Alemdaroğlu ve ekibine yönelik; PKK ve TİKKO terör örgütlerini desteklemek, Perinçek'e 'CIA ajanı' deyip üniversiteyi İşçi Partisi'nin okulu haline getirmek, İlhan Selçuk'a Cumhuriyet'in hisselerini alma vaadinde bulunmak, öğretim üyelerine 'beni paşalar destekliyor' diye baskı yapma suçlamaları okuyanları hayrete düşürüyor. Kitabın yazarı Ayas, eski rektör döneminde Öğrenci Konseyi ve Atatürkçü Düşünce Kulüpleri Federasyonluğu (ADKF) başkanlığı yaptı. Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü son sınıf öğrencisi olan Ayas, halen Türksolu Dergisi'nin genel yayın yönetmenliğini yürütüyor.

Güneş Ayas, konser, şenlik gibi bahanelerle terörist gruplara 'korkunç' olarak nitelediği paralar aktarılmasına dikkat çekiyor. Okuldaki bölücü gruplarla ilişkileri rektör yardımcısı Nur Serter ve öğretim üyesi Tülin Polat'ın yürüttüğünü anlatıyor. Önceleri Alemdaroğlu'ndan destek gördüklerini daha sonra Amerika ve İsrail karşıtı eylemlerden dolayı aralarının açıldığını savunan Güneş Ayas, İstanbul Üniversitesi'nin İşçi Partisi (İP) lideri Doğu Perinçek ve İP'in okulu haline geldiğini kaydediyor. Yüksek lisans programlarına da İP'li kişilerin öncelikle alındığını da iddia ediyor.

İÜ yöneticilerinin ilk zamanlar Perinçek hakkında 'Topal, ajan, PKK'lı' gibi ifadeler kullandığını belirten Ayas, belirli bir süre sonra Alemdaroğlu'nun hızlı Perinçekçi olduğuna dikkat çekiyor. Perinçek'le ilgili fikir değişikliği ise şu ifadelerle anlatılıyor: "Ama gün geldi Alemdaroğlu hızlı Perinçekçi oldu. Birlikte Kuvayı Milliye hareketini başlattılar. Perinçek iki haftada bir üniversiteye konferansa gelmeye başlamıştı. İÜ adım adım İP'in Parti Okulu haline getiriliyordu. Hatta öğrencilikle ilgisi olmayan 30 yaşın üstündeki adamlar Perinçek'in konferanslarında karşıt görüşlü öğrencileri dövmeye bile başlamıştı. Nur Serter de çeşitli fakültelerde bize alternatif olarak İP'li öğrencilere kulüp kurduruyordu.

Alemdaroğlu'nun İP ile ilişkisi bununla da sınırlı değildir. Perinçek 15 günde bir İÜ'de konferans verir. İP'in her sene geleneksel düzenlediği Halkçılık Sempozyumu, bir süredir İÜ'de düzenlenmektedir. Alemdaroğlu Perinçek'le birlikte sık sık yemeğe çıkmakta, fotoğraf çektirmekte, basında da İP'liymiş görüntüsü yaratmaktadır.

ÜNİVERSİTE RUS PAPAZIN SIK UĞRAK YERİ OLMUŞTU

Hatta Alemdaroğlu Perinçek ile bir siyasi hareketi başlatmıştır. Perinçek dostluğu İstanbul Üniversitesi'ni, Rus Büyükelçiliği çalışanlarının ve faşist Rus papazlarının uğrak yeri yapmıştır. İÜ'ye türbanla girmek yasaktır, erkeklerin sakal bırakması yasaktır, iyi güzel de Rus papazı Dugin boğazına kadar sakalla ve papaz kılığı ile iki günde bir nasıl okula girebilmektedir. Bu nasıl laiklik anlayışıdır." Alemdaroğlu'nun Perinçek'e hakaret etti diye Atatürkçü gençlere soruşturma açtığına da değinen Ayas şunları anlatıyor: "Rektör ADKF Başkanı ve İÜ öğrencisi Özgür Billur'a Perinçek'e hakaretten soruşturma açtı.

