En Sıcak Konular

Laikler gitsin Dersim'e!

21 Mart 2008 16:05 tsi
Kamer Genç anayasa değişikliği refarandumuna olumlu bakıyor. Çıkacak sonuçlara göre de yol gösteriyor.

Meclis'in en muhalif milletvekili Kamer Genç anayasa değişikliği konusundaki görüşlerini İNTERNETHABERE anlattı; referandumu savunduğunu söyledi. "Halk laikliği istiyor mu, istemiyor mu, çıksın ortaya" dedi.

Peki halk laikliği oylar da reddederse ne olacak? Kamer Genç'in bu konuda 'esprili' bir yaklaşımı var. "Halk şeriatı isterse, İran gibi, Suudi Arabistan gibi olmak isterse, bizim gibi vatandaşların, Fazıl Say gibi vatandaşların ülkeyi terk etmesine gerek yok" diyor ve adresi şöyle gösteriyor: "Tunceli'ye gelsinler, Dersim'e gelsinler... Orada onların arzu ettiği bir hayat biçimi yaşanıyor. AKP oraya el atamaz atmaya kalkarsa Dersim'in kayaları onları paramparça eder."

"ŞERİATIN AYAK SESLERİ"

Kamer Genç Ergenekon kapsamında yapılan son gözaltıları da kınadı. Genç şunları söyledi.

"85 yaşında Türk aydınının önderi bir kişi sırf AKP'ye muhalif diye, başbakanı tenkid ediyor diye geceyarısı içeri alınıyorsa, unutmasınlar ki bir gün gelir birileri de kendilerini içeri alır. Bu insanlık dışı bir eylemdir. Şeriatın ayak sesleridir. Bu iktidarın keyfi uygulamalarıdır. Ayrıca bu Ergenekon ne tür bir şeydir, bir anlatsın da bilelim. Bir suç örgütü müdür? Şeriat çetesi midir? Nasıl bir şeydir, ben vekil olarak bilmiyorum."

DOÇENT ALEVİ KADINLARA KÜFRETTİ"

Kamer Genç ayrıca Meclis'te bir basın açıklaması yaparak İstanbul'da alevilere karşı gerçekleştirilen iki olayı anlattı ve Hükümetin derhal bir önlem almasını istedi.

İstanbul Üsküdar Esatpaşa İlköğretim Okulu 5C sınıfının türbanlı öeretmeni Necla Tekgül'ün yine kendisi gibi kendisi gibi türbanlı bir öğrencisinden sınıftaki alevi öğrencilerin tespitini istediğini söyleyen Genç "Anayasanın 24. maddesine açıkça aykırı olan ve suç teşkil eden bu davranış tasvip edilemez" dedi.

KENDİ KARISINA SÖYLENSE NE DERDİ?

Genç alevilere karşı gerçekleşen 2. olayı ise şöyle anlattı:

Halen Marmara Üniversitesi öğretim üyesi ve Zaman gazetesi yazarı Doç. Dr. İbrahim Öztürk İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde "Uluslararası Ekonomik Kuruluşlar" adlı dersinde "benim ailemin düşüncesine göre alevi kadınları orospudur" demiştir. Milli Eğitim Bakanlığı ayrımcılık yapan Tekgül hakkında hiçbir işlem yapmamıştır. 
İstanbul Üniversitesi işlem yapmazsa ben suç duyurusunda bulunacağım. Aslında bu düşünceler AKP iktidarının düşüncesidir. Öyle olmasa bu kişiler cesaret buluhp konuşamaz. YÖK'ün başına gelen kişi sağa sola "türban serbesttir" diye yazı göndereceğine bu konu hakkında işlem yapmalı. Bu sözler kendi karısına söylense ne derdi? Eğer ona tepki göstermeyecekse otursun yerine, eğer aksi ise işlem yapsın"

İnternet haber



Bu haber 495 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,297 µs