En Sıcak Konular

Emniyet uyardı: Dikkatli olun!

21 Mart 2008 09:52 tsi
Diyarbakır Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, Nevruz kutlamaları nedeniyle bu sabah polise talimat verdi. "Bireysel hareketlere karışma" talimatı veren Çatalkaya, provokasyonlara karşı polisleri uyardı.

Diyarbakır'da Nevruz Bayramı için polis güvenlik tedbirlerini aldı. Bağlar ilçesindeki nevruz alanına giden yollarda güvenlik önemleri alan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, üst aramasından sonra katılımcıları almaya başladı.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, saat 07.30 polise telsizle Nevruz talimatı verdi. Polise, kritik noktalarda güvenliği üst seviyeye çıkarmalarını isteyen Müdür Çatalkaya, polisi olası provokasyonlara karşı da uyardı. Polise telsizle verdiği talimatta "Bireysel hareketlere karışılmayacak" diyen Çatalkaya, "Polis halk ilişkisine dikkat edilecek. Vatandaşın polise güvenini zedeleyecek hareketlerden kaçınılacak" dedi.

Dağılma sürecine giren terör örgütü toplumda gerginlik politikası yürütmeye hazırlanıyor. Örgüt elemanlarının her fırsatı değerlendirip polisle sert diyaloglara gireceği ve böylece kendilerini mağdurmuş gibi göstermeye çalışacakları ifade ediliyor. Önümüzdeki nevruz kutlamalarında vatandaşların bu konuda çok dikkatli olmaları ve sağduyuyu elden bırakmamaları gerekiyor. Diyarbakır ve Batman valileri de Nevruz'un bayram havasında kutlanması çağrısında bulundu.

Terör örgütünün yeni oyunu: NEVRUZ'DA PROVOKASYONA HAZIRLANIYORLAR

Kendine yandaş bulmakta zorlanan ve hızlı bir dağılma sürecine giren terör örgütü yeni çıkış yolları arıyor. Örgütün yeni politikasının gerginlikten fayda sağlamak olduğu ifade ediliyor.

Özellikle Doğu ve Güneydoğu'da artık destek bulamayan örgüt yandaşlarının, özellikle Mart 2009'da yapılacak yerel seçimlere kadar yeni provokasyonlar planladıkları haber veriliyor. Örgüt elemanlarının her fırsatı değerlendirip polisle sert çatışmaya girmeye hazırlandıkları ve böylece kendilerini mağdurmuş gibi göstermeye çalışacakları üzerinde duruluyor.

Terör örgütü elamanlarının yürütmeyi planladıkları bu gerginlik politikasına karşı vatandaşların çok dikkatli olmaları isteniyor. Özellikle Nevruz gibi topluma mal olmuş günleri amacından saptırıp çatışma ortamına çevirme oyununa vatandaşların gelmemesi gerekiyor.

Tehlikenin farkında olan bölgenin yöneticileri baharın müjdecisi olarak coşkuyla kutlanan Nevruz öncesi önemli açıklamalar yaptılar. Diyarbakır ve Batman Valileri vatandaştan sağduyulu olmalarını istedi.

DİYARBAKIR VALİSİ Hüseyin Avni Mutlu: İNSANLAR ÇIKACAKLAR, KUTLAYACAKLAR BU KUTLAMALARDA, HUKUKUN İÇERİSİNDE, GERÇEKTEN BİR BAYRAM, BİR FESTİVAL, BİR EĞLENCE PLANI TUTMAK SURETİYLE BU GÜN KUTLANILMALI. VE HAFIZALARIMIZDA BÖYLE BİR SEVİNCİ YAŞADIĞIMIZI YERLEŞTİRMELİYİZ.

BATMAN VALİSİ Recep Kızılcık: ÜMİT EDİYORUM 21 MART 2008 TARİHİNİ YANİ CUMA GÜNÜNÜ BAYRAM OLARAK, BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE HEP BERABER KUTLAYACAĞIZ. BU GÜZELLİKLERİ HEP BERABER YAŞAYACAĞIZ.

Diyarbakır valisi Hüseyin Avni Mutlu vatandaşlara bölgedeki huzur ortamına zarar verecek hiçbir hareketin içinde olmamaları gerektiğini hatırlattı.

DİYARBAKIR VALİSİ Hüseyin Avni Mutlu: GERİYE ÜZÜNTÜLÜ ŞEYLER BIRAKIRSAK BURADA HEM DİYARBAKIRLILAR HEM DE ÜLKE KAYBEDEREK ÇIKAR. ANCAK BEN ÜMİDİMİ ŞÖYLE İFADE ETMEK İSTİYORUM BU 21 MART GERÇEKTEN FEVKALADE GÜZEL, BAYRAMA YAKIŞIR ŞEKİLDE, USULÜNE UYGUN KUTLANACAKTIR.

Batman Valisi Recep Kızılcık ise bölgeye yapılan yatırımların devam edebilmesi için huzurun şart olduğunu söyledi.

BATMAN VALİSİ Recep Kızılcık: BUGÜNE KADAR DEVAM EDEN HUZUR VE SÜKUN ORTAMINA YAPILAN YATIRIMLARIN DEVAM EDEBİLMESİ İÇİN BU ORTAMIN KORUNMASINA YÖNELİK HAREKET EDİP NEVRUZ BAYRAM'INI EN İYİ ŞEKİLDE KUTLAMALARINI TAVSİYE EDİYORUM.

Vatandaşların, son çırpınışlarını yapan terör örgütünün kendini mağdur gösterip yandaş bulma yönündeki iğrenç oyununa gelmemeleri ve Türkiye'nin aydınlık yarınlara kavuşması için sağduyuyu elden bırakmamaları gerekiyor.

 

samanyoluhaber



Bu haber 549 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,081 µs