En Sıcak Konular

Dekanların bildirisi saptırıldı mı?

21 Mart 2008 19:44 tsi
26 hukuk fakültesi dekanının dün yayınladığı ortak bildiri medyada "hükümete muhtıra" şeklinde yeralması bazı dekanları rahatsız etti. Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı, "Kınama" olmadığını savundu.

AK Parti'nin kapatılma davasının ardından Yargı organlarına yönelik eleştiriler üzerine dün 26 hukuk fakültesi dekanı ortak bir bildiri yayınlayarak "yargı organlarının Anayasa ve kanunlarla belirlenmiş görevlerinin sorgulanması hukuk devletini yıpratır” açıklaması yapmıştı.

İlk olarak Hürriyet'in servis ettiği haber "Hukuk Fakültesi Dekanlarının kınama bildirisi" başlığıyla verilmiş, bildirinin duyurulmasının ardından haber önce diğer internet siteleri ve sonrasında "gazetelerde' bir 'isyan bildirisi', siyasi bir manifesto' olarak yorumlanmıştı. Peki gerçek böyle mi?

Dekanlar neden böyle bir açıklama yapma ihtiyacı hissetti? Bildiriyi hangi fakülte dekanları hazırladı? Kamuoyuna sunulan bildiri için herhangi bir toplantı yapıldı mı? Yapıldıysa bütün dekanlar bu toplantıya katıldı mı? İşte tüm bu soruları bildiriye imza atanlar arasında ismi geçen Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi Mollamahmutoğlu yanıtladı.

Mollamahmutoğlu yaptığı açıklamada "böyle bir bildiriyi imzalamadığını, A.Ü. Hukuk Fakültesi dekanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu'nun kendisini telefonla arayıp metni telefonda okuduğunu, metnin içerisinde başsavcı ve iddianameyle ilgili ifadelerin yer almadığını" söyledi.

Bildiriye sadece yargının bağımsızlığı ve yıpratılmaması için destek verdiğini söyleyen Mollamahmutoğlu, metnin amacından saptırılarak bir kınama, muhtıra şeklinde sunulduğunu söyledi.

Mollamahmutoğlu, bildirinin "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısına destek, hükümeti ise hedef alan bir bildiri" şeklinde kamuoyuna yansıtılmasından son derece rahatsız olduğunu dile getirdi.

Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi Mollamahmutoğlu son olarak bildirinin bir kınama ve muhtıra şeklinde değil, "Yargıya saygı çağrısı" olarak anlaşılması gerektiğini söyledi.

timeturk
 



Bu haber 993 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,198 µs