Bırakırsan parçalar! | " /> Bırakırsan parçalar! | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon'un kuyruğu: Bırakırsan parçalar!

21 Mart 2008 14:10 tsi
Ergenekon'un kuyruğu: Bırakırsan parçalar! Ergenekon ne kadar yukarı gidecek? İddialara göre operasyon devlet içinde önemli bir kuyruğu yakaladı. Bırakmıyor. Ama gövdeyi de çekmiyor! ‘Ergenekon devam edecek’ diyenler haklı çıktı. Şimdi de ‘bitmedi’ diyorlar. Peki o kuyruğun

Yakın Türk siyasi tarihi boyunca, rahatlıkla söylenebilir ki, siyasi kartlar bu kadar aleni biçimde ve seri olarak “oyun” masasına sürülmemişti.

Ergenekon gözaltılarının ilk gerçekleştiği günden kısa süre sonra, bir çok siyaset yorumcusu, politikacı ve gazeteci, bu gelişmenin siyasi bir koz olarak oyuna sürüldüğü, AKP karşıtı bir kesimin hedef alındığını açıkça yazdılar.

Zamanla bu görüşler o kadar billurlaştı ki, artık köşe yazarları “açıkça yazamasalar da”, anlaşılır biçimde, kısa süre içinde yeni gözaltıların gelecebileceğini, “şu cenahtan” veya “bu kesimden” diyerek “açıkça imâ” etmeye başladılar.

Dün Fehmi Koru kendi köşesinden İlhan Selçuk ismini aleni biçimde zikrederek bir yazı yazdı. Üzerinden 24 saat geçmeden Selçuk gözaltına alındı. Elbette Koru’ya “biliyordu” demek mümkün değil.

Yine bir başka örnek, bugün Şamil Tayyar medya gözaltılarının devam edeceğini ve çok ünlü bir TV simasının gözaltına alınabileceğini dillendirdi. Açık isim vermedi ama öyle bir tarif etti ki, “Tuncay Özkan” olmadığını anlamak daha zor.

Diğer cephede de durum farklı değil aslında. Gözaltına alınan İlhan Selçuk, AKP için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’nın kapatma istemiyle yüksek mahkemeye başvurusunu motive etmekle itham edildi, hatta “geç kalındı, şu kadar zaman önce olmalıydı” minvalli yazısı kanıt gösterildi.

Bu olaylara toptan bakıldığında “algılanan hava” bu. Ama “gerçekten böyle” demek imkansız.

Şimdi devamının da gelebileceği dillendiriliyor. Esasen Ergenekon Operasyonu’nun ilk heyecan dalgası geçtikten sonra benzer söylemler dile getirilmiş, operasyonun ve gözaltıların devam edeceği dillendirilmişti.

Görülüyor ki doğru çıktı bu tahminler. Ve şimdi de “bitmediği” söyleniyor. Tabii bitmediyse, “son nokta”nın, yani operasyonu bitirecek olan zirve herkes tarafından merak ediliyor.

Bazı gözlemcilere göre Ergenekon operasyonu, devlet içinde büyük bir kuyruğu yakaladı. Tutuyor ama tüm gövdeyi çekmiyor. Bu kuyruk nedir, kimdir, nerededir belli değil. Ama olduğuna ilişkin yoğun spekülasyon bulunuyor.

Eğer bu tez de “doğru ise” beklenen nedir diye sormak gerekiyor. Herkes elindeki kartları bir seferde tam olarak açmıyor havası yayılıyor.



Bu haber 4,299 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,436 µs