ALEMDAROĞLU TÖREN ATATÜRKÇÜSÜ

Atatürkçü Düşünce Kulüplerinin yaptığı İsrail karşıtı eylemlerin Alemdaroğlu'nu rahatsız ettiğini anlatan Güneş Ayas, "Mason Atatürkçülerin bundan rahatsız olması da gayet normaldi. Bizim Atatürkçülüğümüzün Alemdaroğlu'nun masonik Atatürkçülüğüyle uyuşmadığı ortadaydı. Rektör yardımcısı Emin Darendeliler masonların düzenlediği bir toplantıya İÜ adına katılmamı ve rektörün bu toplantıya çok önem verdiğini, mutlaka orada bulunmam gerektiğini söyledi. Toplantıya yalnız davetiyesi olanlar katılabiliyordu. Davetiyeyi aldım ve gitmedim. Masonların toplantısında İÜ temsil edilmiyordu. Acaba bu da suçlarımız arasında mıydı?" diye sordu.

Alemdaroğlu'nun gidişi ile üniversitede sahte Atatürkçülük döneminin kapandığını da belirten Ayas, kitabını şu cümlelerle bitiriyor: "Alemdaroğlu'nun gidişi sahte Atatürkçülük dönemini kapatmaktadır. Ama aynı zamanda kapıkulu Atatürkçülüğü, kapıkulu solculuğu da kapanmaktadır. Öyleyse hep beraber bu ölümü ilan edelim. Sahte Atatürkçülüğü toprağa gömerken, onun cenaze namazını da kılmıyoruz. Çünkü hakkımızı helal etmiyoruz. Kendi etti kendi buldu, sonunda Allah'ından buldu."

Güneş Ayas 2 yıl boyunca katıldığı üniversite yönetim kurulu toplantılarındaki hava hakkında da bilgiler veriyor. Alemdaroğlu'nun dekanları azarlamasının sıradan bir olay haline geldiğini kaydeden Ayas, toplantıları komünist partilerin politbüro toplantılarına benzetiyor. Üniversite Öğrenci Konseyi Başkanı Güneş Ayas, yönetim toplantılarından birinde geçen konuşmaları şöyle aktarıyor: "Yurtdışında mühendislik gibi bir bölümde okuyan birisi sahte bir belge hazırlayarak tıp fakültesine geçiş yapmış, dördüncü sınıftan başlayarak tıp fakültesini bitirmiş ve daha sonra da cerrah olmuştu. Hatta şimdi iyi bir cerrah olduğu söyleniyordu. Ama hazırladığı sahte belge sayesinde tıp eğitimi almaktan kurtulmuştu. Bu durumun ne olacağına karar verilecekti. Alemdaroğlu tartışma sırasında 'Boş verin mademki şimdi iyi bir cerrah, yapacak bir şey yok. Cerrah olmak için tıp eğitimine pek de gerek yok, cerrah olduğum için biliyorum, el becerisi iyiyse pekala cerrah olunur.' dedi. O gün herkes bu lafa epey gülmüştü."

'ÜNİVERSİTE AİLE ŞİRKETİ GİBİYDİ'

Güneş Ayas kitabında Alemdaroğlu'nun üniversiteyi aile şirketi gibi yönettiğini de iddia ediyor:

"Alemdaroğlu döneminde üniversitenin yapı işlerinin başında bacanağının bulunduğunu da hatırlatalım. Yani üniversitenin tüm parasal işleri Alemdaroğlu'nun akrabaları tarafından yürütülüyordu. Anlayacağınız üniversiteyi tam bir aile şirketi olarak işletiyorlardı." İÜ'nün eski rektörü Kemal Alemdaroğlu ise kitapta yer alan hiçbir iddiayı cevaplamak istemediğini söyledi. Alemdaroğlu, "Ben hiç kimseye cevap vermiyorum. Yargıda bütün bunlarla hesaplaşacağım. Konuşacak başka bir konum yok." dedi.

