En Sıcak Konular

Cumhuriyet okurlarından tepki

21 Mart 2008 14:09 tsi
İlhan Selçuk'un gözaltına alınması en çok okurlarını üzdü. Koşarak gazete binasına geldiler. Durumu protesto ettiler.

Ergenekon operasyonu kapsamında İlhan Selçuk ve Doğu Perinçek'in gözaltına alınması protesto edildi.  Cumhuriyet okurları, gazetenin Şişli’de bulunan merkez binası önünde toplanırken, İşçi Partisi'nin önünde de protesto eylemleri vardı.

"HEPİMİZ İLHAN SELÇUK'UZ"

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla sabah saatlerinde evinden gözaltına alınan İlhan Selçuk’un gözaltına alınmasına tepkiler sürüyor. Gözaltı haberini duyan Cumhuriyet okurları ve çok sayıda kişi gazetenin Şişli’deki merkezine geldi. Okurların ellerindeki "Hepimiz İlhan Selçuk'uz" pankartları dikkat çekti.

NEYLE SUÇLANIYOR, SÖYLEYİN!

Öte yandan CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Cumhuriyet Gazetesi’ni ziyaret etti. Cumhuriyet Yayın Yönetmeni İbrahim Yıldız ve Yayın Kurulu üyelerine üzüntüsünü ifade eden Tekin, “Yargıya saygılıyız. Eğer bir suç varsa, yargı bunu açığa çıkaracaktır. Yargı sürecinin hızla işlemesini ve saygıdeğer İlhan Selçuk'un neyle suçlandığını öğrenmek istiyoruz” dedi. Selçuk'un gözaltına alınma biçimin de eleştiren Tekin, “Adresi, yeri yurdu belli olan, kaçma ihtimali bulunmayan, Türkiye'nin en saygıdeğer kalemleri arasında bulunan Sayın Selçuk'a reva görülen muamele, vicdanlarımızı yaraladı. Demokrat maskesinin ardına sığınanlar, tek silahı kalem olan yazara apar topar gözaltına alarak, düşünceyi ifade özgürlüğünden ne anladıklarını da gösterdiler. Bu AKP yandaşlarının yalanlarını açığa çıkarmıştır” diye konuştu.

PARTİLİLER PROTESTO ETTİ

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in gözaltına alınması da partililerce protesto edildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerinin Ulusal Kanal ve Aydınlık Dergisi'nin de bulunduğu İşçi Partisi Merkezi binasındaki aramaları sürerken partililer de bina önünde olayı protesto etti.

İnternet haber



Bu haber 426 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,588 µs