En Sıcak Konular

Şırnak'a helikopterli baskın

20 Mart 2008 17:42 tsi
ŞIRNAK’ın Cudi Dağı'nda Heron adı verilen insansız hava aracıyla tesbit ettiği teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlatılan operasyon kesintisiz devam ediyor.

Mehmetçik, teröristlerin bulunduğu bölgeyi çember altına almaya çalışırken, Kobra ve Süper Kobra tipi helikopterler de PKK’lıların saklanabileceği mağaraları ateş altına alıyor.

Mehmetçik, Şırnak’ın Cudi Dağında eylem hazırlığında oldukları tesbit edilen bir grup teröristin izini sürüyor. Nevruz kutlamalarında askeri birliklere ve kamu binalarına bombalı saldırı eyleminde bulunacağı istihbaratı üzerine Cudi Dağında başlatılan operasyon sürüyor. Bugün de bölgeye takviye olarak komandolar sevkedildi. Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda konuşlanan ‘Meteler’ adı verilen Jandarma Özel Harekat Taburu’ndan da bölgeye Sikorsky helikopterle timler indirildi. Çok sayıda gecici köy korucusunun da katıldığı operasyon kapsamında teröristlerin bulunduğu bölgenin çembere alınmaya çalışıldığı belirtildi.

Derin vadilerin bulunduğu sarp ve dik kayalıklı bölgeye şafakla Kobra ve Süper Kobra tipi helikopterler de sevkedildi. Helikopterler, teröristlerin saklanabileceği mağaralara mermi yağdırdı. Herekol ve Kato dağlarında da süren operasyonların gece-gündüz devam ettiği bildirildi. Teröristlerin Kato, Herekol ve Cudi dağlarını aşıp, Küpeli Dağı üzerinden şehir merkezlerine geçmesi olasılığına karşı bu bölgede de askeri önlemler alındı. Küpeli Dağı’nın stratejik noktaları Mehmetçik tarafından tutuldu. Mehmetçik, dağların zirvelerinde elleri tetikte çevreyi gözetlerken, yol güzergahlarında da önlemler en üst seviyeye çıkarıldı.

BİRLİKLER DENETLENDİ

Bu arada Irak sınırında bugün de askeri hareketlilik yaşandı. Şırnak’tan Uludere ilçesindeki sınır birliklerine zırhlı araçlar ile çekiciler nakledildi. Ayrıca bazı üst düzey komutanlar da sınırdaki birlikleri denetledi.

OLAY ÇIKARANLAR İŞARETLENECEK

Yarın düzenlenecek Nevruz kutlamalarında olay çıkmaması için Şırnak genelinde de yoğun güvenlik önlemleri alındı. Şırnak Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki tüm birimlerde günlük izinler ikinci bir emre kadar kaldırıldı. Ayrıca askeri birliklerde de takviye ekipler oluşturuldu. Askeri robocoplar, şehir merkezlerinde çıkabilecek olaylara müdahale etmek için belirli noktalarda hazır kıta olarak bekleyecek. Polis ise Nevruz’da çıkabilecek olaylarda, içinde pembe ve sarı renk boya bulunan plastik mermiler kullanacak. Kutlamalarda olay çıkaranların bu mermilerle işaretlenmesi amaçlanıyor. Böylece bu kişilerin daha kolay yakalanması amaçlanıyor.

Haber 10



Bu haber 628 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,848 µs