En Sıcak Konular

Gül hazmederse orada kalır

20 Mart 2008 11:45 tsi
AK Parti'nin kapatılma sürecini değerlendiren Baykal çok ilginç açıklamalarda bulundu. AKP'nin demokrasi dışı yöntemlerle oy elde ettiğini belirten Baykal, savcı haklı dedi.

AK Parti'nin kapatılma sürecini CNN Türk'te Yavuz Oğhan'ın programında değerlendiren CHP GEnel başkanı Deniz Baykal, AK Parti'nin demokrasi dışı yönetemlerle oylarını artırdığını ifade etti.

"İddianme ortaya atılınca kıyamet koptu. AKP ve yandaşları koro halinde iddianameyi hazırlayanı itibardan düşürmeye çalıştılar. diyen Baykal, iddiaların ciddi ve hukuki olduğunu belirtti.

İşte Baykal'ın konuşmasından satır başları:

İddialar çok ciddi ve hukukidir. Önce kızgındılar. Şimdi de ne yapacağız demeye başladılar. Telaş ve panik içine girdiler.

AKP demokrasi dışı yöntemlerle oylarını artırdı.  Ne istiyorsunuz diye pazarlıklar yapıldı. Yandaş medya yaratağız diye medyanın başına çok büyük paralarla kendi insanlarını getirdiler.

AKP ikitidarı, uzlaşmadan uzak bir tavır sergiledi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde uzlaşmadan uzak bir tavır izledi.

AKP'ye haklı bir suçlama var. Din istismar ediliyor. Daha önce de küçük çapta istismar vardı fakat şimd iş çığrığından çıktı. Bunlar açık anayasa ihlalleridir. Bu yüzden harekete geçildi.


Burada haklı bir suçlama var. Avrupa'da dini yaşam tarzı yok. Hukuk oturmuş. Burda öyle değil. Avrupa'nın yaşadığı acıları yaşamayalım diye teklif dahi edilemez ilkesi getirilmiş. 

İlk kez bir iktidar partisi için meşrutiyet tartışması açılacak.

Referandum dolaylı yoldan laikliğin oylanması anlamına gelir.

Yargı süreci işliyor. Formüller dava açılmadan önce konuşulmalıydı.

Bir defa o milli irade sözü, hukuk ve siyaset açısından çok yanlış. Yüzde 47 verenler sana anayasayı ihlal et diye mi verdiler. Kimisi kendisine yiyece temin et diye verdi, kimisi de farklı. Burada cezalandırılan halk değil.

Başsavcının açtığı dava, 2003 yılında Anayasa''da yapılan değişiklikle ele alındı. Daha zorlandırılmış hali bu. Bu konuda bir düzenleme yapıldı zaten. Şimdi "Bizim işimize bu da gelmiyor" diye değişiklik yapılamaz.

Dava sürecinde yeni düzenleme yapmak anayasa aykırı. AKP kendi üstüne göre elbise biçmeye kalkıyor. Kendine göre anayasa yapmak istiyorlar. Maliye Bakanı Bakanı kendini aklamak için 4 kere af çıkardı. 

Seçimden sonra AKParti oylarını artırark çıktı. Ama bu yaramadı. AK Parti'ye de yaramadı, Türkiye'ye... Aradfan geçen 7 aylık süreçte, ekonomiye yaramadı bu yüzde 47. Başınan beri söylediğim o. Türkiye'de ilerleme olmadı. Türkiye'de ekonomik krize karşı hazırlık yapılmadı. Ekonomik krizle ilgili olarak genel görüşme önergesi vereceğiz.

Türkiye'de ekonomik krize karşı hazırlık yapılmadı. Ekonomik krizle ilgili olarak genel görüşme önergesi vereceğiz. AKP iktidarının yarattığı sorunlar artık gizlenemez hale geldi.

Krizleri aşabaliriz. Kaos çıkmaz. Arkamızda 58 yıllık güçlü bir cumhuriyet var. Kimse sistemin işleyişine engel olmasın.

AK Parti'nin oyları artar mı azalır mı? onu seçim zamanı yaşar görürüz. Bu huki bir sorundur.

Alıncak olan karar Cumhurbaşkanın görevini etik açıdan etkiler.  Hukuki olarak engel çıkarmaz. Olası siyasi yasak Gül'ün durumunu etik açıdan etkiler. Eğer bunu hazmedebilirse görevinde kalır. Bu onun sorunu.


Haber 7



Bu haber 446 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,097 µs