En Sıcak Konular

Melih Gökçek'in en büyük korkusu

20 Mart 2008 20:48 tsi
Melih Gökçek'in en büyük korkusu
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ''Bir Anayasa değişikliği ile parti kapatma kaldırılmalı diye düşünüyorum'' dedi.

Gökçek, AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi'nde ders vermek üzere parti binasına gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından partisi hakkında açılan kapatma davasına ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine, davanın içeriği ve iddialar hakkında konunun mahkemeye yansımış olması nedeniyle, herhangi bir yorum yapmanın suç teşkil edeceğini ifade eden Gökçek, şunları kaydetti:

''Ancak şunları söyleyebilirim. Bunlar benim kişisel kanaatlerim. Bütün dünyada artık parti kapatılması ortadan kalkıyor. Bir Anayasa değişikliği ile parti kapatma kaldırılmalı diye düşünüyorum. Bu benim kişisel kanaatim. İkincisi iddianamede bir takım iddialar var. Sayın Başbakan olmak üzere iddianamede adı geçen 71 kişinin pek çoğunu tanıyorum. Oradaki ithamları hak etmediğini düşüyorum. Çünkü onları yakinen tanıyorum. Üçüncüsü de benim Türkiye'deki en büyük endişem bu tip olayların ekonomiye yansıması. Nitekim ilk gün biliyorsunuz, 22 milyar dolar borsadan uçtu gitti. Çok ciddi oranlarda kayıp oldu. Bu şekilde bunun yıl sonuna kadar yüz milyar dolara çıkmasından endişe ediyorum. Bunun neticesinde işsizliğin artmasından korkuyorum.''

Gökçek, ''Sizce parti kapatılır mı?'' şeklinde soruya da, ''Partinin Allah'ın izniyle kapatılmayacağını düşünüyorum'' yanıtını verdi.

AK PARTİ'NİN YEREL SEÇİMDE İZMİR İDDİASI

Gökçek, 2009 yerel seçimlerinde partisinin İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni kazanma iddiasını hatırlatan bir gazetecinin sorusu üzerine de şöyle konuştu:

''Kesinlikle alacağız inşallah. Hiç ondan tereddütünüz olmasın. Çünkü belediyecilik demek eşittir AK Parti demek. Bu işi biz biliriz. Üzülerek ifade ediyorum, hiçbir zaman CHP'li vatandaşlarımız bundan alınmasın, onlara değil sözüm. Ama maalesef CHP'de belediyecilik yapanlar bu işi bilmiyorlar.''

Buraya gelmeden önce bir yerel kanalda katıldığı canlı yayında kendisinden Ankara ile İzmir arasında karşılaştırma yapılmasını istendiğini ifade eden Gökçek, İzmir ve Ankara arasında karşılaştırma yapmanın mümkün olmadığını iddia etti.

Gökçek, kendisine ''İzmir'de ne eksik'' diye soran gazeteciye de, ''Ne var ki?'' karşılığını verdi.

 



Bu haber 472 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,848 µs