En Sıcak Konular

Baykal referandumdan korkuyor

20 Mart 2008 12:32 tsi
Baykal referandumdan korkuyor CHP lideri Baykal parti kapatmayı zorlaştıran yeni düzenlemenin, referanduma götürülmesinin laikliğin oylanması anlamına geleceğini iddia etti. Baykal iktidarın ılımlı din devleti hesabı içinde olduğunu savundu.

CHP lideri Deniz Baykal CNN Türk'ün canlı yayınında Yavuz Oğhan'ın sorularını yanıtladı. Baykal iddianamedeki suçlamaların haklı olduğunu söylerken Baykal ayrıca ekonomik krizle ilgili Meclis'e önerge vereceklerini sözlerine ekledi.

TELAŞ VE PANİK İÇİNDELER

İddianme ortaya atılınca kıyamet koptu. AKP ve yandaşları koro halinde iddianameyi hazırlayanı itibardan düşürmeye çalıştılar. İddialar ciddi ve hukukidir. Önce kızgındılar şimdi "ne yapacağız" demeye başladılar. Telaş ve panik içindeler.

YİYECEK VERİP OY ALDILAR

AKP demokrasi dışı yöntemlerle oylarını artırdı. Poşetler hazırlandı. "Ne istiyorsunuz" diye meydanlarda pazarlıklar yapıldı. Yandaş medya yaratacağız diye medyaya büyük paralarla atamalar yaptılar.

Bırakın sayın Sezer gibi her dediğine evet demeyen biri otursun. Cumhurbaşkanlığı seçiminde uzlaşmadan uzak bir tavır izlediler.
Türban konusu halkın yüzde 1-2'sini ilgilendiren bir konuydu. Meğer düzenlemeye mecburmuş. Bir dayatma o. Verilen sözler tutulmadı. Protokoller havada kaldı.

Parti kapatma üzüntü verici bir olay. 12 Eylül'de neyle suçlandığımız hakkında en ufak bir bilgi yoktu. 5 yıl yasaklı kaldık. Bu acıları yaşadık. CHP ve DYP'ye suçlama yöneltilmemişti.

ANAYASA'YI İHLAL ETTİLER

Ama burada haklı bir suçlama var. Dini istismar etmeyelim. Avrupa'da dini yaşam tarzı yok. Hukuk oturmuş. Burda öyle değil. Avrupa'nın yaşadığı acıları yaşamayalım diye teklif dahi edilemez ilkesi getirilmiş. 

AKP anayasayı açıkça ihlal etti. İddianame karşısında "okurum ben böyle sürecin içine" dediler. Külhanbeyi edasıyla hareket etmek o iddianamede söylenenleri doğrulamak demektir. İlk kez bir iktidar partisi için meşruiyet tartışması açılacak.

LAİKLİK OYLANACAK

Kıyafet kanunu olmasaydı bugün kravat takar mıydılar? Laiklik ihlal edilirse hesap sorulmaz hale gelir. Referandum dolaylı yoldan laikliğin oylanması anlamına gelir.

BAŞKA BİR TÜRKİYE OLACAK

Laikliği fiilen etkisiz kılacak kültürel çalışmalar her türlü ekomik iç ve dış çabalarla çağdaş ülke olmaktan çıkarıp ılımlı din devleti olma hesabına doğru götürülüyor. Ciddi sonuçlar doğuracaktır. İzin verilmesi ya da zorlanması  halinde başka bir Türkiye olacaktır.

DÜZENLEME DAVA AÇILMADAN ÖNCE OLMALIYDI

Parti kapatmayaya ilişkin düzenleme elbette düşünülebilir. Ama yürüyen bir dava var. Hukuk devleti anlayışıyla bağdaşmaz. Formüller dava açılmadan önce konuşulmalıydı. Yargı yürütme ve yasama arasındaki ilişkiyi ortadan kaldırır. Dava açıldıktan sonra formül aramak şık değil..

Kimisi yiyecek desteğine teşekkür için oy verdi. Yüzde 47'lik kesim sana Anayasa'yı değiştir diye oy vermedi. Yürütülmekte olan davayı etkilememe adına parlamentoda yasal düzenleme yapmak anayasaya aykırı.. Siyasi ahlaka sığmaz.

NEYE YARADI YÜZDE 47

Seçimler AKP'ye de yaramadı Türkiye'ye de. 22 Temmuz'dan sonra ilerleme olmadı. Ekonomide hiç bir olumlu adım izlenmedi. İşsizlik artmıştır. Kur üretimi cezalandırmıştır. 7 aydır yüzde 47 yaramadı.

Seçmenin de hesabını yapması lazım. Ekonomide krize karşı hazırlık yapılmadı. Meclis'e önerge vereceğiz. AKP iktidarının yarattığı sorunlar artık gizlenemez hale gledil Neye yaradı bu yüzde 47? Seçimlerden daha uzlaşmacı bir hükümet çıkmadı.

BUNLAR BOŞ SÖZLER

Sorunlar olabilir hepsini çözebiliriz. Yetear ki kimse sistemin işleyişine engel olmasın. Ama birilerinin din istismarını makul düzeyde tutarak onun hasadını tutarak yönetebileceklerini düşünüyorlar.

Yüzde 65 iddiası bunlar boş sözler artar mı azalır mı nu seçim zamanı görürüz. Gidin mahkede savunmanızı yapın. Cumhurbaşkanı Gül için hukuki açıdan sorun olmaz ama etik açıdan etkiler. Başbakan için somut sonuçlar olur. Keşke bu noktaya gelmeseydi.

İnternet Haber



Bu haber 487 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,026 µs