En Sıcak Konular

'Linç edilmemek için imza attım'

21 Mart 2008 16:43 tsi
'Linç edilmemek için imza attım' Basına Hukuk Fakültesi Dekanlarının Yargıtay Başsavcısı'na desteği olarak yansıyan bildirinin altından neler çıktı neler. İmzalamayanlar, linç edilmemek için imzaladım diyenler...

26 hukuk fakültesi dekanı dün Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'na destek amacıyla bir açıklama yaptı. Açıklamada, cumhuriyet savcılarının kanunî görevleri gereği dava açtıkları vurgulandı.

Savcıların kişisel olarak açtığı davanın tarafı olmadığı, bu sebeple sorgulanamayağı belirtildi. Anadolu Ajansı tarafından geçilen bu haber bir gazetenin internet sitesinde farklı bir şekilde yer aldı. Sitede, '26 hukuk fakültesi dekanından kınama bildirisi' başlığı ile verilen haberde, dekanların 5 maddelik bildiri için sabah saatlerinde toplantı yaptığı iddia edildi.

Ancak gerçeğin böyle olmadığını ortaya çıkardı. Ne dekanların katıldığı bir toplantı yapılmış ne de 5 maddelik bildiri hazırlanmıştı. Olayın aslı, 'mahalle baskısı'nı hatırlatacak cinsten. Alınan bilgilere göre, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, kaleme aldığı 5 maddelik bildiriyi üniversitelerin hukuk fakültelerine faksladı.

Dekanlardan, uygun görmeleri halinde bildiriyi saat 11.00'e kadar imzalayıp göndermelerini istedi. Fakat ismi geçen bazı hukuk fakültesi dekanlarının haberi olmadan bildiri 11.00'den önce söz konusu internet sitesine verildi.

Bu isimlerden Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Necmi Yüzbaşıoğlu, hukuk fakültesi dekanlarıyla bildiri hazırlamak için herhangi bir toplantı gerçekleştirmediklerini söyledi. 'Kınama amaçlı bildiri'den de haberi yoktu. Çünkü dekanlara gönderilen metinde bu ibareye yer verilmemişti. Yüzbaşıoğlu, bilmediği bir konuda yorum yapmak istemediğini belirtti.

Linç edilmemek için imza attım

Birçok dekan, Yüzbaşıoğlu gibi bildiri yayımlandıktan sonra gelişmeden haberdar oldu. Adının açıklanmasını istemeyen bir dekan, "Normal şartlarda destek vermeyecektim. Diğer fakültelerle karşı karşıya gelmemek, medyanın eleştirilerine maruz kalmamak ve linç edilmemek için imza atmaya mecbur kaldım." dedi. Çıkan metni gördükten sonra da 'toplantısında bulunmadığı bildiriye imza atmama kararı' aldığını açıkladı. Bildiriye 'anayasal temel değerler dile getirildiği için' onay verdiğini belirten bir başka dekan da, 'kınama bildirisi' ifadesine tepki gösterdi. 7 dekan ise bildiriye imza atmadı.

Aktif Haber



Bu haber 558 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,766 µs