'Altın vuruş’a bir adım (mı) kaldı? | " /> 'Altın vuruş’a bir adım (mı) kaldı? | "/>

En Sıcak Konular

'Altın vuruş’a bir adım (mı) kaldı?

21 Mart 2008 12:24 tsi
'Altın vuruş’a bir adım (mı) kaldı? Bu gözaltılar bekleniyordu. Süreci yakından takip eden pek çok gazeteci, Ergenekon’un ‘çok büyük isimler’in başını yiyeceğini söylüyordu. iyibilgi, konuyla ilgili yayınladığı onlarca haber ve röportajda Ergenekon’a bir şekilde bula

Dünyada 16 ülkede Gladio tipi yapılanmalar oluştu. Bu 16 ülkenin ikisi dışında tüm ülkelerde ‘devlet içindeki devlet’ oluşumları oldukça can yakıcı bir şekilde deşifre edildi, sorumluları hapsi boyladı. Öyle ki İtalya’daki bu deşifre süreci devletin en tepelerinden çok büyük isimlerin kellesini aldı. Ama iki ülkenin derin güçleri, Gladio’yu teslim etmemekte direnç gösterdi.

Bu iki ülke Türkiye ve Almanya. Bu iki ülkenin resmi kaynakları, ortaya dökülen delilleri ve bilgileri tam olarak kabul etmese de Gladio’nun ipliği bu ülkelerde tam olarak pazara dökülemedi.

Almanya’yı bir kenara bırakıp kendi topraklarımıza odaklanalım. Gladio’nun 'Türkiye şubesi' olarak adlandırılan Ergenekon’la ilgili gerçekleri 2003 yılından sonra öğrenmeye başladık.

2003 ve 2004’te iki ayrı darbe girişimini yönlendiren güç odakları, Genelkurmay’ın en üst düzeyindeki komutanlardan aradıklarını bulamayınca yeraltına indiler.

Şamil Tayyar’ın Ergenekon kitabında da işaret ettiği üzere Ergenekon ilk kez Hakkari-Şemdinli’de ifşa oldu.

Trabzon’da Rahip Santaro cinayetini sırasıyla Sauna çetesi, Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik bombalamalar ve kanlı Danıştay cinayeti izledi. Gazetelerine üç kez bomba atılmasını büyük bir reklam kampanyası eşliğinde ‘dinciler’in üzerine yıkan Cumhuriyet’in, bir sonraki adımda olayın gerçek failleri yakalandığında sus pus oluşunu Türkiye hayretler içinde izledi.

Ve süreç devam etti. Abeyler çetesi, Maliye operasyonu ve nihayet Hrant Dink cinayeti, iyiden iyiye küstahlaşan Ergenekoncuların hepten çuvallamalarına neden oldu.

Çuvallamasına çuvalladılar ama bir türlü geri çekilmediler. Savunmaya asla geçmeyecek, hep hücumda kalacak kadar ‘korkusuzlardı.’ Ele geçirilen delillerin kah Emniyet’te, kah yargı da göz göre göre karartılması ve sümenaltı edilmesi onları daha da şımarttı.

Malatya’da bu kez üç Hıristiyan vatandaşımızı, misyoner oldukları gerekçesi ile boğazlarını kesmek suretiyle öldürdüler. Zanlıların, olaydan bir gün önce yakalattıkları ve polis tarafından el konulan tabancanın cinayet mahalinde bulunması, ‘Polisin elinde oylan tabancayı zanlılara kim teslim etti’ sorularına neden oldu.

Üstelik sanık Salih Güner’in, ifadesinde, “Eylemi 16 Nisan’da yapacaktık. Emre Günaydın geldi ve ’18 Nisan’a alındı’ dedi” sözü kafaları daha da karıştırdı. Eylem, bu üç kişiye 'birileri' tarafından mı dikta ettirilmişti?

Ergenekon’un eylemleri Malatya’da da bitmedi. Takvimler 12 Haziran 2007’li gösterirken Ümraniye’de 27 adet el bombası ele geçirildi. El bombalarının Cumhuriyet Gazetesi’ne atılan bombalarla aynı seriden oluşu ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın zimmetinde oluşu; poliste, orduda ve devletin çeşitli kademelerinde uzantıları olan ve iplikleri iyice pazara çıkan Ergenekoncuları iyiden iyiye deliye çevirdi.

Bu işin bir intikamı alınacaktı. 11 Eylül 2007 günü bir kez daha kanlarımızı donduran bir olaya tanık olduk. Ankara Sıhhıye’de bir kapalı otoparka bırakılan 600 kilo patlayıcı, üzerlerine gidelen çete mensuplarından en büyük mesaj olarak algılandı.

Çeşitli küçük gözaltılar dışında uzun süre bekleyen ve delil toplayan polis, 22 Ocak 2008 günü Ergenekon için düğmeye bastı. Daha önce meclis komisyonuna bile ifade vermeyecek kadar 'kudretli' bir paşanın da aralarında olduğu 43 kişi, farklı illerdeki eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alındı. Veli Küçük’ün de aralarında olduğu pek çok tutuklu halen hapiste.

Ve bugün… Ergenekon’da son perde. Evet ‘Altın Vuruş’a sadece bir kaç bir adım kala…

Takvimler 21 Mart’ı gösterirken bir kez daha büyük tutuklamalarla uyandık. Gece yarısı Ankara ve İstanbul’da eş zamanlı operasyonlar düzenleyen polis, İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmesi Ferit İlsever, Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve başyazarı İlhan Selçuk, Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bolluk, İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, gazeteci Adnan Akfırat ve iş adamı İbrahim Benli’nin de aralarında olduğu 12 kişiyi gözaltına aldı.

Ergenekon yapılanmasının devlet içindeki çeteleşmelerin büyük hücrelerinden biri olduğu, Atabeyler ve Sauna gibi oluşumların bu odakların küçük hücrelerinden sadece bir kaçı olduğu artık ayyuka çıkan gerçekler.

Uzmanlar, bu tür oda tipi hücrelerin sayısını onlarla ifade ediliyor. Ancak Ergenekon yapılanmasının ana gövdelerden biri olduğu belirtiliyor.

Bugün çok önemli isimler gözaltına alındı. Hukuk, bu isimlerin Ergenekon’daki yerini tam olarak tespit ettikten sonra kararını verecek.

Ama iş bununla bitecek mi? Uzmanlar ve süreci yakından takip eden gazeteciler; medya, iş ve eğitim sektöründen flaş isimlerin de gözaltına alınabileceklerini söylüyor. Hatta iddialar, bazı kudretli paşaların ve serveti milyar dolarları bulan işadamlarının da hedefteki isimler alduğu yönünde. Haber merkezimize ulaşan isimler, en başından beri büyük kellelerin alınacağını yazıp çizen bizlerin dahi ağzını beş karış açmış durumda. Bu işin sonunun nereye varacağını ya da 'vardırılmayacağını' hep birlikte göreceğiz.

www.iyibilgi.com özel Ahmet Onurlu



Bu haber 7,469 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,448 µs