En Sıcak Konular

Gül'den Nevruz mesajı

20 Mart 2008 19:13 tsi
Gül'den Nevruz mesajı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Nevruz Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı. İşte toplumsal barışa vurgu yapan o kutlama mesajı:

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Cumhuriyeti’nin, Nevruz’u, Balkanlardan Orta Asya’ya bütün komşu ülkelerin barış, refah ve demokrasi yolunda ilerlemesinin en önemli sembollerinden biri olarak gördüğünü belirterek, “Nevruz kültürünün bütün dünyada toplumların birbirine yaklaşmasının, hoşgörünün, sevginin ve barışın vesilesi olmasını temenni ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Nevruz Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda, Nevruz’un, baharın müjdecisi, birlik, beraberlik ve kardeşliğin sembolü dünyanın en eski ve en zengin barış ve dostluk bayramı olduğunu kaydetti. Gül, “Nevruz. Yani yeni gün. Hayatın akışı içerisinde bireyin ve toplumun ruhunda oluşan tortuları, kırgınlıkları, hüzünleri arındırma günü. Her anlamda yeni gün" dedi.

Binlerce yıldır baharın vesile edilerek kutlandığı Nevruz’un her kültürle bağdaşabilen bir özelliğe sahip olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, Nevruz’un değişmeyen özünün ise birlik içinde hayatın her şeyini paylaşabilme iradesi olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül, Nevruz’un, zaman olarak Kuzey yarım kürede kışın bitişine, toprağın uyanışına denk geldiğini hatırlatarak, mesajına şöyle devam etti:

“Nevruz bu yönüyle de yeniden doğuşu sembolize eder. Nevruzun coşkusu da, bu yeni günde, yeniden doğmak hissiyatından gelir. Binlerce yıldır Asya’nın steplerinden Balkanlara, Ortadoğudan Anadolu’ya kadar bir büyük coğrafyada yaşayanların; baharı, tabiatı, bereketi, temennileri, duaları birlikte büyütüp paylaşmalarının ve zenginleştirmelerinin adıdır Nevruz.

Bu coğrafyada yaşayan herkesin el ele kutladığı Nevruz, Türk dünyası bakımından bugün daha da anlamlıdır. Çünkü Türk dünyası, Türkiye Cumhuriyeti’nin gerçekleştirdiği atılımın ardından, uzun bir dönem süren soğuk kışın ardından baharla uyanan toprak gibi, bağımsızlıklarını kazanan ve gün geçtikçe kendi ayakları üzerinde durabilen yeni devletlerle bir bahar havası yaşamaktadır. Şimdi yaşanan problemler, dünle mukayese edildiğinde iyimser olmak için bütün şartların mevcut olduğu görülecektir. Bu yüzden günümüzde Nevruz, Türk dünyasında, harcanan emek ve zamanın boşa gitmediği, her alanda hamlelerin yaşandığı bir coşkuyla kutlanmaktadır."




Bu haber 267 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,371 µs