En Sıcak Konular

Perinçek'in evi neredeyse boşaltıldı

21 Mart 2008 18:55 tsi
Doğu Perinçek'in Gayrettepe'deki evinde yaklaşık 12 saattir süren aramanın ardından 6 çuval malzeme ile 3 bilgisayar, incelenmek üzere emniyete götürüldü. Herkes çuvalları konuşuyor....

Ergenekon Soruşturması kapsamında gözaltına alınan İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in Gayrettepe'deki evinde yaklaşık 12 saattir süren aramanın ardından 6 çuval malzeme ile 3 bilgisayar, incelenmek üzere emniyete götürüldü. Polislerin evi terketmesinin ardından bir açıklama yapan Doğu Perinçek'in avukatı Gönenç Laçin, el konulan 6 çuval malzemenin içinde soruşturmayı etkileyecek hiç bir şeyin olmadığını savundu.

İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'in Ankara'da gözaltına alınmasının ardından gece 04.00 sularında Şişli Gayrettepe'de bulunan evinde de arama yapıldı. Arama sırasında evde Perinçek'in oğlu Can ile eşi Şule Perinçek olduğu öğrenildi. Yaklaşık 12 saat süren aramanın ardından polis, evden 6 çuval malzeme ile 3 adet bilgisayarı alarak emniyete götürdü.

Polislerin evden ayrılmasının ardından bir açıklama yapan Perinçek'in avukatı Gönenç Laçin, Doğu Perinçek'in avukatı olarak aramaya refakat ettiğini söyledi. Aramalar sırasında Perinçek'in kütüphanesinde bulunan 10 binin üzerinde kitabın tek tek incelendiğine dikkat çeken Laçin, "Kitaplara tek tek yasak mı, değil mi diye bakıldı. Şuan raflarda satışı devam eden pek çok kitaba el konuldu. Genel Başkan'ın 40 yıllık siyasi hayatı boyunca derlediği dokümanlarına el konuldu. Bu dokümanların çoğunluğu da İşçi Partisi'nin basın açıklamalarından ibarettir." dedi.

El konulan malzemelerin içinde aile bireylerine ait çok sayıda kişisel eşya olduğunu da belirten Laçin, sözlerine şöyle devam etti: "Bunların içinde çocukların CD'leri, fotoğraf albümleri vesair her şeyi aldılar. Memur arkadaşlar içeriğini bilmedikleri için hepsine el koydular. Kayda değer hiçbir evrak yok el konulan eşyalar içinde. 3 adet bilgisayara da el konuldu. 6 çuvala doldurup götürdüler"

Soruşturma sonunda el konulan evrakların hiçbir değerinin olmadığının anlaşılacağını öne süren Laçin, "Ergenekon soruşturmasıyla Genel Başkan'ın ilişkilendirilmesi çok anlamsızdır. Gece 04:00 sularında gelmişler. Taciz edercesine eve baskın yapmışlar. Türkiye siyasetinin 35 yılına damga bir vurmuş bir şahsın evine bu saate gelmeye gerek yoktu." şeklinde konuştu.

aktifhaber



Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,209 µs