En Sıcak Konular

Yargıtay üyelerinden ilginç hareket

21 Mart 2008 16:06 tsi
Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ve Yargıtay üyelerinin aileleriyle önceden planlanmış olan gezisinde ilginç görüntüler oluştu. Yargıtay üyeleri mola verdikleri Nevşehir'de öğrendikleri İlhan Selçuk, Doğu Perinçek ve Kemal Alemdaroğlu'nun gözaltına alınm

YARGITAY Başkanı Hasan Gerçeker ve Yargıtay üyeleri, Ankara'dan aileleriyle birlikte ön camında Atatürk resmi bulunan otobüsle özel gezi amacıyla Kayseri'ye geldi. Polemiğe yol açmamak için son gelişmelerle ilgili konuşmak istemediğini belirten Yargıtay Başkanı Gerçeker, “Hava değişikliği belki iyi gelir” dedi.

Ankara’dan bu sabah Pamukkale Turizme ait O6 TU 998 plakalı otobüsle yola çıkan Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ve Yargıtay üyeleri, Kırşehir yakınlarında Şoförler ve Otomobilciler Derneğini dinlenme tesislerindeki mola sırasında Atatürk’ün fraklı, elinde dürbün bulunan bir tablosunu satın alıp, otobüsün ön camının sağına koydular. Yargıtay Başkanı Gerçeker, çalışma arkadaşları, eş ve çocukları, kente polis ve jandarma eskortları ile beraberlerindeki sivil korumaların eşliğinde geldiler.

Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'ndeki öğle yemeğine gelen Başkan Hasan Gerçeker ve yargı mensuplarını, OSB Müdürlüğü önünde Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Siyami Başok ve adliye çalışanlarından bir grup hakim ve savcı ile Kayseri Baro Başkanı Ali Taşçı karşıladı. DHA muhabirinin son siyasi gelişmelerle ve AKP’nin kapatılması istemiyle ilgili sorularına, “Buraya tatile geldik. polemik yaratacak açıklamalardan kaçınıyorum” yanıtını veren Yargıtay Başkanı Gerçeker, “Buraya stres atmak için mi geldiniz?” sorusuna ise, “Olabilir. Hava değişikliği belki iyi gelir. Yargıtay olarak gruplar halinde ülkemizdeki değişik yerlere ziyaretler yapıyoruz. Ben de Kayseri’ye ilk kez geliyorum. Buradaki Yargıtay Ormanına da fidan dikeceğiz” yanıtını verdi.

‘BAŞSAVCIYA ALLAH SABIR VERSİN’

Kafilede yer alan Yargıtay 10'uncu Hukuk Dairesi üyesi Şansal Erkam ise, “Yolda bir eksikliğimizin olduğunu hissettik ve ilk mola yerinde bir Atatürk tablosu alıp, otobüs şoförümüze de görüşünü kapatıp kapatmadığını sorarak, ön cama koyduk. Rahat ve huzurlu bir yolculuk oldu” dedi. Yargıtay üyesi Erkam, bu arada, AKP’nin kapatma davasıyla ilgili dikkatleri üzerine çeken Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın son gelişmeler nedeniyle Kayseri gezisine katılamadığını belirtirken, “Başsavcımız kafasını dışarı çıkartsa olay oluyor. O nedenle kendisi işi ve evi arasında gidip geliyor. Mesleğimizin kaderi böyle. Allah kendisine sabırlar versin” dedi.

Yargıtay üyelerini getiren otobüsün şoförü Engin Cengiz de, “Güzel bir yolculuk oldu. Kırşehir yakınlarındaki mola yerinde bir Atatürk tablosu getirildi ve bunun cama konulmasında benim açımdan bir sıkıntı olup olmayacağını sordular. Görüş açımı kapatmadığını ve tam tersine mutlu olacağımı söyledim. Ön cama koyduk. Atatürk tablosu otobüsüme yakıştı” diye konuştu.

Bu arada bazı Yargıtay üyelerinin Cuma namazını kılmak için OSB’de bulunan camiye gittikleri de görüldü.

hürriyet



Bu haber 698 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,055 µs