görevdekiler? | " /> görevdekiler? | "/>

En Sıcak Konular

Bunlar tortular, ya görevdekiler?

21 Mart 2008 21:34 tsi
Bunlar tortular, ya görevdekiler? Kars eski Ağır Ceza Hakimi Gültekin Avcı'dan ezber bozacak açıklamalar: "Bugüne kadar gözaltına alınan tüm isimler, işin tortuları. Ergenekon'un lider kadrosunu 'görevdekiler' oluşturur." Dananın kuyruğunu kopartacak soru şu: Kim bu 'görevdekiler?

Susurluk, Şemdinli ve Danıştay saldırısı olaylarına ışık tutan “Karanlık İlişkiler” adlı kitabı ile büyük fırtınalar kopartan Kars eski Ağır Ceza Hâkimi Gültekin Avcı, bugün yapılan göz altıların büyük resmin sadece küçük birer parçaları olduğunu iddia etti.

Kars Ağır Ceza hâkimliği döneminde yaptığı açıklamalar nedeniyle hakkında meslekten ihraç işlemiyle soruşturma açılan ve istifa ederek İzmir’de avukatlık bürosu açan Avcı, iyibilgi'ye yaptığı açıklamada Ergenekon örgütünün, devlet içindeki çete yapılanmalarından sadece bir tanesi olduğunu söyledi.

Avcı’nın asıl iddiası ise, Ergenekon’un tepe yönetimimin devlet görevlileri olduğu yönünde. Avcı'ya göre Ergenekon yapısı devlet içinde korunuyor. Devletin farklı birimlerinden, yürütülen operasyona sert tepkiler gelmesinin nedeni de bu.

Genelkurmay Cumhuriyeti kitabı nedeniyle Genelkurmay Başkanlığı tarafından hakkında dava açılan Gültekin Avcı, Ergenekon’un Türkiye’deki kökenlerinin 1950’lere kadar uzandığını öne sürdü.

Ergenekon’un, NATO tarafından kurulan Gladio yapılanmalarının Türkiye’deki hücre evlerinden sadece bir tanesi olduğunu kaydeden Avcı, devlet içideki bir grubun bizzat bu yapıların yürütücüsü olduğu fikrinde.

BU İŞİN SONU NE OLUR?

Avcı’ya göre Ergenekon’un tümüyle deşifre edilmesi ve bağlantılı herkesin hapse atılması bile, bir anlam ifade etmiyor. Zira o da, tıpkı Emniyet İstihbarat eski Daire Başkanı Bülent Orakoğlu gibi, Ergenekon’un Gladio’nun hücrelerinden sadece biri olduğu fikrinde. Ama büyük hücrelerinden biri.

Avcı, Ergenekon türü oluşumların son bulması içi Genelkurmay bürokrasisinin tümüyle sivillerin denetimine açık olması gerektiğini söyledi.

www.iyibilgi.com özel Ömer Çakkal



Bu haber 2,603 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,988 µs