En Sıcak Konular

Nevruz alanına F16'larla alçak uçuş

21 Mart 2008 15:30 tsi
Diyarbakır'daki Nevruz kutlamaları terör örgütü PKK'nın gövde gösterisine dönüştü. 8. Ana Jet Üssü'nden kalkan F-16'lar kutlamaların yapıldığı alanının üzerinden alçak uçuş yaptı.

Diyarbakır'daki Nevruz kutlamaları devam ederken, DTP Milletvekilleri ve belediye başkanları yöresel Kürt kıyafetleriyle kutlamalara katıldılar. DTP'li erkek milletvekili ve belediye başkanları Şal şapik giyerken, kadınların ise fistan giydikleri gözlendi.

Kutlamalar adeta terör örgütü PKK'nın gövde gösterisine dönüşürken, 2. Taktik hava kuvvetlerine bağlı 8. ana jet üssünden kalkan F-16'lar kutlamaların yapıldığı miting alanının üzerinden alçak uçuş yaptılar.

Öcalan posteleri ve afişlerini asıldığı kutlamalar devam ederken, çok sayıda yabancı basın ve diplomatlarda Nevruz'u izliyor.

Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarına eski DEP Milletvekili Selim Sadak, Leyla Zana, DTP Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş, Aysel Tuğluk, Gültan Kışanak, Ahmet Türk, Avrupa Parlamentosu Milletvekili Feleknaz Uca, Diyarbakır'daki bazı Sivil Toplum Örgütleri temsilcileri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile alt kademe Belediye Başkanları Zülküf Karatekin, Yurdusev Özsökmenler, Fırat Anlı, Sur Belediyesi eski Başkanı Abdullah Demirbaş katıldı.

ADIYAMAN'DA NEVRUZ KUTLAMALARINA KATILMAK İSTEYEN ÇOCUKLARA POLİS FUTBOL TOPU DAĞITTI 

Adıyaman'da Demokratik Toplum Partisi (DTP) tarafından organize edilen Nevruz kutlamalarına katılmak için gelen küçük yaşta çocuklara futbol topu veren polis çocukları evlerine gönderdi. 

  Mahmut Gürbüz Camii arkasındaki alanda DTP tarafından organize edilen Nevruz kutlamalarına katılmak için DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncer'de katıldı. Nevruz'un kutlandığı alana gelmek için 82. Yıl Koşu Parkı önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik genç grubu terör örgütü lehine sloganlar atarak alana doğru ilerledi ve Nevruz'u terör örgütünün propagandası haline getirdi. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı kutlama alanına gelen grup, polisin ön arama noktasından şahısları tek tek arama noktasına göndermesine tepki gösterildi. Polisin ön arama noktasında grubu durdurmasına tepki gösteren kişiler polisin üzerine doğru yürüdü. alanına girmek isteyen ve ön arama noktasında üzerlerini aratmak istemeyen grup ile polis arasında gerginlik yaşandı. Grup ilerlemek isteyince polis grubu sakinleştirmekte güçlük çekti. Polisi yuhalayan grup ile polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Ön arama noktasına takviye gelen polis ekipleri grubun ilerlemesini engelledi. 

  Kutlama alanında bulanan yaklaşık 500 kişilik grup sloganlar atarak Nevruz'u kutladı. Kutlamalara katılan DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncer, Nevruz ateşini partililerle birlikte yaktı. Kutlamalar akşama kadar devam edecek.

MERSİN'DE YAKLAŞIK 15 BİN KİŞİNİN KATILDIĞI MİTİNG ALANI HELİKOPTERLE GÖZETLENİYOR

Mersin'de DTP tarafından düzenlenen Nevruz Mitingi, nevruz ateşinin yakılmasıyla başladı.

Metropol Miting Alanı'nda organize edilen ve yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı mitingde, DTP Genel Başkan Yardımcısı ve Mardin Milletvekili Emine Ayna nevruz ateşini yaktı. Bu sırada, kalabalıktaki bir grup sözde Kürdistan haritası açtı. Sloganların atıldığı mitingde, terör örgütünün renklerini simgeleyen bezler, pankartlar ve teröristbaşı Öcalan'ın posterleri taşındı. Nevruz ateşinin yakılmasından sonra kalabalıktakiler, müzik eşliğinde oyunlar oynayıp halay çekti. İzdiham ve sıcak havadan dolayı kalabalıktaki bazı kişiler baygınlık geçirdi. Akşam 17.00'ye kadar sürecek miting nedeniyle Mersin Emniyet Müdürlüğü de yoğun güvenlik önlemi aldı. Mersin ve ilçelerde bulunan polis ekiplerinin yanı sıra, Burdur, Isparta, Niğde, Denizli, Hatay, Bursa ve Konya'dan da gelen takviye ekiplerle birlikte 2 bin 500 polisin görev aldığı mitingde, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden gönderilen bir polis helikopteri de havadan kontrollerini sürdürüyor.

