En Sıcak Konular

Irkçı saldırıya uğrayan Türk genci öldü

21 Mart 2008 13:45 tsi
Irkçı saldırıya uğrayan Türk genci öldü Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da ırkçı saldırıya uğrayan 16 yaşındaki Deniz Özgür Uzun öldü. Saldırının ardından yakalanan 3 saldırganın gözaltı süreleri de uzatıldı.

Deniz Özgür Uzun, Amager semtinde gazete dağıtırken 3 saldırganın önce sözlü tacizine uğradı.
 
Ardından saldırganlar Uzun'a beyzbol sopası ve çekiçle saldırdı. Darbelerin etkisiyle komaya giren Özgür hayatını kaybetti. Yaşları 15, 17 ve 18 olan saldırganlarsa yakalandı. 
 
Nöbetçi mahkemede yargılanan saldırganların gözaltı süreleri 27 gün uzatıldı.
 
Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçisi Mehmet Akat olayla ilgili olarak gerekli resmi girişimlerin yapılacağını açıkladı.
 
Anne-baba tepkili
 
Kopenhag Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan Deniz'in annesi Gülşen Uzun, "Ben anneyim. Oğlumu bu duruma koyanlara beddua bile edemiyorum. Onların da anneleri var. Onlara da birşey olursa annelerinin ne kadar üzüleceğini biliyorum. Benim oğluma neden böyle yaptılar nasıl kıydılar anlayamıyorum. Bu bir vahşet, insanlık değil" dedi.
 
Anne Uzun ayrıca, "Bunun adını koymak bile zor. Bir insan bir insana bunu nasıl yapar? Ben onu 16 yaşına kadar incitmedim. O da kimseyi incitmedi. Biz Türk, Kürt, Danimarkalı, yabancı yerli diye bir ayrımcılık bilmezdik. Ben sadece adalet yerini bulsun derken, başkalarının da başını yakmasınlar istiyorum" diye konuştu.
 
Baba Ali Kozak da, 16 yaşındaki oğlunun kimseyi rahatsız edici bir davranışta bulunmadığını, boş zamanını futbolla geçirdiğini belirterek, "Bizim tek oğlumuz. Büyükelçiliğimizden konuyla ilgilenmesini bekliyoruz. Acımız çok büyük konuşmak bile zor. Ama Danimarka'da giderek artan yabancı düşmanlığına bir dur demek lazım" dedi.
 
Hükümetin yanlış politikasının meyvesi

 
Deniz Özgür Uzun'un gazete ve reklam dağıttığı şirketin sahibi Yücel Özoğul da, yaşanan olayın 'politikacıların izledikleri yanlış politikaların meyvesi' olduğunu söyledi.
 
Yücel Özoğul, "Deniz reklam ve gazete dağıtırken, 3 ırkçı sürekli sözle tacizde bulunuyor ve arabaları ile etrafında dönerek rahatsız ediyorlar. 'Kara kafalı pis yabancı' diyorlar. Sonra arabadan inip beyzbol sopaları ve çekiçle kafasına vuruyorlar ölesiye dövüyorlar. Olay yerinde kalbi duruyor. Ambulansla gelen doktor kalbi çalıştırdıktan sonra hastaneye kaldırılıyor. Irkçıların ellerindeki sopalar saldırıya hazırlıklı olduklarını daha önceden planladıklarını gösteriyor. Danimarka'da yabancılara yönelik saldırılar arttı. Yetkililer buna bir dur desin artık" şeklinde konuştu.

cnnturk.com



Bu haber 270 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,246 µs