En Sıcak Konular

Sosyal Güvenlik'te sona doğru

20 Mart 2008 11:23 tsi
Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı hakkında işçi temsilcileriyle 4.5 saat süren bir toplantı yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik: "Sosyal taraflarla pazartesi biraraya gelerek nihai açıklamayı yapacağız" dedi.

Bakan Çelik, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı üzerinde Türkiye İşveren Sedikaları Konfederasyonu (TİSK), Türk-İş, Hak-İş ve DİSK genel başkanları Bakanlıkta yaklaşık 4,5 saat süren bir görüşme yaptı. Maddelerin tek tek ele alındığı görüşmede, bazı maddeler üzerinde uzlaşı sağlandı.

Yapılan görüşmenin ardından Bakan Çelik, konfederasyon genel başkanlarıyla birlikte ortak açıklama yaptı. Toplantıda mutabakat sağladıkları ve sağlayamadıkları konular olduğunu kaydeden Bakan Çelik, gelinen noktada yarın memur konfederasyon başkanlarıyla değerlendirme yapacaklarını, perşembe ve cuma günlerinde teknik çalışmalar olacağını bildirdi. Çelik, pazartesi (24 Mart) saat 15.00'te taraflarla biraraya gelerek nihai açıklamayı yapacaklarını söyledi.

İşveren ve işçi sendika genel başkanlarıyla yapılan toplantının verimli geçtiğiğini ifade eden Çelik, sendikaların karşı çıktıkları maddelere saygı duyduklarını belirtti.

"Tasarı tekrar komisyona gönderilecek mi?" sorusuna "Hayır" cevabını veren Çelik, değişikliklerin önergelerle Genel Kurul sürecinde yapılacağını söyledi.

KUMLU: "NİHAİ KARARI EMEK PLATFORMUYLA GÖRÜŞTÜKTEN SONRA VERECEĞİZ"

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, mutabakat sağlanan konular üzerinde teknik ekibin çalışma yapacağını, bu çalışmayı pazartesi Emek Platformu'nda değerlendirdikten sonra Bakan Çelik ile görüşeceklerini ifade etti.

Görüşmelerde "ileri adım geri adım" gibi bir yaklaşımın sözkonusu olmadığını, bir mutabakat çerçevesinde kapsamlı bir değerlendirme yapıldığını kaydeden Kumlu, "Gerek bakanlık yetkilileri gerekse de biz elimizden gelen çabayı gösterdik. İyi bir netice alacağız diye düşünüyorum" diye konuştu.

TİSK Başkanı Tuğrul Kudatgobilik ise geleceğin 30-40 yılı şekilendirecek yasada işverenler olarak işçi sendikalarından gelen taleplere hürmetle yaklaştıklarını, alınan kararları kurullarında pazartesiye kadar değerlendireceklerini ifade etti.

8 SÜTUN
 



Bu haber 397 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,344 µs