SİLOPİ'DE NEVRUZ KUTLAMALARI YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALTINDA DEVAM EDİYOR

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde Nevruz Bayramı kutlamaları terör örgütü PKK'nın gövde gösterisine dönüştü. Silopi'de Demokratik Toplum Partisi (DTP) tarafından organize edilen Nevruz kutlamaları Silopi Belediyesi'nin yanında bulunan boş alanda yapıldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Nevruz kutlaması yapılacak alanda sıkı güvenlik önlemleri aldı. Nevruz kutlamalarında Özel harekat timleri ve jandarmalar hazır bekletilirken, çatılarda ise keskin nişancılar görev aldı. Kutlama öncesi kalabalık gruplar halinde Nevruz alanına giden halk, terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan lehine slogan attı. Sıkı bir aramadan geçirilen Silopililer daha sonra Nevruz alanına girebildi. Sakin geçen kutlamalarda Nevruz ateşinin yakılmasının ardından halkın içerisinde bulunan bir grup, terör örgütü lehine slogan atarak, terörist başı Öcalan'ın posterlerini açtı. Öte yandan Silopi'deki Nevruz kutlamalarına katılan 11 kişilik Alman heyeti, halkın içerisine karışarak, Nevruz Bayramı'nı kutladı. Kutlamalar Silopi'de olaysız şekilde devam ederken, emniyet teşkilatının yarın sabaha kadar teyakkuz halinde olacağı belirtildi.

VAN'DA NEVRUZ TEDBİRLERİ... KİMSENİN KATILMADIĞI NEVRUZ KUTLAMA ALANINDA BİN POLİS GÖREV ALDI

Van İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, demokrasilerde herkesin istediği zaman isteğini yerde toplantı yapamayacağını belirterek, "Bunlar izinle yapılır ve izin de bu gündür. Bu günün dışında yapılacak toplantı ve gösteriler 2911 Sayılı Toplantı ve Yürüyüşleri Kanunu'na aykırıdır. Kanunun gereği yapılır. Herkesin bunun bilincinde olması lazım. Yoksa kanun karşısında herkes bunun hesabını verir" dedi.

Van Valiliği'nin Nevruz Bayramı kutlamaları için bugün izin vermesine rağmen belirtilen miting alanına kimse gelmedi. Alınan güvenlik tedbirlerini yerinde görmek için Van Kalesi'nin güneybatısında bulunan miting alanına gelen İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, çalışmalar hakkında Müdür Yardımcısı Önder Okşar'dan bilgi aldı.

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kesmez, Demokratik Toplum Partisi (DTP) Van İl Başkanlığı'nın 2911 Sayılı Toplantı ve Yürüyüşleri Kanunu'na göre müracaat yaptığanepolisin görev aldığı mitingde, Emniyet Genel Müdını ve Nevruz Bayramı kutlamaları için de bugün izin verildiğini kaydetti. Şuana kadar kimsenin gelmediğini ve gelmeyeceklerini de ifade eden Kesmez, hükümet komiserleri ile birlikte tutanak tuttuktan sonra güvenlik tedbirleri için bekletilen kuvvetlerini geri çekeceklerini belirtti. DTP Van İl Başkanlığı'nın, Nevruz Bayramı'nı yarın kutlamak üzere bir girişimleri olduğunu da hatırlatan Kesmez, "Bu durum kanunen müracaat edip, izin verilecek bir konu. Demokrasilerde herkes istediği zaman isteğini yerlerde toplantı yapamaz. Bunlar izinle yapılır ve izinde bu gündür. Bu günün dışında yapılacak toplantı ve gösterilen 2911 Sayılı Toplantı ve Yürüyüşleri Kanunu'na aykırıdır. Kanunun gereği yapılır. Herkesin bunun bilincinde olması lazım. Yoksa kanun karşısında herkes bunun hesabını verir. Toplumu germenin stres yapmanın hiç bir gereği yoktur. Bu bayramdır. Bayramla sıkıntı, stres çok zıt şeylerdir. Böyle şeyler olmaması lazım. Umudumuz gelecek yıllardır. Geçen yıl bu yılı söylemiştik. Bu ertelendi, gelecek yıllarda hep beraber buralarda kutladığımız bir Nevruz Bayramı'nı diliyorum" dedi.

Nevruz Bayramı'nın Orta Asya'dan, Balkanlara kadar Türklerin bulunduğu her yerde kutlandığını ifade eden Kesmez, "Maalesef bu ülkemizde biraz değişik algılanıyor. Ama bunun da gelecek yıllarda oturacağını tahmin ediyorum" şeklinde konuştu.

Bugün alınan güvenlik tedbirlerinin yarın da aynı şekilde devam edeceğini vurgulayan Kesmez, bunun bir olay olacağı için değil polis olarak her zaman almak zorunda oldukları için yapıldığını belirtti. Dışardan güvenlik kuvveti desteğini almadıklarını da vurgulayan Kesmez, güçlerinin yeterli olduğunu ve şuan bin polisin görev yaptığını söyledi.

Polisin gerekli teçhizata sahip olduğunu da anlatan Kesmez, plastik mermi atabilen ve özellikle toplumsal olaylarda kullanılan silahların alındığını ve bunu da düzenleyecekleri bir basın toplantısıyla tanıtacaklarını vurguladı.

Haber 7



Bu haber 534 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,697 µs