En Sıcak Konular

'Öcalan 2010'da aramızda olacak'

21 Mart 2008 18:44 tsi
Kapatılan DEP eski Milletvekili Leyla Zana yine olay açıklamalar yaptı. 'Öcalan 2010'da aramızda olacak' diyen Zana, dağdaki PKK'lıların da aralarında olmalarını istedi.

             
 Kapatılan DEP eski Milletvekili Leyla Zana, Kürtçe yaptığı konuşmada çağdaş Kava'ların bedenlerini ateşe vererek nevruzun bugünlere geldiğini söyledi. Zana, “Kim inkar ederse etsin Kürt beyniyle, bedeniyle iradesiyle Kürttür ve buraradır. Kürdün hangi durumlarda bu alanlara geldiğini iyi biliyor. Belki genç arkadaşlarım bilmeyebilir. Biz Kürdüz demeye cesaret edemezdik. Bugün bütün renkleriyle Kürtler meydanlara çıkıyor. Her halk kendi rengi ile dili ile vardır. Biz hem sevinçliyiz, hem üzgünüz. Çünkü barış ve kardeşlik sesimiz duyulmuyor. Bunun için özgünüz. Ama bu büyük irade ile barış olacaktır” dedi.

KÜRTLERİN 10 TANE TELEVİZYONU VAR

Leyla Zana, savaşların artık durmasını istediğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Şimdi paket açmışlar. Benim demokrasim, paketim var diyorlar. Arapça, Kürtçe, Türkçe, Farsçca, 4 dilden yayın yapacağız diyorlar. Biz 10 yıldır 4 dilden yayın yapıyoruz. Zaman zaman İngilizce bile yayın yapıyoruz. Kürtlerin 10 tane televizyonu var. Bu Kürtlerin iradesidir. Senin yalancı televizyonun işe yaramaz. Çünkü biz 10 yıldır ‘Roj baş' (günaydın) diyoruz. Sen çok geride kaldın. Bu onların yıllardır ne kadar uykuda olduğunu gösteriyor.

Onların bir torba makarna, kömür ve tevizyonuna ihtiyacımız yok. Kimliğinize, barışa, birliğe ve kardeşliğe ihtiyacımız var. Yalanlarla yıllardır insanları kandırdınız. Dünya o kadar küçüldü ki artık kimse bizi kandıramaz. Biz partilerinin kapatılmamasını istiyoruz. Özgür düşünce ve fikirler sürekli tartışılsın diyoruz. Sadece onların değil, hiç bir partinin kapatılmasını istemiyoruz. Ama biz hep irademize sahip çıkacağız. İrademizi onlara teslim etmeyeceğiz.”

“DAĞDAKİLER ARANIZDA OLMADAN ÇÖZÜM OLMAZ”

Zana, konuşması sırasında alanın üzerinden bir helikopterin uçtuğunu görünce, “Ben inanıyorum ki onlar da bizimle nevruzu kutluyor. Ama keşke aramızda olsalardı” dedi. Kutlamalara katılan kalabalığın, ‘Biji serok Apo' sloganlarını atması üzerine Zana, şunları söyledi:

“Ben inanıyorum. Bu irade 2010'da onu aranıza getirecektir. Kürdistanın her yerinde bu irade her alanda dile getirildi. Edi bese ile artık yeter dediniz. Bu duruşunuz için sizlerin önünde saygı ile eğiliyorum. Hiç bir güç demesin biz Kürtleri parçalayacağız, çözüm için adım atacağız. Biz böyle bir adımı istemiyoruz. Böylesi adım bizden uzak olsun, kırılsın. İçinde bulunduğumuz süreç, Kürdistan'ın her parçasında bir ittifaktır. Ancak ben Kürt siyasetçilerinden şunu rica ediyorum.

Berrak bir strateji geliştirsinler kendi ulusal konferanslarını gerçekleştirsinler. Çözüm gündeme geldiğinde Kürtler birbirinden ayrıdır. Hepsi farklı şeyler söylüyor farklı şeyler düşünüyor diyorlar. Ama biz diyoruz ki makul yol neyse biz onu istiyoruz. Demokratik özerklik ne anlama geliyor. Kürdistan için kısmı bağımsızlıktır. Kürt kendi kimliği ile her alanda yaşasın. Diliyle yaşasın eğitimini alsın. Demokratik yol istiyoruz. Kürt halkının projesi budur. 50 yıldır benim halkım ne istiyorsa bunu sokakta açıkça söyleyebilsin. Halkın iradesi ipotek edilmesin. Eğer bu halk ile yaşamak istiyorlarsa biz herşeye hazırız.

Kendi diliyle rengi ile hep birlikte yaşamaya hazırız. Ama çözümsüzlük dayatmalarını kabul etmiyoruz. Halkımız kendinden emindir. Kimlik insanın varlığıdır. Halkımızın inançları ile oynamasınlar. Dağdaki arkadaşlar sizin aranızda olmadıkça çözüm olmaz. Özgürlük tutsakları, zindandakiler aranızda olmasa çözüm olmaz. Ne onlar kendini ne de biz kendimizi kandırmayalım."
 



Bu haber 531 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,627 µs