DEKANLAR, CUMHURİYET HİSSESİ ALMA SÖZÜ VERDİ

Güneş Ayas, üniversitedeki seçimlerin ardından YÖK tarafından ikinci sıraya konan Alemdaroğlu'nun çeşitli gazetelere destek ziyaretçileri gönderdiğini anlatıyor. Ayas, Cumhuriyet'e yapılan ziyarette yaşadıklarını şöyle anlatıyor:

"Cumhuriyet gazetesine İlhan Selçuk'u ziyarete giden ekipte bulunmuştum. Heyet 5 dekan ve bir öğrenci temsilcisinden oluşuyordu. Daha sonra sadede gelindi ve Selçuk, Cumhuriyet'in hisselerine ortak olma kampanyasından bahsetti. Bundan güzel bir fırsat mı olur, seçim ziyareti sırasında. Dekan sözü vermişti bile. Fakülteden tüm öğretim üyelerine Cumhuriyet'e destek olmak için hisse aldıracaktı."

ALEMDAROĞLU 'BENİ PAŞALAR KORUYOR' DİYE BASKI YAPARDI

YÖK tartışmalarının kızıştığı günlerde Ankara'da yapılan yürüyüşte 'Ordu göreve' pankartını kendilerinin açtığını anlatan Güneş Ayas, bu yürüyüşe İstanbul Üniversitesi'nin tren kaldırdığını ve yürüyüşün düzenlenme amacının orduya mesaj vermek olduğunu yazdı. Ayas şunları dedi:

"Pankartta 'Ordu göreve' yazıyordu. Öğretim üyeleri arasında büyük coşkuyla karşılandı. İÜ öğretim üyeleri ve Alemdaroğlu pankartın hemen yanındaydı; ama hiçbirisi yürüyüş sırasında ağızlarını açıp bir şey söylemedi. Zaten yürüyüşün düzenlenme amacı da orduya bu mesajı vermekti." Güneş Ayas, Kemal Alemdaroğlu'nun konumunun sarsıldığı durumlarda 'Beni paşalar koruyor.' diyerek öğretim üyelerini baskı altına aldığını ileri sürdü. Ayas'ın iddiaları kitaba şöyle yansıdı: "Alemdaroğlu tüm öğretim üyelerini 'Beni paşalar destekliyor.' diyerek baskı altına alıyordu. En son YÖK, görevden alma talebiyle Cumhurbaşkanı'na başvurduğunda da senatoyu toplamış 'Merak etmeyin paşalar beni kurtaracak.' demişti."

"BÖLÜCÜ GRUPLARLA İLİŞKİYİ NUR SERTER SAĞLIYORDU"

Güneş Ayas, kitabında Alemdaroğlu'nun yardımcısı Nur Serter'le ilgili ilginç bilgilere yer veriyor. Kitapta şöyle deniliyor:

"Rektör bölücü gruplarla ilişkilerini Nur Serter ve daha çok da Tülin Polat aracılığı ile sağlardı. Nur Serter bu gruplara şirin gözükmek için PKK'nın da içinde bulunduğu grupların YÖK karşıtı eylemlerine bile giderdi. Polisle eylemci grup arasına girerek polisin müdahalesini önlerdi. Alemdaroğlu'nun sol örgütleri idare etmekten sorumlu öğretim üyesi Tülin Polat'tı. Çok sıkı bir Alemdaroğlu savunucusudur. Ama aynı zamanda çok radikal bir solcudur da. TİKKO'nun kurucusu İbrahim Kaypakkaya'nın bir gün elinden tutup kendisini caddeden karşıdan karşıya geçirmesiyle övünür. 1 Mayıs'tan bir gün önce başını PKK'nın çektiği terörist gruplar benim de aralarında bulunduğum az sayıda Atatürkçü öğrenciyi, öldürmek kastıyla saldırdı. Birçok arkadaşımız ağır yaralandı. Saldırıda satırlar kullanıldı. Kullanılan satırlar İÜ Öğrenci Kültür Merkezi'nin bahçesinde hazırlanmıştı. Polat her şeyden haberdardı."

dunyabulteni



Bu haber 4,226 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,393 µs