En Sıcak Konular

Rektörün kaleme aldığı yazıya bak!

21 Mart 2008 10:51 tsi
Rektörün kaleme aldığı yazıya bak! Veli Küçük'e, ‘Her zaman emrinize amadeyim’ diyen Giresun Üniversitesi'nin emekli binbaşı Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, özel sitesinde neler yazdı, kimi nasıl tehdit etti?

Terör örgütü Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklanan emekli Tuğgeneral Veli Küçük'e, ‘Her zaman emrinize amadeyim’ diyen Giresun Üniversitesi'nin emekli binbaşı Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk’ün, Türkiye’nin önde gelen işadamlarını açıkça tehdit ettiği ortaya çıktı.

 “YEDİRMEZLER… SADECE  KOÇLAR MI, GİDEREK  BAŞKALARINA DA SIRA GELECEK…”

Genelkurmay Başkanlığı’nda Hukuk Müşavirliği görevini yapan Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, kişisel web sitesinde, İstanbul'da, Koç'a ait Beko Fabrikası’nda yangın çıkmasının ardından yaptığı açıklamada, “Bu ülkenin imkânlarıyla dünyanın sayılı şirketleri arasına gir, ondan sonra da kalk Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yok sayan uluslararası (üstü) sermayenin emrine gir! Yedirmezler… Koç, üstüne vazife olmayan işlere burnunu soktukça, bu tür olaylar ile daha çok karşılaşmayı beklemelidir diye düşünüyorum… Sadece Koçlar mı, giderek başkalarına da sıra gelecek… Ayrılıkçı Kürt hareketini ve PKK/Kongra-Gel terör örgütünü besleyen Kürt işadamaları ile, aynı yolun yolcusu diğerleri de, bu tür olaylar ile karşılaşabilirler diye aklıma geliyor” demiş. Prof. Dr. Öztürk, söz konusu yangının PKK/Kongra-Gel terör örgütü tarafından yapıldığına inanmadığını da açıklıyor.

İŞTE REKTÖRÜN İŞADAMLARINI  TEHDİT EDEN ŞOK YAZISI

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in yeni kurulan Giresun Üniversitesi'ne rektör olarak atadığı, emekli binbaşı Rektör Öztürk, ‘www.habusulu.com’ adlı kişisel web sitesinde kaleme aldığı ‘BAZI TESPİTLER VE SORULAR’ başlıklı yazısında, 24 Ocak 2005 tarihinde İstanbul Beylikdüzü'ndeki Beko Elektronik A.Ş.'nin deposunda çıkan yangını şöyle değerlendirmiş. Prof. Dr. Öztürk’ün söz konusu yangından 4 gün sonra 28 Ocak 2005 tarihinde yazdığı yazı aynen şöyle:

 

“İstanbul'da, Koç'a ait Beko Fabrikası'nda yangın çıktı. Ciddi bir ekonomik zarar meydana geldi. Sonraki günlerde, bunun PKK/Kongra-Gel terör örgütü tarafından yapıldığı gazetelerde haber olarak yer aldı.

Ben buna inanmadım!...

Niye?

Rahmi Koç'un Kıbrıs konusundaki son açıklamaları, kabul edilir açıklamalar niteliğinde değildi. Kendi şirketlerinden elini-eteğini çekip tekne ile dünya turuna çıkan Rahmi Koç, durup dururken kendisini ilgilendirmeyen (Emekliye ayrılmadığına işaret eden!) işlere karışmaya başlıyor. Üstelik bu işler, üstüne vazife olmayan işler… Aynı şeyi geçmişte merhum Sakıp Sabancı da yapmıştı. Ancak o zaman, Sabancı'ya dur diyecek bir siyaset adamı vardı: Merhum Alparslan Türkeş. “Çizmeyi aşma!!” demişti.

Koçlar ile ilgili olarak sadece Kıbrıs konusunda değil, başka konularda da soru işaretleri var. Ve bu işaretler her gün biraz daha yoğunlaşıp netlik kazanmaya başlıyor. Türkiye'nin ülke ve ulus bütünlüğünü görmezden gelen bu yaklaşım ile Beko Fabrikası'nın yanması arasında ilişki kurmamak elde değil.

Bu ülkenin imkânlarıyla dünyanın sayılı şirketleri arasına gir, ondan sonra da kalk Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yok sayan uluslararası (üstü) sermayenin emrine gir! Yedirmezler…

Koç, üstüne vazife olmayan işlere burnunu soktukça, bu tür olaylar ile daha çok karşılaşmayı beklemelidir diye düşünüyorum…

Sadece Koçlar mı, giderek başkalarına da sıra gelecek… Ayrılıkçı Kürt hareketini ve PKK/Kongra-Gel terör örgütünü besleyen Kürt işadamaları ile, aynı yolun yolcusu diğerleri de, bu tür olaylar ile karşılaşabilirler diye aklıma geliyor.”

REKTÖR, BU SORULARA CEVAP VERMEDİ

Prof. Dr. Osman Öztürk, söz konusu yazısı hakkına konuşmaktan kaçındı ve sorularımızı yazılı olarak cevaplandıracağını söyledi. Basın Danışmanı Halil Bey, sorularımızı Rektör Öztürk’ün gördüğünü söyledi; ancak sorularımıza yazılı cevap da vermedi.

İşte Prof. Dr. Öztürk’ün cevap veremediği sorular:

1- Yazınızda, Koç'a ait Beko Fabrikası’ndaki yangının kamuoyunda beliren kanaatin aksine, bunun PKK’nın işi olmadığını ısrarla vurguluyorsunuz… Bu kanaate varmanızdaki sebep neydi?

2- Böyle bir yangının Koç’un Kıbrıs konusunda yaptığı açıklamalarla ilgili olduğuna dair bağlantıyı nasıl kurdunuz?

3- Genelkurmay Başkanlığı'nda, Hukuk Müşavirliği yapmış bir hukukçunun, hukuk dışı eylemleri kabulleniyormuşçasına açıklamada bulunmasını nasıl izah ediyorsunuz?

İP YANLISI REKTÖR

Gazetemiz, Prof. Dr. Osman Metin Öztürk'ün İşçi Partisi’nin (İP) etkinliklerine destek verdiğini ortaya çıkarmıştı. Prof. Dr. Osman Metin Öztürk’ün; İşçi Partisi Genel Sekreteri Ferit İlsever tarafından organize edilen ve aralarında İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu ve Cumhuriyet yazarı Ümit Zileli’nin de bulunduğu basın açıklamasına destek vermişti.

HÜRRİYET GAZETESİNDE BEKO YANGINI ŞÖYLE VERİLDİ

Gazetemiz, söz konusu yangını, “Esrarengiz yangın” başlığıyla vermişti. Hürriyet gazetesinde 19 Şubat 2005 tarihinde yer alan, “Polise göbek atarak, depo yağmaladılar” başlıklı haberde, “Beylikdüzü’nde yanan Beko Elektronik deposu, gün ortasında polis ve jandarmanın gözleri önünde soyuldu” denildi.

 Vakit



Bu haber 540 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,100 µs